»

Linux na strežniškem pohodu

The Register - Na Slo-techu smo že večkrat poročali, kako se na strežnike počasi, a vztrajno, prebijajo distribucije Linuxa. Razlogi so vam verjetno znani, čeprav so skregani s tržno logiko, vsaj po mojem mnenju.

Tako pa sem danes v iskanju novic na Registru zasledil podatek, da bo naslednje leto Linux podvojil svojo prisotnost na strežnikih. Vsaj tako prekorokujejo v analizni hiši Gartner-Dataquest, kjer pravijo, da naj bi ob 1% rasti trga Linux naredil 4 milijarde dolarjev prometa, in povečal delež na 9%.

Poleg tega so tej novici naredili pregled dogajanja na strežniškem trgu v prihajajočem letu, tako da priporočam ogled.

2 komentarja

MS Force Feedback in XP

The Register - Preden grem čisto brezveze v Ljubljano za dva dni, še ena, vsaj po mojem mnenju, absurdna novica.
Kot so objavili v tej novici na Registru, imajo novi Windowsi XP težave z Microsoftovo Force Feedback serijo. Tako sta med 12.000 podprtimi deli samo dva modela iz serije, medtem ko imajo ostali težave. Slaba reklama za MS, čeprav se še slabše piše Logitechu, ki na seznamu nima nobenega izdelka s povratnim odzivom.

4 komentarji

Pentium 4 kastriran?

The Register - Sodeč po tej novici na The Register - u so morali inženirji pri Intelu kar pošteno garati, da so naredili P4 tako 'majhnega', kot je. Očitno je P4 tak, kot je bil originalno zamišljen, prevelik in so ga tako mogli 'oskubiti', kar pa seveda pomeni slabše preformanse...očitno je 0.18 mikronska izdelava prevelika, da bi se dalo stlačit noter vse, kar so pri Intelu hoteli...

3 komentarji

Defektni Pentiumi4

CNet - Sodeč po tej novici na CNetu, so prve serije Pentium4 procesorjev vsebovale napako. Na srečo nič tako kritičnega kot prvi Pentium procesorji ali Pentium3 1.13GHz, toda grenak priokus vseeno ostaja. Intel zatrjuje, da je to manjšo softversko napako odpravil, še preden so prvi procesorji dosegli kupce. Menda bo že res...

0 komentarjev