»

Opteroni brez PR

X-Bit Labs - Po poročanju X-Bit Labs se je AMD nedavno nazaj odločil, da njihovi Opteron procesorji ne bodo oglaševani s pomočjo zloglasnih performance ratingov, s katerimi je AMD začel ob predstavitvi Palomino procesorjev. Informacija je zaenkrat še neuradna, a po vsej verjetnosti drži, poročajo tudi na AMD Zone. Opteron procesorji, prvi AMDjevi grajeni na x86-64 arhitekturi, bodo tako dostopni konec prve četrtine letošnjega leta s hitrostmi med 1.40 ter 1.60 GHz. Originalna novica.

1 komentar

Tualatin 1.33 GHz?

X-Bit Labs - Pojavila se je indikacija, da so Intelovci začeli razpošiljati svojo 1.33 GHz izvedenko Tualatin procesorja z 256 KB predpomnilnika. Ni dvoma, tako x-bitovci, da se je Intel spustil v masovno izdelavo procesorja, vprašanje je le, heh, kam točno ga misli vtikati. Procesorja namreč še ni na uradnem Intelovem ceniku. Bomo v kratki prihodnosti stare BX legende sparjali z 1.33 GHz Tualatinom?

0 komentarjev

Še malo o AMD XP

The inquirer - Kot da že nismo slišali dovolj o novih AMDjevih kavnih mlinčkih, vam lahko danes uradno potrdimo cene, pod katerimi se bo (v ZDA) prodajal procesor AMD XP.
  • 1.5 GHz PR (1.33 GHz) - $119
  • 1.6 GHz PR (1.4 GHz) - $129
  • 1.7 GHz PR (1.47 GHz) - $169
  • 1.8 GHz PR (1.53 GHz) - $199


  • Petdeset tolarskih tisočakov, kot bo zadeva stala v ZDA, za 1.53 GHz (1.8 GHz po AMDjevi skrajno glupi PR inačici) procesor ni veliko. Če upoštevamo vse razmere, bi se moral v Sloveniji prodajati po ceni okroglih 60.000 SIT. Cene pa bodo, se ve, še nižje, in to zaradi prežeče nevarnosti po imenu Intel Pentium 4 2.0 GHz. Vesel je to boj .

    4 komentarji

    Athlon XP

    AnandTech - Anandtechovci so si pobliže ogledali nov AMDjev procesor - Athlon XP. Rezultati testiranja v igrah kot so Wolfenstein, Serious Sam in podobne so v prid Athlona XP 1.53 GHz, če ga primerjamo z Pentiumom 4 2.0 GHz. Običajna razlika med procesorjema je okoli 10%, vendar pa s tem vojna med AMDjem in Intelom za trgu high-end procesorjev še zdaleč ni končana. Intel bo vodstvo verjetno zopet prevzel z 2.2 GHz Pentiumom 4, ki bo narejen na osnovi Northwood jedra in bo imel 512 KB L2 pomnilnika. Če vas zanima celoten 13-stranski test, ga najdete tukaj.

    4 komentarji

    O Palominih

    The Register - Vem, vem... Vsi jih čakamo, njih pa od nikoder. Čeprav se v slovenskih trgovinah da kupiti Palomino MP, je ta dražji od desktop Palomina, ker MP podprira več-procesorsko delovanje. Če je novica na The Register resnična, bo AMD začel procesorje razpošiljati 9. oktobra. No, frekvence in njihove nove oznake bodo takšne:
    • XP 1500 - 1.33GHz
    • XP 1600 - 1.4GHz
    • XP 1700 - 1.47GHz
    • XP 1800 - 1.53GHz
    Vse o tem tu.

    3 komentarji

    Neuradno

    Guru 3D - No, to je pa zanimivo... Palomino se NE bo imenoval Athlon 4. Ime mu bo namreč Athlon XP. Ali je AMD spremenil ime, ker mu ni bilo všeč, ali zato ker je hotel posnemati Microsoft (ki je v promocijo kratice XP vložil ogromno denarja), ni znano. Kolikor imam rad AMD-jeve procesorje, se mi zdi, da je tako dejanje s strani AMD-ja zelo podlo. Nekaj je uporabiti delo svojega konkurenta v svoj prid... Samo dvakrat spremeniti ime procesorja zato, ker je tisto ime bolj reklamirano, se mi zdi pa malo patetično.
    Več je znano tudi o poimenovanju, o katerem smo že pisali. AMD ne bo procesorjev imenoval po MHz-jih, ampak po primerljivi moč Intelov. Tako bodo imena naslednja:
    • Athlon XP (Palomino) 1.33 GHz bo imenovan 1500+
    • Athlon XP (Palomino) 1.4 GHz bo imenovan 1600+
    • Athlon XP (Palomino) 1.466 GHz bo imenovan 1700+
    • Athlon XP (Palomino) 1.53 GHz bo imenovan 1800+

    14 komentarjev

    Sreča?

    ChillBlast - To je pa dosežek... Chillblast nam prinaša poročilo, nekakšno OC popotovanje, na katerem so 1000 MHz Athlon navili na zelo impresivnih 1.47 Ghz. Odlično, moram priznati. Na rit me je pa vrglo, ko sem videl, kako so navijali. Brez vodnega hlajenja, brez modificirane osnovne plošče! Na 1.85V z malo izboljšanim zračnim hlajenjem! Jojmene, ta procesor ima še rezerve za 150 MHz ali več! Neverjetno, a resnično. Klik za slin!

    3 komentarji