»

Od legend pa do danes

Slavni VooDoo

vir: Digit Life
Digit Life - Na Digit Life so si vzeli čas in nam pripravili seznam grafičnih kratic od leta 1998 pa vse do danes. V spisku, ki obsega čez 50 kartic se pojavljajo tudi imena legendarnih grafičnih kartic, kot so: NVIDIA Riva 128 4MB, NVIDIA RivaTNT2 M64 32MB, 3dfx Voodoo3 16MB, ATI RAGE 128 PRO 32MB, ... Poleg res dolgega spiska, pa so grafikulje tudi stestirali, in sicer v treh testih. Po rezultatih testov je zelo lepo vidno, kako je tehnologija grafičnih pospeševalcev napredovala. Preberite si celoten članek ter rezultate testa.

6 komentarjev

Test grafičnih kartic

X-Bit Labs -

Sicer smo o tovrstnih testih že poročali oz. je Sergio enega celo izvedel, a grafikulje se menjajo iz dneva v dan, saj podjetja nenehno izdajajo nove, hitrejše in izpopolnjene verzije. Tokrat so si na ruski strani X-Bit Labs ogledali kar šest grafičnih kartic in jih, jasno, med seboj tudi primerjali. Testirali so jih predvsem v igrah, kot so Quake 3, Unreal Tournament in Warcraft 3. Če se odločate za nakup nove kartice, je test obvezno branje.

3 komentarji

Digit Lifov junijski 3Digest

Digit Life - Digit Life nas vedno znova preseneča s svojimi strokovnimi članki, pred enim letom pa so nas začeli razveseljevati s svojim 3Digestom. 3Digest je nekakšno maratonsko testiranje grafičnih kartic (na testu jih je bilo kar 42!!! ) in poročilo o novih gonilnikih, ki ga ekipa Digit Lifa opravlja vsak mesec. Če so vas drugi "miniaturni" testi grafičnih kartic razočarali, potem pojdite si oglejte 3Digest. Ni kaj, 3Digest priporočam vsem hardware manijakom in navdušencem nad grafičnim karticam.
Še zanimivost: ravno ko sem prebiral test V3 3000, sem ugotovil, da so pri Digit Life testirali tudi z IceMan-ovimi voodoo driverji. IceMan čestitam!

2 komentarja

Veliki test grafičnih kartic

Digit Life - Na Digit Life so pripravili res ogleda vreden test grafičnih kartic. V testu boste našli:
  • 33 grafičnih kartic
  • 4 različne konfiguracije računalnikov
  • 14 iger
  • najnovejši gonilniki
  • analiza zmogljivosti
  • analiza kvalitete slike
  • ocena glede na ceno in kvaliteto
  • velika zbirka posnetkov iz iger, za predstavitev kvalitete slike na posameznih karticah
  • in še veliko več...
Za celoten test se odpravite na ta naslov.

0 komentarjev

Kvaliteta slike

AVault - Poleg hitrosti je glavna lastnost, po kateri se ocenjuje grafična kartica kvaliteta slike, ki jo le-ta spravi na zaslon. Čisto logično, saj verjetno nihče noče gledati blede, neizrazite in zamaknjene slike, pa četudi igra pri tem leti na 200 fps. Na AVaultu so naredili analizo faktorjev, ki najbolj vplivajo na kvaliteto slike in vse skupaj zapakirali v članek. Obravnavajo teme, kot so barvna globina, bump mapping, FSAA in podobne, tako da bo vsakdo najdel kaj zanimivega...

0 komentarjev