»

Najdlje zdrži HTC 10, najhitreje se upeha iPhone 7

Slo-Tech - Proizvajalci v specifikacije pametnih telefonov vestno vpisujejo kapaciteto baterij, a je ta podatek približno tako koristen kot prostornina rezervoarja za gorivo v avtomobilu. Bistveno je, kam bomo s tem prišli. Britanska potrošniška organizacija Which? se je zato lotila preizkusa, kjer so si nasproti stali HTC 10, LG G5, Samsung Galaxy S7 in Apple iPhone 7. Zanimalo jih je, koliko minut pogovora in koliko minut brskanja po internetu zmorejo. Daleč najdlje je zdržal HTC 10, medtem ko je bil iPhone 7 občutno slabši od androidne konkurence.

Baterije v vseh telefoni so najprej popolnoma...

73 komentarjev

Apple je spet ravno dovolj izboljšal iPhone

Slo-Tech - Predstavljen je iPhone 7, kot pričakovano brez izhoda za slušalke in z nekateri drugimi novostmi, na pogled pa zelo podoben prejšnjim dvem. Apple tokrat po dveh letih ni zamenjal dizajna, samo malo ga je dodelan in vsaj ena barva je popolnoma nova. Plastični trakovi, ki prepuščajo antenski signal so pomaknjeni proti robu ohišja, prehodi med steklom na sprednji strani in aluminijem pa so bolj...

418 komentarjev

LG-jev novi prvak je G5

Slo-Tech - Jutri se v Barceloni uradno začne letošnji Mobile World Congress, a že na predvečer tega dogodka se vrstijo predstavitve prihajajočih novosti. LG ni nobena izjema, zato so pokazali, kakšen bo njihov prihodnji pametni telefon LG G5, ki bo imel hudo konkurenco v obliki iPhona 7 in Galaxyja S7. Toda tudi LG je pripravil nekaj lepih presenečenj.

G5 se morda res sliši kot naslednik G4, kot je bil G4 naslednik G3 in ta verzije pred tem, a imena lahko varajo. G5 ima dvoje pomembnih novosti - modularno zgradbo in kovinsko ohišje. LG G5 ima prosto ležišče, kamor lahko vstavimo, kar najbolj potrebujemo. Trenutno so pokazali le dva modula, in sicer CAM Plus (samodejna izostritev, zaklenitev osvetlitve in fizične gumbi za vklop, zaslonko, snemanje...

41 komentarjev

Kako odporen je v resnici iPhone 6 na upogibanje

Slo-Tech - Po izidu iPhona 6 in iPhona 6 Plus je bil internet nenadoma poln fotografij posnetkov telefonov, ki so se nič hudega slutečim uporabnikov zvili. Zadostovalo naj bi že običajno premetavanje po žepih in sedenje na njih, pa se telefon upogne. Afera je takoj dobila neizvirno ime bentgate, Apple pa se je odzval z besedami, da so prejeli vsega devet pritožb. Trdnost novih telefonov so merile tudi neodvisne strani, ki ne ugotavljajo nobene pretirane upogljivosti.

Na Consumer Reports so se lotili testa upogljivosti modernih telefonov, v katerem so poleg iPhona 6 in iPhona 6 Plus preizkušali še iPhone 5, LG G3, HTC One (M8) in Samsung Galaxy Note 3. Telefone so podvrgli strojnemu testu, kjer je bil...

68 komentarjev

iPhone 5

iPhone 4S in 5 stran ob strani. Je večji, a še ravno prav večji, tako da navigacija s palcem še ni naporna.

vir: The New York Times
The New York Times - Apple je pravkar zaključil svojo predstavitev v nabito polnem YBCA centru v San Francsicu. Dobili smo poplavo številk, procentov in presežnikov, ki se jih ne bi sramovali tudi najboljši med slovenskimi PR novinarji, a še bolj pomembno, iPhone 5 je tu. In po izgledu stvari se je večino napovedi (zaslon, debelina, izgled, 4g lte, nov konketor; morda manjka le mobilno plačevanje) tudi uresničila.

Vajeti prireditve sta v rokah držala Tim Cook (CEO) in Phill Shiller (VP Marketing), ki sta si glede na naelektreno ozračje zadnjih mesecev privoščila tudi kar nekaj napadov v smer konkurence. A začnimo s številkami: najprej o njihovih trgovinah, ki jih je zdaj že 380 v 12 različnih državah, in vsakodnevno skupaj...

538 komentarjev

Nove nokie: Lumia 710 in 800, Asha 200, 201, 300 in 303

Lumia 800.

vir: engadget
engadget - Nokia je na sejmu Nokia World predstavila zanimiv kupček telefonov in pripadajoče opreme. Včeraj smo tako videli Windows Phone 7.5 Mango telefona Lumia 710 in zmogljivejšega Lumia 800, štiri cenejše telefone iz serije Asha, snežnobelo Nokio N9, nove navigacijske storitve za WP7 telefone in barvite slušalke.

Največ pozornosti sta bila deležna "prva prava Windows Phone telefona", Lumia 710 (~ 260€) in Lumia 800 (~ 420€), na voljo od začetka novembra v več evropskih državah, v ZDA pa šele naslednje leto (glej spodaj). Kot zanimivost - britanski Orange naj bi ob nakupu 800ke brezplačno priložil XBox 360.

Za močnejši model Lumia 800 je že na prvi pogled očitno, da je narejen po istem kopitu kot MeeGo telefon Nokia N9...

62 komentarjev