»

Najboljše in najslabše s CeBIT-a

The inquirer - Inquirer sedaj že tradicionalno poroča o navdušujočih predstavitvah in ogabnih kiksih, ki jih imajo obiskovalci enega največjih svetovnih sejmov priložnost videti te dni v Hannovru. V novici lahko najdete prihajajoče tehnologije (recimo Corsair-ov primerek pomnilnika DDR3), poročila o zabavnih dogodkih s sejma ( glasni Abit-ovci) ter rahlo absurdnih izdelkih, kot je miška s Putinovim portretom. Veselo branje!

9 komentarjev

Microsoft Office 2003: Status

ZDNet - Microsoft je najavil pričetek razpošiljanja druge beta verzije storilnostnega paketa Office 2003 za naslednji teden. Dasiravno je bilo programje za celih šest ur sicer že na voljo MSDN naročnikom, je bilo od tam odstranjeno, saj naj bi šlo za napako--. (Sicer pa je bilo to dovolj, da si omenjeni paket lahko brez naročnine oz. za "strošek impulzov" namesti praktično kdorkoli.)

Obenem pa je na mestu tudi kratka predstavitev dveh novih izdelkov, ki jih imamo ugledati. Prva aplikacija je Office OneNote, ki je primarno sicer namenjena uporabnikom Prepognjenčkov™ (TabletPC), vendar se izkaže za zelo uporabno tudi na prenosnih in stacionarnih PCjih. Gre za malce naprednejšo različico Outlookovih zapiskov (notes), ki deluje podobno kot Word, le da je zapisovanje možno po vsej delovni površini. Pravzaprav gre kar za elektronsko verzijo A4 bloka; izbiranje in urejanje listov je zaradi inovativnega uporabniškega vmesnika za stare mačke rahlo nerodno, saj gre za Office popolnoma nov koncept.

...

3 komentarji

Microsoftove igrače

Microsoft - Microsoft je tudi za Windows XP izdal PowerToys paketek, tokrat se mi zdi celo rahlo zanimiv. Hiter pregled meni zanimivejših novosti:
  • Open Command Window Here: omogoča, da v Raziskovalcu odpreti mapi odprete ukazno vrstico. Jok, kdaj je že to imel KDE (da o kakšnih 'zgolj' window managerjih ne govorim)
  • Tweak UI: nujnek
  • Power Calculator: podpora funkcijam. Sicer rahlo neroden, a vseeno zelo priporočljiv nujnek.
  • Virtual Desktop Manager: dediščina iz Linuxovih WMjev? Stvar (vsaj meni) deluje počasi ter rahlo nerodno.
  • Zamenjava za preklopni (alt+tab) meni: bolj grafično (kot Start meni okrancljano) okno, ki poleg imena ter ikone programa prikaže še njegovo sliko. V redu, če je odprtih več IEjevih oken, saj vidimo predogled, vendar stvar (zopet: vsaj meni) deluje neznosno počasi.
Priporočam, saj se neljube stvari (recimo 'Alt-Tab replacement') dajo izločiti že ob inštalaciji. Klik!

12 komentarjev

Ledeni Kyro za vroče dni

ProCooling - Modifikatorski projekti so mi bili že od nekdaj zelo všeč. Eden najlepših občutkov je, ko primeš v roke 70.000 SIT vredno grafično kartico, primeš klešče ter začneš puliti dol hladilnike za pomnilnik. Krc krc krc, hhhhrsk, puf! Tisti občutek, ki ga preveva adrenalin ter rahli dvom v delujoče stanje kartice - neverjetno. Na tem naslovu se je Kevin iz ProCoolinga spravil nad ubogega Kyra II. Nanj je nanesel srebrno termalno pasto ter 50W Peltierov element. Na Peltier je dal Thermaltakeovega Volcana II, zmodificiral voltažo jedra ter navil Kyra iz 175/175 na 203/210. Vredno ogleda!

0 komentarjev