»

Googlov dogodek: Pixel in Pixel XL, Google Home, Google Wifi, Chromecast Ultra

Slo-Tech - Google je danes popoldne organiziral velik medijski dogodek, v kar so se razrasle tiskovne konference, na katerih podjetja predstavljajo ne enega, temveč celo paleto izdelkov. Tudi današnji Googlov dogodek ni bil nič drugačen, čeprav smo skoraj vse poznali že vnaprej. Glavna sta seveda pametna telefona Pixel in Pixel XL, dobrodošle dopolnitve pa so glasovni pomočnik Google Home, brezžični usmerjevalnik Wifi, Chromecast Ultra z ločljivostjo 4K in Daydream VR.

Najprej k telefonom. Znamka Nexus se umika novemu poimenovanju Pixel, ki bo zaživelo v dveh telefonih: Pixel bo imel 5 palcev velik zaslon, Pixel XL pa pol palca večjega, sicer pa sta domala enaka. Oba imata aluminijasto ohišje (črno, sivo ali modro) s steklenim panelom na zadnji strani. Prvi ima...

102 komentarja

Are ni več

Slo-Tech - Pravzaprav ni nobeno presenečenje, temveč zgolj logična posledica že videnega Googlovega obotavljanja, da modularnega pametnega telefona Ara ne bo. Ne letos ne v dogledni prihodnosti, poroča Reuters. Smel projekt je predvideval izdelavo pametnega telefona, ki bi ga Googlova skupina ATAP pripravila takšnega, da mu lahko enostavno zamenjali vse komponente, večino kar ob vključenem telefonu. Ara bi bila morala najprej na test v Portoriko, a je Google vedno znova našel razloge, da projekt odloži. Sedaj je ukinitev dokončna, pravijo neuradni viri blizu podjetja.

To pomeni, da Google zagotovo ne bo sam izdal telefona Ara. Še vedno je mogoče, da bi telefon do konca razvili, izdelovati in potem prodajali...

36 komentarjev

Google bojda pripravlja lasten telefon

Telegraph News - Bistvena razlika med Googlovim in Applovim pristopom v segmentu pametnih telefonov je razdelitev nalog glede proizvodnje in dizajna. Medtem ko Apple vse niti drži v svojih rokah in podizvajalcem prepušča le golo sestavljanje, je Google skrbnik operacijskega sistema Android, ki ga proizvajalci telefonov prilagodijo in namestijo na strojno opremo po svojem okusu. Toda tudi to se ima spremeniti, pravijo viri blizu Googla.

Sicer imamo že nekaj časa Nexuse, ki so vmesna rešitev, saj jih v celoti zasnuje Google ter na njih teče originalni Android brez predelav in dodatkov, a gre v osnovi še vedno za LG-jeve ali Huaweijeve telefone. Zato so zanimive napovedi, da naj bi Google še pred koncem leta izdal resnično svoj pametni telefon, ki bi bil v celoti plod Googlovih...

20 komentarjev

Googlov projekt Ara se odmika

BBC - Uresničujejo se bojazni, da od velikopoteznega Googlovega načrta za izdelavo popolnoma modularnega pametnega telefona v projektu Ara ne bo ostalo veliko. Potem ko je odpadel portoriški test, so končni izdelek ponovno premaknili, to pot na leto 2017. Prav tako je sedaj že jasno, da bo modularnosti precej manj, kot so sprva obljubljali.

Google je na konferenci I/O razkril, da bodo temeljne komponente kar lepo integrirano in čisto nič modularne. To so procesor, grafični čip, senzorji, baterija, zaslon in antena. Na ta način bodo privarčevali prostor, ker integrirane komponente zasedejo manj prostora od modularne zasnove, a po drugi strani bo prilagodljivost telefona bistveno manjša. Še vedno pa bodo modularne nenujne komponente, in sicer bo mogoče zamenjevati...

98 komentarjev

Project Ara bo še nekoliko počakal

Google - V tem četrtletju bi moral Google v Portoriku začeti prodajati telefon Spiral 2, bolj znan kot Project Ara, ki je obljubljal revolucijo na področju prilagodljivosti in nadgradljivosti. Od ostalih mobilnih telefonov se Spiral 2 razlikuje po modularnosti, saj je mogoče zamenjevati posamezne module, denimo čipe za Wi-Fi, boljšo kamero, hitrejši procesor itd. Fiksen je le okvir, ki služi kot ohišje.

Minuli teden pa se je po daljšem spanju prebudil kanal ProjectAra na Twitterju. Po opravičilu zaradi neaktivnosti v zadnjih mesecih so sporočili, da pilotski projekt čaka nekaj sprememb. Sicer so zagotovili, da se v prihodnosti na Portoriko vseeno odpravijo in da Ara ni mrtev projekt, a telefona v tem četrtletju gotovo še ne bo.

Googlova tiskovna predstavnica za skupino ATAP (Advanced...

1 komentar

Project Ara ali modularni pametni telefon gre na test v Portoriko

Slo-Tech - Google je končno razkril več podrobnosti o prihajajočem modularnem telefonu, ki ga vodijo pod imenom Project Ara in bo v pilotnem programu na voljo v Portoriku. Telefon se imenuje Spiral 2 in omogoča zamenjavo vseh komponent, večino celo kar ob vključenem telefonu (hotswapping).

Zakaj bodo projekt preizkušali prav v Portoriku, ni povsem znano. Gotovo pa ima s tem opraviti dobra mobilna pokritost ozemlja, razširjenost podatkovnih komunikacij, saj 75 odstotkov dostopa do interneta predstavljajo mobilne povezave, ter nenazadnje dejstvo, da je Portoriku ozemlje ZDA in kot tak sodi pod nadzor Zvezne komisije za telekomunikacije (FCC). Google bo sodeloval z enajstimi fakultetami portoriške univerze.

Telefon Spiral 2...

92 komentarjev

Android L bo poganjal Project Ara

PHONEBLOKS.COM - V povezavi s Project Ara, Googlovim projektom modularnega pametnega telefona, ki so ga dobili s prevzemom Motorole (in obdržali prodaji navkljub), imamo nekaj zanimivih novih podrobnosti. Javnosti naj bi bili prvi mobilni telefoni in moduli na voljo zgodaj v letu 2015. Točen datum še ni znan, a bo verjetno razkrit na drugi konferenci projekta, ki se bo zgodila prihajajočega decembra.

Drug detajl je, da bo na telefonih tekel nekoliko spremenjen Android L, ki ga pomaga pripravljati Linaro, neprofitna organizacija, ki se ukvarja s presekom jeder Linuxa in arhitekture ARM. Izredno dobrodošla je obrazložitev, da bo mogoče posamezne module projekta Ara menjati pri prižagenm telefonu (hotswapping), razen modula zaslona (ki je pravzaprav...

45 komentarjev