»

Gnome 2.10

GNOME - Skoraj pol leta je minilo od izdaje zadnje različice odprtokodnega namizja Gnome. In razvojna ekipa je predstavila novo različico - Gnome 2.10, ki bo nasledila 2.8.

Gnome 2.10 vključuje vgrajen video predvajalnik, luščenje glasbenih CD-jev s samo enim klikom ter večjo podporo različnim večpredstavnim formatom. Razvijalci so popravili tudi vec tisoč hroščev ter s tem pripomogli k večji stabilnosti.

Spremenili so tudi t.i. "splash screen". Izbrali so ga s pomočjo razpisa, zmagovalca si lahko ogledate na tej strani, ostale sodeluječe pa tukaj.

Novi Gnome 2.10 si lahko prenesete iz uradne strani, kjer boste izvedeli tudi vse o novostih. Za najbolj nadebudne pa je na voljo tudi predstavitvena različica prihajajoče izdaje Ubuntu Linuxa.

34 komentarjev

Kaj bo novega v Gnome 2.8?

Evolution #2

OSNews - Po navedbah v razvojnem načrtu naj bi čez dober mesec izšel Gnome 2.8. Če vas zanima, kaj bo novega v prenovljeni različici namiznega okolja za Linux in druge Unixe, si brž oglejte prve zaslonske slike Gnoma 2.8 v razvojni stopnji. Po slikah sodeč bo nova različica prinesla minorne izboljšave, morda pa bo sočasno izšel tudi Evolution 2.0. Še vedno pa se ni polegla debata o novem načinu upravljanja z datotekami in mapami v Gnome 2.6. Mnogi podpirajo odločitev razvijalcev, nekateri pa ji ugovarjajo.

18 komentarjev

Dobri-stari Slackware

Slackware - Očitno smo spet v odbdobju poplave novih ditribucij Linuxa. Pred kratkim nas je pozdravil novi YellowDog Linux, pred vrati je Mandrake 9.1, zdaj pa je tu še legendarni Slackware, ki nosi oznako 9.0. Nova različica nadaljuje Slackwarovo tradicijo preprostosti, stabilnosti in varnosti, njena namestitev - ki je seveda možna le v tekstovnem načinu - pa je za otroke do petnajstih let smrtno nevarna![:D] Slackware 9.0 je zato toliko bolj priporočen mazohistom(tm). Sloni na prevajalniku GCC 3.2.2, uporablja jedro Linux 2.4.20 in seveda obe glavni namizji - KDE 3.1 in GNOME 2.2. Dolvleka in uradna objava.

3 komentarji