»

Še zadnji vpogled v Srednji svet

vir: Wikipedia
Slo-Tech - JRR Tolkien, kreator mitov in arhitekt pravljičnih svetov, je umrl že 45 let nazaj, a kljub temu je te dni izšla še njegova poslednja knjiga. Njegov sin Christopher je namreč zadnja desetletja pridno kompletiral očetove zapiske, jih zaokrožil v celoto in zdaj smo dobili The Fall of Gondolin. Tolkien starejši je zgodbo sicer zastavil že leta 1917, ko je ranjen okreval po bitki na Sommi....

35 komentarjev

HP Slate v dveh okusih: WebOS in Windows 7

McKinney v pogovoru

CNet - Najprej je Hewlett-Packard odpovedal svoj tablični računalnik Slate, potem so se pojavile govorice, da Slate vendarle bo, in sedaj ga je njihov tehnični direktor Phil McKinney resnično napovedal. V intervjuju na konferenci Demo Fall je potrdil, da je HP Slate z operacijskim sistemom WebOS že skoraj dokončan in da bo izšel v začetku prihodnjega leta.

Medtem se podjetje trudi, da bi HP Slate z Windows 7 izšel še prej, idealno bi bilo še v letošnji praznični sezoni. Kot pravi McKinney, so ugotovili, da poslovni uporabniki hočejo Slate. Imajo kopico strank v prodaji, zdravstvu in finančništvu, ki terjajo prenosnost in bodo veseli Slata z Windows 7. Domačim uporabnikom bo namenjen Slate z WebOS, ki ga je HP podedoval od...

13 komentarjev

Sony ne bo znižal cen PS3 v Evropi

GamesIndustry.biz - Kot že veste, Sony namerava znižati ceno PS3 za 100$, kljub temu pa nas evropejce to znižanje ne bo doletelo. Prav tako v Evropi ne bo možno dobiti 80GB model PS3.

Sony Computer Entertainment Europe navaja, da bo namesto znižanja cen, obogatila nakup PS3 konzole s še enim Sixaxis kontrolerjem in dvema izmed naslednjih iger: Resistance: Fall of Man, Motorstorm, Genji: Days of the Blade, Formula One Championship Edition in Ridge Racer 7. Tako boste 1. 8. že lahko kupili dopolnjen komplet, seveda za isto ceno, 599€.

Predsednik SCEE, David Reeves pa še navaja:

"With sell through of over 1.2 million units in the SCEE territories to date, PlayStation 3 has proved to be an instant and huge success ..."

... kar bo pa pokazal čas.

15 komentarjev

ZF/fantasy/horror konvencija KONFUZIJA (Sečovlje, 27. - 29.april)

Slo-Tech - Tole vabilo smo prejeli in ga objavljamo. Slo-tech.

Trije dnevi konvencije bodo povsem posvečeni trem žanrom: znanstveni fantastiki, fantasyju in "horrorju" (grozljivem) in sicer v različnih pojavnih in izraznih oblikah. Od številnih predavanj in multimedijskih predstavitev izpostavljamo samo nekatere: Zvezdne steze, Douglas Adams – življenje in delo, Irska mitologija, Edgar Allan Poe, Skrivnosti ozvezdja Orion, Superheroji, Srednjeveške borilne veščine, Feministična in queer znanstvena fantastika, predstavitev romana Igra prestolov, Vampirji, J.R.R. Tolkien in Srednji svet, Pazin kot mesto znanstvene fantastike, Zmaji kot mitološka bitja...

Na Konfuziji bodo s svojim programom sodelovala različna slovenska in hrvaška društva, ki združujejo ljubitelje "fantastičnega".

Slavnostni gost Konfuzije bo MIHA REMEC, eden najprepoznavnejših slovenskih pisateljev znanstvene fantastike. S svojim literarnim ustvarjanjem Miha Remec opisuje čas, ki ga živimo in doživljamo – čas človekove...

3 komentarji

Vrnitev kralja brez Sarumana

BBC - Christopher Lee je za BBC povedal, da ga na žalost ne bomo videli v tretjem, zadnjem delu filma Gospodar prstanov. Zakaj?
Cheistopher Lee ne more povedati, ker ga drži pogodba k filmu. Razumljivo. Ugibanja pa se vrtijo okrog tega, da je zadnji del knjige Return of The King prevec dolgočasen za film. Tako tudi dogodkov v Shire-u ne bomo videli.

Christopher Lee je igral Sarumana, dobrega čarovnika, ki ni bil več tako zelo dober in je prestopil na temno stran. V zadnjem delu trilogije Gandalf z njim malce "obračuna"... Še novica. Tukajle.

Tako kot nismo videli Toma Bombadila in tako kot je Arwen že kar v prvem filmu začela okrog skakat... Ah ja... skoda...

13 komentarjev