»

Kaj kupiti -- po Anandtechovo

AnandTech - Tako, december je čas nakupov in prodajalci nas z vseh strani prepričujejo, da so njihovi izdelki tísto edino pravo in najcenejše. No, da bi bila odločitev o nakupu malce lažja, so poskrbeli na AnandTech, kjer so spisali božično-novoletni vodič po nakupih procesorjev in grafikulj. Če ste Božičku pisali po novega Athlona, naj si Božiček sestavek le prebere. Klik!

1 komentar

Test ClawHammerja

Tecchannel.de - Procesorja še ni na policah, prvi test se je pa že pojavil. Tukaj si namreč lahko ogledate test primerka, ki tiktaka na 800 MHz. Zadeva sicer še ni uradna prodajna verzija, ampak vseeno je zanimivo videti, kako se obnese v primerjavi z današnjimi procesorji. Primerjali so ga z 800 in 1600 MHz Athloni in Pentiumi 4 in kot kaže, boj za prvaka med procesorji še ni končan - nasprotno, šele začel se je!

9 komentarjev

Nekaj novic o Hammerju

X-Bit Labs - Kot najbrž že veste, bo Hammer AMD-jev odgovor na Intelov Itanium, prvi povsem 64 bitni procesor 'za mase' (no ja...vsaj za tiste, ki si lahko privoščijo:D ).
No, kot sem že napovedal, nekaj novic o tem kupčku tranzistorjev:

- Na Cebit - u so pokazali primerke z A0 verzijo jedra, ki je delovala pri 1.4 Ghz.
- Naslednja, A1 verzija naj bi se prikazala kmalu, tekla pa naj bi pri 1.8 in 2 Ghz.
- Prvi Hammerji naj bi bili primerljivi z 3400+ PR - jem.
- V 32 bitni kodi naj bi bil procesor 15% hitrejši od XP - ja, 64 bitne verzije programov pa naj bi dobile še dodatnih 10% pospeška.

Kot kaže, bo 64 bitna scena še vroča, še posebej, če se bosta tudi tam udarila Intel in AMD tako, kot se na trgu 32 bitnih procesorjev. To pa lahko pomeni le eno - kmalu si bomo lahko vsi privoščili 64 bitne mlinčke:D . No ja, resnici na ljubo bo po vsej verjetnosti na začetku bolj malo programov, ki bodo delovali na 64 bitni kodi. tako da bodo ti 64 bitni kebri ostali rezervirani za ljudi, ki točno vejo,...

0 komentarjev

Spreminjanje voltaže pri Northwoodu

Overclockers Australia - Kot gotovo že veste, je procesor Northwood pred kratkim obiskal tudi Slo-tech, kjer smo si ga podrobno ogledali in ugotovili, da zaenkrat še ni vreden nakupa. Kljub našemu sklepu, pa se bo med našimi bralci zagotovo našel kakšen navdušenec, ki ga naša konkluzija ne bo ravno zanimala, ampak bo procesor vseeno kupil. Mogoče ne ravno zaradi zmogljivosti, ampak najverjetneje zaradi izjemno dobrega navijalskega potenciala, zaradi katerega bo frekvenca Northwooda šla višave. No, za vse takšne MHz fanatike bo prišla prav modifikacija, s katero boste lahko spreminjali napetost procesorjevega jedra (Vcore). Modifikacija je povsem preprosta, saj morate z žičko povezati samo dve procesorjevi nogici in to je to. Več informacij najdete na tej strani, ki je sicer v japonščini, vendar pa nudi ravno pravšnjo količino slikovnega materiala, da bo bistvo razumel vsak .

0 komentarjev

Ali gre Intel po Hammerjevih stopinjah?

AnandTech - Intel je podjetje, ki so ga nedavno pretresali številni neuspehi, ki so si sledili eden za drugim. Najprej jih je doletel neuspeh nabora i820 s hroščem, ki je zahteval, da Intel zamenja vse matične plošče na tem naboru. Drug neuspeh je bila neuspešna pogodba z Rambusom, ki je Intelu naredila več škode kot koristi. Tretji neuspeh so bile težave z najhitrejšim Pentiumom III na jedru Coppermine, ki se je pregreval kot za stavo, četrti slabi rezultati Pentiuma4 v primerjavi s konkurenco in peti neuspeh slaba prodaja Itaniumov, ki je bila pod pričakovanji. Intel pa utegne biti poražen še na...

0 komentarjev

Arhitektura AMD Hammerja

AnandTech - Tekma v razredu 32 bitnih procesorjev je trenutno na frekvenčni strani Intela. Pri novih 64-bitnih procesorjih pa je to malo drugače. Intel je že dolgotega napovedal Itaniuma, ki ga je tudi že predstavil in je že v prodaji v nekaterih high-end strežnikih. Drugačen pa je položaj pri AMDjevem Hammerju, čigar predstavitev je napovedana v naslednjih 12 mesecih. Če ste privrženec novih tehnologij, si preberite članek na AnandTechu, kjer so si podrobno ogledali arhitekturo tega prcesorja.

0 komentarjev

Sistemi za socialce

AnandTech - Ko kdaj pa kdaj zaidem na naš prelepi Forum, kjer sem bil nekoč kar precej reden gost, danes pa sem tam postal redka ptica selivka, velikokrat uzrem razne prošnje v stilu "kakšen računalnik naj kupim?". Takim zahtevam je težko ugoditi, saj vsak forumaš predlaga drugačen sistem. Vse skupaj se zaplete, ko pridemo do različnih cenovnih razredov. Kaj nam ostane še poleg forumašev? Anandtech, kjer so napisali članek o sestavljanju "value" sistema. Sisteme so razdelili v tri razrede - pisarniškega (SOHO), igričarskega in profesionalnega. Če torej kupujete nov računalnik in nebi radi zavalili zanj gore denarja, ter iščete nasvet kakšen računalnik naj kupite, potem bo ta članek kar pravšnji za vas. Samo ne ozirajte se preveč na cene, ker niso več pravilne, saj je članek star že skoraj mesec dni (je pač prišel pod roke).
Tako, za danes bo dovolj. Jutri pričakujte več novic. ...

1 komentar

Yamaha CRW2200 - 20/10/40

CDR-Info - Yamaha je napovedala predstavitev novega pekača, ki bo zmožen CDje zapeči pri 20× hitrosti. Predstavitev je napovedana za CeBit 2001 v Hanovru. Nova Yamaha podpira SafeBurn, Yamahino različico BurnProofa. Napovedana je v petih različicah. Vgradni ATAPI in SCSI-3 različici ter zunanje SCSI-3, USB 2.0 in FireWire (IEEE1394) različice. Malo daljšo predstavitev si lahko preberete tukaj.

4 komentarji