»

Spletne urice: Testiranje spletnih aplikacij

Slo-Tech - V sredo 12. aprila vas ob 19.00 vabimo v Kiberpipo na Spletne urice kjer bo Sebstajn Trepča predaval o tem kako poteka Testiranje spletnih aplikacij.

UnitTesti so vsekakor zelo uporabni, vendar jih ne moremo vedno uporabiti za spletne aplikacije. V zadnjem času vedno več orodij izvaja teste kar preko HTTP protokola, torej imajo vgrajen spletni brskalnik, s katerim testirajo vašo aplikacijo na najvišjem nivoju. Na predavanju bo predstavljeno nekaj takih orodij in njihova uporaba.

Sebastjan Trepča je spletni programer in navdušen uporabnik Pythona.

7 komentarjev

Tweakanje Windowsov XP n minus prvič

3D SPOTLIGHT - Našel sem še eno stran namenjeno pohitritvi in izboljšavi novega Microsoftovega operacijskega sistema. Stran je malo drugačna od ostalih, saj se začne z osnovami pospeševanja računal. Avtor najprej opozori na možne popravke tega operacijskega sistema in pa na nastavitve BIOSa, ki so še kako pomembne. Nato pa se loti raznih sprememb, kjer pa vsako možnost tudi opiše in večinoma se moramo sami odločiti, kaj je za nas boljše ali hitrost ali stabilnost in zanesljivost.

P. S. : na naslov je verjetno vplivala moja ura in pol učenja matematike .

0 komentarjev

CD-R(W) in Windowsi XP

CDR-Info - Na, po mojem mnenju najboljši strani glede peke CDjev, CDR-infu so si ogledali vse možne postopke peke pod novim Microsoftovim operacijskim sistemom - Windowsi XP. Poskusili so zapisati CD kar z vgrajenimi možnostmi, kar se izkaže za zelo uporabno, vendar pa ne omogoča vseh možnosti, kot naprimer Nero ipd. Izdelavo CDjev so poskusili tudi z običajnimi programi za peko CDjev, rezultati pa niso bili nič posebnega. Članek si lahko preberete tukaj.

1 komentar

2GB na enem CD-ju

Tom's Hardware - Z uporabo izboljšane tehnike pri peki cdjev, je TDKju uspelo, da je na navaden CD-R posnel 2GB podatkov. Vendar pa to še ni vse. Tudi hitrost zapisovanja se je potrojila. Z uporabo posebnega LSI čipa v CD-R/RW enotah bo stvar postala realnost. Z snemalnikom pa bomo lahko posneli tudi cd dolžine samo 74/80 minut (pač kompatibilnost). Vsekakor komaj čakam na te snemalnike.

2 komentarja

WinXP - vlak smrti za manjša podjetja

Slo-Tech - Moram priznati, da je ta novica ena izmed bolj zanimivih, ki sem jih bral zadnje čase. Gre se namreč za vprašanje posledic integracije vedno večih programčkov v WinXP. Kot veste, bo M$ v novi operacijski sistem vdelal marsikatero aplikacijo, ki jo je do sedaj bilo potrebno posebej kupiti. Tako bo osnovnem OSju že priložen firewall, multimedijski predvajalnik, program za peko CDjev, DVD sukalnik, obdelovalec slik... To seveda ne pomeni nič dobrega za podjetja, ki živijo od takih programov in tako se bo trg za podjetja, kot so Adobe, Apple, AOL Time Warner, Corel, Netopia itd. drastično zmanjšal. Namreč, čeprav so M$jevi vdelani programčki večino precej inferiorni glede na ponudbe teh podjetij, jih bo velika večina uporabnikov vzela kot povsem zadostne. Ali se nam obetajo nove anti-trustovske tožbe proti M$ju? Thnx, Matej!

11 komentarjev

Windows XP

The-Ctrl-Alt-Del - Ko sem se malo sprehajal po overclockerskih straneh, sem pri The-Ctrl-Alt-Del zasledil screenshote novega Microsoftovega operacijskega sistema, Windowsov XP, poznanega po kodnem imenu Windows Whistler. Če vas zanima kakšen bo novi operacijski sistem, si te slike le oglejte. Meni osebno so kar všeč, razna okna, kot je recimo Task Manager, pa temeljijo na sistemu Windowsov 2000 Professional.

4 komentarji