»

Applovi 12-palčni Retina MacBooki dobili Skylake

Slo-Tech - Leto dni po izidu je 12-palčni Apple Retina MacBook dobil prvo nadgradnjo strojne opreme, ki prinaša Intelove procesorje generacije Skylake (doslej le v 27-palčnem iMacu 5K) in zmogljivejši grafični čip. Cena je ostala enaka, povečala pa se je avtonomija, saj naj bi v povprečju enakovredni modeli zdržali uro dlje. Pa še novo barvno preobleko so dobili.

Procesorji Intel Core M so na voljo v različicah s frekvencami 1,1 GHz (Turbo 2,2 GHz), 1,2 GHz (Turbo 2,7 GHz) in 1,3 GHz (3,1 GHz), vsi pa so brez ventilatorja na hladilniku, zato bo prenosnik tih ne glede na obremenitev. Vsi imajo grafični čip Intel HD 515, ki je po Applovih besedah 25 odstotkov hitrejši od dosedanjega HD 5300. Na prvi pogled najopaznejša novost pa je nov zlatorožnati dizajn, ki se pridružuje...

17 komentarjev

Apple novosti: 12-palčni MacBook, Apple Watch in kopica drugih izboljšav

Slo-Tech - Natanko pol leta po Applovem zadnjem dogodku je podjetje iz Cupertina pripravilo nov medijski spektakel. V San Franciscu so ob 18.00 uri po srednjeevropskem času v nabiti dvorani pokazali številne novosti, med katerimi je bila glavnina pozornosti usmerjena k pametni uri in novim, še tanjšim prenosnikom. Dogodek je na licu mesta spremljalo okrog 3000 novinarjev.

Izvršni direktor ni kaj dosti okolišil in je takoj skočil k številkam. V kratkem videoposnetku je Apple pokazal novo trgovino na Kitajskem, kjer se je število njihovih prodajaln povzpelo na 21, želijo pa to število do konca prihodnjega leta podvojiti. Skupno ima Apple že 453 prodajaln v 16 državah, med katerimi Slovenije ni. Mimogrede, lani je Applove uradne prodajalne obiskalo 120 milijonov strank.

...

390 komentarjev

Apple je brez pompa osvežil iMace

Vse spremembe se nahajajo v notranjosti

vir: techPowerUp!
techPowerUp! - Pri Applu so uporabo Intelovih procesorjev Haswell začeli z MacBook Air, ki so bili osveženi predstavljeni že na junijskem WWDC. V primeru MacBook Air sprememb praktično ni bilo, poleg novejših procesorjev so prenosniki dobili še hitrejše SSD-je, ki se s sistemom povezujejo prek PCIe, nekaj več pomnilnika ter brezžične mrežne kartice s podporo standardu IEEE 802.11ac. Rezultat uporabe procesorjev Haswell je sicer tudi bistveno izboljšana avtonomija, a to tukaj ni pomembno.

Popolnoma enako se je zdaj zgodilo še z iMaci, ki jih je Apple osvežil na hitro, zgolj s PR-ovskim sporočilom, brez posebne prireditve. Večinoma torej ostajajo enaki, le da so dobili novejše procesorje, drugačne pogone SSD (povezovanje prek PCIe) in WiFi s podporo hitrejšim omrežjem ac. Za razliko od...

0 komentarjev

Apple predstavil lep venček novosti

vir: The Verge
The Verge - Applova prireditev je mimo, predstavili pa so vse že pričakovane novosti, poleg nekaterih zanimivih presenečenj.

Da, iPad Mini je realnost. Ima zaslon z ločljivostjo 1024 x 786 pikami v diagonali 7,9 palca, kar se skorajda popolnoma sklada z napovedmi. Je tanjši od vseh ostalih Applovih tabličnih naprav, debelina meri vsega 7,2 mm, obenem pa tehta manj kot polovico trenutnega 10-palčnega iPada (Mini tehta dobrih 300 gramov). Zaslon poganja dvojedrni procesor A5, na zadnji strani slike zajema senzor s 5 milijoni točk, z računalnikom se povezuje prek vmesnika Lightning, na voljo pa so različice s 16, 32 in 64 GB pomnilnika, tako zgolj z WiFi kot z WiFi in mobilno povezljivostjo. Naprodaj bo 2. novembra v obilici držav, že v...

61 komentarjev