»

Abit Siluro GeForce4 Ti4200

Overclocked Cafe -

Dobre stare GeForce4 kartice še niso za v pokoj. Prazaprav so še daleč od tega, saj si vsi pač ne moremo privoščiti najnovejših stvaritev, kot sta Radeon 9700 ter GeForceFX. Na OverclockerCafe so si tako ogledali že našo staro znanko, Abit Siluro GeForce4 Ti4200 kartico. Razpisali so se kar na osmih straneh, kartico pa so testirali v vseh mogočih igrah. Vas zanima? Test tukaj!

Prav tako kartico je predelal tudi alien-w in tukaj najdete njegov članek, kmalu (14 dni) pa pričakujte nadaljevanje članka v obliki izvedbe modifikacije napetosti in dodatnem hlajenju.

4 komentarji

Višanje napetosti za Ti200

Overclockers Australia - Ste kupili Titaniuma200, pa bi ga radi malce navili? Vas teži to, da ga lahko navijete malce, veliko pa ne? No, na x-bit labs so spisali zelooo dolg in obširen članek o prispajkanju nekaj uporov na GeForce3 Ti200 grafično kartico. Tako so zvišali napetost na grafičnem procesorju iz 1.46 V na 1.62 V in napetost pomnilnika iz 3.4 V na 3.6 V. Če ste pripravljeni poskusiti, si le preberite članek, moram pa reči, da se je naviti Ti200 brez problema postavil ob bok (oziroma ga celo prehitel) Ti500. Zadevo so namreč uspešno navili na 240/590MHz. Klik!

0 komentarjev

MSI Titanium kartice

PC Stats - MSI je podjetje, ki se ukvarja predvsem s proizvodnjo matičnih plošč, zadnje čase pa se uveljavlja tudi kot proizvajalec zmogljivih grafičnih kartic. Podjetje se je proslavilo s svojo kartico Starforce na procesorju GeForce 3, sedaj pa nadaljuje tradicijo s karticami Titanium. MSI je tako ponudil tri kartice, ki bazirajo na enem izmed treh grafičnih čipov iz družine Titanium, ki jih je pred kratkim ponudila Nvidia. Kartice se poleg zmogljivosti razlikujejo po dodatkih, saj sta najzmogljivejša primerka opremljena tudi s 3D očali, ki sicer kvarijo oči sto na uro, vendar pa sta še vedno dobrodošel dodatek. Modifikatorji bodo veseli rdečega tiskanega vezja in nekaterih drugih lastnosti, kot so dvojni BIOS, bolj napreden design od referenčnega Nvdiinega, TV-Out in še kaj bi se našlo. Na strani PCStats, kjer so opravili testiranje so vse tri kartice pretestirali kolikor se je le dalo, jih primerjali s konkurenco in ugotovili, da je najboljši nakup še vedno GeForce 3 Ti200, najboljši za...

0 komentarjev

Test Geforceov Ti200 ter Ti500

Digit Life - Digit-Lifeovci so se spravili v testiranje novega para grafičnih kartic, ki temeljita na Geforce3 čipu. Geforce Titanium, kot se serija imenuje, naj bi staro serijo Geforce3 kartic dodatno pocenila. Iz te serije bi Ti500 posegal po samem vrhu, Ti200 naj bi pa dosegal slabše rezultate od ostalih. Rekli bi lahko tudi, da bo Geforce3 Ti200 nadomestil sedanje GF2 MX grafične kartice. A temu nikakor ni tako. V seriji Geforceov 2 so bile razlike med MX ter ne-MX karticami ogromne. Prvoten MX je bil okleščen DDR pomnilnika, imel je le dva renderirna cevovoda, frekvenca procesorja ter pomnilnika je bila signifikantno manjša. Razlika pri seriji Geforce3 Ti pa je, da se model 200 od modela 500 razlikuje le po frekvenci pomnilnika ter čipa. Primer: Jedro procesorja Ti200 tiktaka pri 175 MHz, medtem ko se Ti500 poti na 240 MHz. Tudi pri pomnilniku je razlika - Ti200 ga ima nominiranega pri 200 MHz (400 MHz DDR), Ti500 pa pri 250 MHz (500 MHz DDR). Zakaj uporabljam besedo nominiranega? Sodeč po...

