»

Kako ukaniti Teslinega avtopilota in se zaleteti

Slo-Tech - Raziskovalci so pokazali, kako je mogoče preprosto pretentati avtopilota v Teslinih vozilih, da avtomobil zapelje na nasprotni vozni pas. Sistem Enhanced Autopilot, ki ga ima Model S 75, je mogoče prevarati brez vdora v računalniški sistem na avtomobilu. Zadostuje že manipulacija označb na cestišču, ki je s prostim očesom praktično ne zaznamo.

Gre za modul, ki v avtopilotu skrbi za prepoznavanje označb pasov. Avtopilot sicer uporablja kombinacijo kamer, ultrazvočnih sonarjev in radarja, a pasu se drži zgolj na podlagi informacij iz kamer. Pri tem uporablja kopico testov, ki poskrbijo za preprečevanje napačnih odločitev, denimo odstavne pasove, zgodovino vožnje po tej cesti, velikost in razdalja do različnih predmetov itd.

Zadostuje že, če na cesto nalepimo tri manjše označbe. Teh človek gotovo ne bi upošteval, avtopilot pa...

13 komentarjev

Letos na Pwn2Own tarča tudi avtomobil Tesla

Slo-Tech - Na letošnji izvedbi tekmovanja Pwn2Own, ki vsako leto poteka ob robu konference CanSecWest v Vancouvru, bodo prvikrat hekali tudi avtomobile. Na tekmovanju z 12-letno tradicijo so se doslej v glavnem osredotočali na operacijske sisteme, brskalnike, pametne telefone in podobno, letos pa bodo prvikrat tarče tudi pametni avtomobili. Tesla Model 3 bo tarča, ki ponuja 250.000 dolarjev nagrade za tistega, ki bo uspel na njegovem vozlišču (gateway), avtopilotu ali VCSEC (Vehicle Control Security) izvesti nepooblaščeno kodo. Na osrednje vozlišče se povezujejo vsi bistveni deli vozila, denimo prenos, šasija in podobno. Avtopilot je v resnici asistenčni sistem, VCSEC pa povezuje varnostne sisteme. Za celotno Teslo znaša nagradni...

5 komentarjev

Okrogel in rekorden Pwn2Own se bo lotil tudi Apacheja

Trend Micro - Letos bo hekersko tekmovanje Pwn2Own, ki ob boku konferenci CanSecWest vsako leto poteka v Vancouvru, praznovalo 10. obletnico. Zaradi tega so prireditelji nabral še posebej velik kupček denarja in razpisali nekatere discipline, ki jih na tekmovanju še ni bilo. Lotili se bodo tudi Apacheja. Skupni nagradni sklad presega milijon dolarjev, kar je več kot dvakratnik lanskega.

Letošnji Pwn2Own bo potekal med 15. in 17. marcem v Vancouvru. Tekmovanje bo potekalo v petih kategorijah: pobeg iz navideznega stroja (VM Workstation in Microsoft Hyper-V), brskalniki in vtičniki (Edge, Chrome, Firefox, Safari, Flash v Edgeu), lokalna eskalacija privilegijev (Windows 10, Apple MacOS, Ubuntu), poslovna okolja (Adobe Reader, Word,...

1 komentar

Masaker programske opreme na letošnjem Pwn2Ownu

Slo-Tech - Na letošnjem hekerskem tekmovanju Pwn2Own, ki se je odvijalo minula dva dni v Vancouvru, so razdelili 460.000 dolarjev nagrad tekmovalcem, ki so odkrili 21 novih ranljivosti v operacijskih sistemih Windows in OS X, v brskalnikih Safari, Edge in Chrome ter v Flashu. Firefox letos sploh ni bil na seznamu, ker se ocenili, da ima toliko lukenj, da njegovo lomljenje sploh ne bi bilo zanimivo.

Potem ko je bil Pwn2Own nekaj časa pod vprašajem, saj je prireditelja Tipping Point od Hewlett-Packarda odkupil Trend Micro, so tekmovanje ohranili in nekoliko modernizirali. Poleg klasičnih tarč in nagrad so uvedli tudi rubriko Master of Pwn, ki je služila kot nekakšen skupni seštevek za vse, ki so tekmovali v več kategorijah.

Na mizi je bilo 65.000 dolarjev za vdor v Chrome, prav toliko za...

35 komentarjev

Prvi dan Pwn2Own padle vse tarče

threatpost - Danes se je v sklopu konference CanSecWest v Vancouvru začelo vsakoletno tekmovanje v vdiranju v brskalnike in operacijske sisteme Pwn2Own. Prvi dan so si tekmovalci prislužili 317.500 dolarjev, ko so zlomili Adobe Reader in Flash, Windows, Internet Explorer 11 in Firefox. Jutri bo na sporedu drugi dan tekmovanja.

Najprej sta ekipi Team509 in KeenTeam razbili Adobe Flash. KeenTeam je Flash razbila že tudi lani. Obe sta letos izrabili isto ranljivost, in sicer sta s prekoračitvijo kopice (heap overflow) izvedli nepooblaščeno kodo ter z eskalacijo privilegijev pridobili dostop do jedra Windows. Prejeli sta 85.000 dolarjev (60.000 za Flash in 25.000 za Windows). Nicolas Joly, ki je svoj čas delal za VUPEN, je prav tako uspešno zlomil...

34 komentarjev

Po drugem dnevu na Pwn2Own vzdržal le Windows Phone

Slo-Tech - Drugi dan tekmovanja v vdiranju v prenosne telefone Mobile Pwn2Own, ki je potekalo v japonskem Tokiu, sta bila na tnalu telefona z Windows Phone in Androidom. Izkušena tekmovalca sta bila to pot manj uspešna, kot je bila konkurenca prvi dan. Tedaj so padli vsi telefoni, sedaj pa je bil vdor le delen.

Nico Joly, ki ga poznamo kot člana varnostne skupine VUPEN iz Francije, katera vsako leto tekmuje na tekmovanjih Pwn2Own, se je lotil Nokiine Lumie 1520, ki jo poganja Windows Phone. Vsi uspešni napadalci so poleg naprave, ki so jo uspeli nadvladati, domov odnesli še od 50.000-75.000 dolarjev; najvišjih nagrad za vdor prek sporočil ali...

14 komentarjev

Letošnji Pwn2Own z višjimi nagradami in povratkom Googla

Lanski zmagovalci so bili iz francoskega VUPEN-a

vir: ComputerWorld
ComputerWorld - Vsakoletno tekmovanje hekerjev Pwn2Own, kjer se v Vancouvru zberejo najboljši iskalci ranljivosti ter napadajo priljubljene brskalnike in operacijske sisteme, bo letos nagradni sklad dvignilo za petkrat, so sporočili prireditelji. Pwn2Own bo letos potekal od 6. do 8. marca na konferenci CanSecWest v Vancouvru pod pokroviteljstvom HP TippingPointa. Nagradni sklad se je dvignil na 560.000 dolarjev.

Glavna nagrada v višini 100.000 gre tistemu, ki bo prvi kompromitiral Chrome na Windows 7 ali Internet Explorer 10 na Windows 8. Uspešen napad na IE9 bo vreden 75.000 dolarjev, Flash in Adobe Reader vsak po 70.000 dolarjev, Safari 65.000 dolarjev, Firefox 60.000 dolarjev in Java 20.000...

10 komentarjev