»

Zone-H od sedaj tudi v slovenščini

zone-h - Eno večjih spletišč, posvečenih informacijski varnosti, Zone-H je odslej na voljo tudi v slovenščini. Na njem se nahajajo novice s področja informacijske varnosti, obsežen arhiv razobličenj ( defacement-ov), obvestila o odkritih ranljivostih različnih aplikacij, na voljo pa je tudi storitev o obveščanju, če se je vaša spletna stran pojavila na seznamu razobličenih spletnih strani in še kaj. In ko smo že pri računalniški varnosti, lahko omenimo tudi, da se 25. septembra prične prireditev labZone, v okviru katere se bodo odvila tudi predavanja z omenjeno tematiko. Glede na to, da je administrator Italijan, se bo vse skupaj večinoma dogajalo v različnih italijanskih mestih, tako da bomo lahko brez večjih problemov prisostvovali tudi slovenski navdušenci.

4 komentarji

MPAA, RIAA in sedaj še BSA!

CNet - Poleg glasbene in filmske industrije se je na P2P omrežja spravila še IT industrija. Bolj konkretno BSA.

Po njihovih besedah naj bi industrija programske opreme izgubila 29 milijard dolarjev zaradi P2P omrežij. Številka, ki je kar dvakrat večja kot je bila lani.

V članku, ki ga je objavil CNet, se najbolj pritozujejo nad Azijo, Afriko in Rusijo.

Izguba ali neustvarjeni dobiček? Razlika je, vsaj večini, več kot očitna. Vsekakor je pa vedno dobro, da se krivca poišče na sosedovem in ne na domačem dvorišču.

8 komentarjev

Slo-Tech sedaj podpira RSS

Slo-Tech - Vsi, ki ste si že od nekaj želeli na svojo spletno stran objavljati zadnje naslove Slo-Techovih novic, ste sedaj naleteli na plodna tla. Slo-Tech namreč od danes naprej podpira RSS 2.0, ki vam omogoča enostavno integracijo naših naslovov novic v vaše spletne strani.

XML-datoteka, v kateri imate vse potrebne podatke, se nahaja na stran na slike.slo-tech.com. Vse, ki nameravajo to storitev uporabljati na svojih spletnih straneh, naprošamo, da nas obvestijo po elektronski pošti.

11 komentarjev