»

Ponastavitev Androida na tovarniške nastavitve ne izbriše vseh podatkov

Ars Technica - Raziskovalci s Cambridgea so ugotovili, da ponastavitev telefona z Androidom na tovarniške nastavitve ne izbriše nepovratno vseh podatkov, kot bi morala. To predstavlja varnostno tveganje, ker se tovrstna ponastavitev po navadi uporablja za uničenje podatkov pred odprodajo, oddajo ali zavrženjem telefona. Ogroženih naj bi bilo okrog pol milijarde pametnih telefonov. Napaka prizadene tako vgrajen prostor kakor tudi spominske kartice microSD.

Preizkusili so 21 različnih telefonov petih proizvajalcev z različnimi verzijami Androida od 2.3 do 4.3. Podatkov o novejših telefonih ni, sklepajo pa, da so potencialno ogroženi tudi telefoni z novejšo verzijo Androida. Ugotovili so, da prav na vsakem telefonu ostane vsaj drobec osebnih podatkov:...

15 komentarjev

Nokia ostaja, prehaja na Android

Nokia N1

vir: Android Central
Android Central - Govorili smo, da je Microsoft počasi začel ukinjati znamko Nokia, kar naj bi pomenilo konec te slavne znamke. A to se je izkazalo za neresnično. Znano je, da je Microsoft v nakupovalni mrzlici na Finskem kupil le oddelek, ki razvija mobilne telefone in licenciral uporabo patentov, medtem ko oddelek za mrežno opremo (NTN, Nokia TETRA Network), oddelek, ki skrbi za zemljevide in pripadajoče tehnologije Here, in oddelek za napredni razvoj tehnologij (po vzoru Motorolinega/Googlovega ATAP-a, ki razvija Project Ara) ostajajo na finskem. Finsko podjetje ima jasno v lasti znamko Nokia, Microsoft je uporabo le najel, do leta 2016 za pametne mobilne telefone oz. do leta 2026, ko govorimo o manj zmogljivih telefonih - Microsoft je namreč v prevzemu...

109 komentarjev

Varnostna luknja v Winampu

Slashdot - Zelo priljubljen in razširjen predvajalnik takšne ali drugačne glasbe, ostalega zvoka in videoposnetkov utegne kmalu začeti izgubljati na priljubljenosti. Kot poroča Secunia, različice Winampa 3.x in 5.x vsebujejo napako v skrčeni datoteki .wsz (Winamp skin zip file), ki jo uporabniki uporabljajo za novo preobleko programa. Datoteka XML v njej se lahko sklicuje na datoteko HTML, ki jo odpre Internet Explorer, slednji pa z znano napako brez intervencije uporabnika izvede program, ki je tudi del njegove nove "preobleke". Na Winampovih forumih že teče debata. Klik!

43 komentarjev

Izšel PHP5

PHP - Končno smo dočakali dan, ko so razvijalci PHP-ja izdali končno različico PHP5.

Novosti je ogromno, najbolj pa prav gotovo izstopa nov objektni model, ki sedaj podpira skoraj vse "napredne" funkcije pravih OO jezikov. Med drugimi novostmi je prav gotovo najbolj zanimiva nova podpora za delo z datotekami XML in prenovljen vmesnik za komuniciranje z MySQL bazo.

Celoten seznam sprememb se nahaja tukaj, na voljo pa je tudi povezava z novostmi v bolj berljivi obliki.

5 komentarjev