0 komentarjev

Abit predstavil novo serijo grafikulj

X-Bit Labs - Še ena novička od našega razdeljevalca letakov na Infosu, Morpheusa:

ABIT je izdal uradno obvestilo, kjer so najavili njihove nove grafične kartice, ki bodo temeljile na nVidia Titanium čipovju. Kot ponavadi, se je podjetje odločilo, da se ne bo ubadalo s karticami, namenjenimi nižjemu razredu in tako predstavilo kartice, ki temeljijo na najmlajših čipovjih: GeForce3 Ti200 in GeForce3 Ti500.

Na GeForce3 Ti200 bodo temeljile tri kartice: Siluro GF3 Ti200, Siluro GF3 Ti200V (opremljen s TV-Out izhodom) in Siluro GF3 Ti200DVI (opremljen s TV-out in DVI-Out izhodoma). Vse druge specifikacije so popolnoma identične: 175MHz frekvenca čipa, 64 megabajtov 400 MHz DDR SDRAMa.

Kar se tiče Ti500, pa obstaja na tem čipovju samo ena kartica: Siluro GF3 Ti500, vendar kljub pomankljivi oznaki vsebuje vse, kar vsebuje Ti200DVI: Tv-Out in DVI-Out izhod. Kljub vsemu je to precej povprečna ponudba glede na ceno, tudi kar se tiče ostalih specifikacij: 240MHz frekvenca čipa in 64MB 500 MHz DDR SDRAMa.

Na...

0 komentarjev

Personal Cinema iz Nvidije

Nvidia - NVIDIA je danes predstavila nov produkt za digitalno obdelavo videa, ki se imenuje Personal Cinema. Samo napravico dobimo kot eksterno enoto v plastični preobleki (iMac look). Samo napravico povežemo (potem ko nanjo namestimo TV kabel) z grafično kartico. Vendar pa lahko napravico uporabljamo samo z GeForce2 MX/GTS/Pro/Ultra in GeForce3 grafičnimi karticami. V sami napravi pa je skrit TV tuner s katerim lahko potem gledamo ali digitalno posnamemo kar pač hočemo ter to dokončno obdelamo po naši želji. Seveda pa ima naprava tudi priključek za kamero. Vse skupaj pa si lahko po obdelavi ogledamo tudi na TV zaslonu. Zraven pa dobimo tudi daljinski upravljalnik, ki nam omogoča lažje upravljanje z samo napravo. Kakšna je cena naprave pa se še ne ve. Ogled naj bi bil možen tukaj vendar meni link ni deloval. Lahko je bilo kaj narobe z strežnikom, saj tudi nisem prišel na Nvidiino stran.

1 komentar

Nvidia spreminja tradicijo

The inquirer - Nvidiin 6 mesečni razvojni cikel je za večino postal nekaj povsem samoumevnega, kar niti ne preseneča glede na to, da ga podjetje forsira že kar nekaj let. Ta strašanski tempo je že pustil posledice na industriji grafičnih kartic (propad počasnejših podjetij, vedno višje cene, vprašljivost nakupa vedno novih in novih kartic...), toda sedaj je čas za predah. Sodeč po The Inquirerju bo Nvidia prvič po dolgem času opustila ta cikel in si vzela nekaj predaha.
Razlogov je po vsej verjetnosti več. Podjetje se je zadnje čase raztegnilo na nekatere druge trge in paralelno razvija kar nekaj zahtevnih produktov (Crush čipovja, grafične čipe za konzole...) in normalno je, da ne zmorejo takega tempa, kot so ga prej. Po pravici povedano pa ta tudi ni potreben, saj je konkurenca sedaj že v precejšnjem zaostanku. Kaj nam torej pripravljajo?
Konec poletja ali začetek jeseni bomo videli nove čipe nižje kategorije, NV17. Šlo bo za nekakšnega naslednika MX procesorjev, torej GeForce3 MX. Te kartice...

1 komentar

Še več Geforce2 MX kartic

X-Bit Labs - Tokrat iz ABIT-a, ki je znan predvsem po svojih superiornih osnovnih ploščah. Pa k podrobnostim. Izšle bodo štiri kartice in sicer:
  • ABIT Siluro T200 32MB s TV-OUT izhodom.
  • ABIT Siluro T400 64MB s TV-OUT izhodom.
  • ABIT Siluro MX200 32MB brez TV-OUT izhoda.
  • ABIT Siluro MX400 64MB brez TV-OUT izhoda.
Vse kartice bodo imele standardne lastnosti svoje družine. Nič posebnega torej. Ali pač? Prišle pa bodo v čudni črni barvi. Masovna proizvodnja teh kartic naj bi se začela konec meseca, kar pomeni, da bodo dosegljive nekje v sredini maja.

3 komentarji