»

Po 15 letih konec Winampa

Slo-Tech - Končuje se zgodba najpriljubljenejšega predvajalnika glasbe na računalniku, ki je bil včasih tako kakor MP3 sinonim predvajanje skladb. WinAmp, ki je naokoli vse od leta 1997, bo točno čez en mesec ugasnil. Sedanji lastnik AOL je napovedal, da po 20. decembru ne bodo več podpirali Winampa niti ne bo več mogoč njegov prenos z uradne spletne strani. Novico je potrdil tudi Geno Yoham, generalni direktor Winampa.

Winamp sta leta 1997 spisala Justin Frankel in Dmitry Boldyrev, ki sta se spoznala med študijem na Univerzi v Utahu. Junija istega leta je izšla prva prava verzija (z zaporedno številko 1.x), ki je bila še povsem brezplačna (freeware) in je že imela klasični sivočrni grafični vmesnik. Januarja naslednje leto sta ustanovila...

135 komentarjev

Winamp 5.06

Winamp - Pri Nullsoftu so, novicam o koncu razvoja njihovega glasbenega predvajalnika navkljub, izdali novo različico Winampa. Nova različica 5.06 potrjuje njihovo namero, da programa ne bodo več dopolnjevali, temveč samo še izpopolnjevali, saj ima različica le nekaj odpravljenih hroščev. Lepo, da tudi po koncu uradnega razvoja, še vedno skrbijo za uporabnike.

Novo različico lahko dobite tukaj.

35 komentarjev

Winamp 2 + Winamp 3 = Winamp 5

vir: Winamp
Winamp - Nullsoft je danes izdal naslednjo različico enega najboljših in zagotovo enega najbolj priljubljenih predvajalnikov glasbe in filmov. Dame in gospodje, Winamp 5! Po tem ko je večina ljudi, ki je winamp 3 celo preizkusila, ugotovila da to ni več winamp kot so ga poznali, so se avtorji tokrat spravili skupaj in združili najboljše lastnosti winamp 2 in 3. Od 2 so vzeli predvsem hitrost(ki je v 3 ni bilo), iz 3 pa predvsem veliko število funkcij. Za natančen seznam poglejte sem, za dolpoteg pa odklikajte semle. Prav tako so izdali različico Pro, ki omogoča luščenje zgoščenk ter pečenje le teh. Cena sitnica je okroglih 14.95 dolarjev.

Na novico sta nas opozorila še CCMbrother in Tody

59 komentarjev

Nova inačica Winampa

Winamp - Vem, da je že malo pozno, saj je novička stara že dva dni, ampak vseeno, za tiste, ki še niso bili obveščeni: izšel je novi Winamp, tokrat z zaporedno številko 2.78. Vunpotegnite si ga iz tega naslova, kjer izberete, katero od treh verzij želite. Sicer se pa vidi, zakaj Nullsoftovci vse počasneje izdajajo nove različice Winampa 2.xx - Intenzivno se namreč pripravlja Winamp 3. Trenutno je na beta2 fazi razvoja.

0 komentarjev

Winamp 3 beta

Winamp - Podjetje Nullsoft, poznano po najbolj razširjenem predvajalniku datotek MP3, je izdalo beta različico Winampa 3. Ne bojte se, Winamp 3 je zelo podoben svojemu mlajšemu bratcu, Winampu 2, ima pa kar nekaj novih možnosti, kot je "Cross fade", ki naredi lep prehod iz ene v drugo pesem. Upam, da je beta verzija manj hroščata kot alpha in da bo Nullsoft kmalu izdal tudi uradno verzijo Winampa 3. Dol-vleka.

10 komentarjev

Windows 2000 Professional za Alpho

The Register - Ja, obstaja. Na žalost tistih s procesorjem Alpha, pa ne bo nikoli ugledal luč dneva... Ko je Compaq prekinil razvoj Alpha paltforme, so pri Microsoftu še kakšen mesec nadaljevali z razvojem Win2k za Alpho, zadnja verzija pa nosi oznako Build 2128 z datumom 23. september 2000, na CD - ju pa so še besede 'for internal use only', torej je ne bomo videli zunaj Microsoftovih laboratorijev...

0 komentarjev