»

Altec Lansing

TweakNews.net - Na Slo-Techu imamo radi Altec Lansing zvočnike. Morda vam to pove dejstvo, da smo lansko leto podelili komplet zvočnikov tega podjetja zmagovalcu TESKAnu v Portorožu ter letos BolerTMju v Piranu (obema za najlepši ohišji) Zakaj? Ker so enostavno dobri!

No, preidimo k bistvu. Altec je naredil nov komplet zvočnikov, ki ima tokrat samo 2 satelita ter globokotonca. Na TweakNews.net so si jih ogledali in bili precej navdušeni. S 25W RMSja (čiste zvočne moči) pravijo da so zvočniki neverjetno glasni in hkrati proizvedejo izredno čist in kvaliteten zvok. Tudi izgled jim je bil všeč, pa kontrole na satelitih, in nizka cena ter še mnogo stvari, tako da so produktu dali kar nagrado najboljše izbire. Članek si oglejte tu.

Test Altecovih ATP3 zvočnikov na Slo-Techu najdete tukaj, test ACS56 pa tu.

6 komentarjev

XPS510 5.1 surround zvočniki

Sound Card Central - Na Sound Card Central so si ogledali zanimiv zvočniški surround sistem, ki temelji na petih satelitih in globokotoncu - to se pravi 5.1 sistem. Nekaj osnovnih karakteristik:
  • Globokotonec: 20 W RMS
  • posamezni satelit: 8 W RMS
  • frekvenčno območje: 35 Hz - 20 KHz
  • 5.25" membrana globokotonca
  • 3" satelitska membrana
  • razmerje signal - šum (SNR): 85 dB.
Zanimiv sistem, ki pa po mojem mišljenju po glasbeni moči še vedno zaostaja za Creative Inspire 5.1 Digital 5700. Seveda zaostaja tudi cena.

1 komentar

Philipsovi "tanki" zvočniki

OCAddiction - Zelo ličen sistem štirih satelitov in globokotonca, ki se lahko pohvali z zelo lepim dizajnom, tankostjo satelitov, kovinsko barvo ter priloženim daljinskim upravljalcem. Ima tudi neki novi sistem ojačanja basov, imenovan wOOx, ki pa, kot pravi opisovalec, ni na nikakršen način beden, saj je izjemno kvaliteten in ni le poskus natega kupcev. Če se bo dalo te zvočnike dobiti tudi pri nas, si jih bom kupil, saj so res lični. Aja, še opozorilo: Nikar ne izgubite daljinca, saj brez njega ne boste mogli več upravljati zvočnikov. To je minus. Baje so dokaj poceni. To je plus.

4 komentarji

Lepi zvočniki

Dan's DATA - Na Dan's data so naredili test TDK-jevih zvočnikov Tremor S150. Sicer so ugotovili, da niso ravno višek tehnike, samo da so za povprečnega uporabnika povsem v redu, poleg tega je cena po njihovem mnenju ugodna (250 AUD, kar po zadnjem tečaju BS pomeni 33.000, sedaj pa se odločite, če je res ugodno).
Gre sicer za par zvočnikov in globokotonca, ki pa ga odlikuje oblika. Sicer je cel test zelo dolg in izčrpen, zato je najbolje, da ga preberete.

0 komentarjev

Philipsovi zvočniki

The Tech Zone - Za zadnjo novico tega dne pa eden, vsaj zame, bolj zanimivih testov. Na The Tech Zone je bil na test popeljan Philipsov sistem štirih visokotoncev in globokotonca. Kaj te tako posebnega na temu sistemu? Zvočniki so tipa "flat panel", kar pomeni, da so ploščati. In to ne na način a'la Altec Lansing ATP3, ki imajo svojo membrano na dnu. Visokotonci imajo vsak po 10 W moči RMS, kar je malo, a zato je globokotonec močnejši, saj ima v sebi dva refleksa, vsak z močjo 20W RMS. Za sto petdeset dolarjev, za kolikor se sistem prodaja, bi znal biti nakup ugoden.

0 komentarjev

Nismo še mrtvi! ;)

Slo-Tech - Kot vidite, bomo tudi brez lunija, bedečega nad našimi vedno-zelo-prelenimi glavami, preživeli. Težje, a vseeno. Tako si lahko danes, po okoli dvomesečnem oddihu od testiranja kakršnekoli robe, preberete test Altec Lansingovih zvočnikov, ki sem ga spisal sam. Gre za sistem s štirimi sateliti inu enim globokotoncem, ki ponuja nekaj tipičnih Altec Lansingovih rešitev. Zvočniki sami so res močni, saj ima vsak satelit posebej moč zglednih 35W. Paleto dopolni tudi globokotonec z vgrajenim ojačevalcem, ki doda izjemno bas podlago. Pa kaj berete novico? Podatki so v testu!

3 komentarji

Logitechovi zvočniki

AnandTech - Uff... Pomankanje časa je zadnje čase moj zelo hud problem. Sergio je v Ljubljani, Luni na delu... za ostale pa niti ne vem kje so. No, kljub temu se bom potrudil in vam priskrbel nekaj novic.

Začnimo kar pri Logitechovih zvočnikih. Na strani, ki je pred kratkim preživela napad, za tiste, ki ne veste, je to AnandTech, so si ogledali Logitechov zvočniški sistem SoundMan Xtrusio DSR-100. Komplet je sestavljen iz štirih satelitov in enega nizkotonca, tako kot je to že standard za boljše računalniške zvočnike. Prva stvar, ki mi je padla v oči, je bila sinusna zvočna moč, ki znaša kar 100W (4×12W + 1×50W), druga pa je aluminijasto ohišje nizkotonca. No ja, o lastnostih in dobrih ter slabih rečeh bi še lahko pisal, a si test kar sami oglejte, če ne zaradi drugega, pa zaradi slikic.

0 komentarjev