»

Izšel TrueCrypt 6.0

TrueCrypt Foundation - Včeraj je izšla nova različica priljubljenega programa za enkripcijo podatkov v okoljih Windows in Linux, TrueCrypt 6.0. Najpomembnejše novosti so paralelizacija enkripcije in dekripcije na večjedrnih procesorjih, kar pomeni da bodo odslej dvojedrniki tudi v praksi dvakrat hitrejši. Zanimiva je tudi možnost poganjanja skritega operacijskega sistem, katerega obstoj je praktično nemogoče dokazati (plausible deniability). V Windows Visti in Windows 2008 je omogočena možnost enkripcije celotnega sistemskega diska, četudi vsebuje več particij - ta funkcionalnost žal ni na voljo za uporabnike Windows 2000 in XP. Tudi uporabniki Mac OS X in Linuxa bodo lahko ustvarjali skrivne razdelke. Poleg teh in še nekaterih drugih novosti obljubljajo 20 odstotokov hitrejše delovanje, odstranili pa so še hrošča, ki je onemogočal enkripcijo FAT16 ali FAT32 sistemske particije na Windows XP, in nekaj drugih manjših nepravilnosti. Celoten seznam novosti je tu, brezplačen prenos pa na sosednji strani.

61 komentarjev

27.xx še za Win9x/WinME

HardOCP - 27.00 ter 27.10 so bili neuradni beta gonilniki, ki jih je nVidia po nesreči poslala v javnost. Slabost pri teh verzijah je, da so gonilniki pisani ekskluzivno za Windows 2000 ter Windows XP. Ker so si tudi uporabniki Windows 9x/ME operacijskega sistema zaželeli 27.xx neuradnih ukradenih gonilnikov, so nVidii spet ušli iz strogo varovanih strežnikov (hehe ). 27.20 Detonatorje za 16-bitne Windowse si vunpotegnite tukaj.

4 komentarji

Prehod iz Linux na Windows?

Linux Today - Kako preiti iz Linuxa na Okna?
Microsoft vam ponuja rešitev vaših muk in težav v obliki Navidezne konference.
Ponujajo izobraževanja: migracija statične vsebine iz Linuxa na Windows 2000 IIS 5.0, portanje skript iz Linuxa na Windows 2000, popolna izraba Windows 2000 in platforme .NET v skriptnih jezikih (Perl, Python, PHP, Tcl), prehod iz Linux+Apache-Mysql-PHP na Windows 2000, prehod iz MySQL na Microsoft SQL Server 2000, portanje skript iz Linuxa v Windows 2000 in še mnogo mnogo več.

Brez komentarja...

11 komentarjev

Win2k SP2?

HardOCP - Če redno berete Slo-Tech, potem veste, da je Microsoft izdal drugi paket popravkov za enega njihovih najbolj posrečenih operacijskih sistemov, Windows 2000. Tele 101 MB velike datoteke se, po mojem mnenju še ne splača dolpotegovati. Na HardOCP sem namreč zasledil email nekega uporabnika Windows 2000, ki je, po namestitvi drugega servisnega paketa, izgubil popolnoma vse nastavitve uporabnika ter nastavitve omrežja. Počakajmo torej na SP1 za SP2 .

16 komentarjev