»

Kyro 2 in problemi z igro Max Payne

The inquirer - Max Payne je zasijal v vsej svoji lepoti, vendar boste imeli lastniki Kyro 2 kartic kar nekaj problemov s to igro. Čeprav je igra s temi karticami povsem "igrabilna", se občasno pojavljajo katastrofalne upočasnitve in lomljenje tekstur. Tega zaenkrat ne morete odpraviti niti s popravkom 1.1 niti z najnovejšimi gonilniki. Problem nastane, ko se odpravite na odprto, kjer je veliko snega in raznih sob. Takrat lahko lastnike Kyro 2 kartic doleti upočasnitev na 5-10 FPS-jev, ki je v kakšni igri (Ultima IX) še sprejemljiva, tukaj pa vas bo pripeljala do hitre smrti. Vendar se nam gotovo ni treba bati, saj bodo inženirji popravili tudi to nevšečnost. Če so že popravili probleme z Mercedes-Benz Truck Racing, ki se je na Kyrih 2 "odlikoval" z raznimi anomalijami, zakaj nebi mogli poskrbeti še za Max Payne.

13 komentarjev

Strahopetnost

Guru 3D - Do sedaj se je od Ta velikih proizvajalcev grafičnih kartic le Hercules odločil za proizvodnjo Kyro II kartic. Vsi drugi se zelo obotavljajo. Nameravajo počakati do izida Herculesove Prophet 4500 (Kyro II) in videti... Če bo kartica uspešna, potem bodo tudi oni začeli s proizvodnjo. Creative naprimer v tem interview-u pravi, da Kyra II ne bodo proizvajali, ker se jim zdi, da jim Nvidia ponuja vse kar rabijo. Kyro II naj bi spadal ravno v območje, ki ga oni ne podpirajo. Je predrag za low-cost trg in preslab v primerjavi z Nvidia GeForce2 Pro.
Občutek imam, da bodo zelo siti, če bo Kyro II šel v promet. Siti česa? Kruha. Zarečenega kruha.

5 komentarjev

Kyro II kmalu!!

Riva Station - Fantje pri STMicru so se dejansko podvizali z delom in tako so že jasne specifikacije njihovega paradnega konja, ki naj bi izšel v naslednjih parih mesecih. Kyro II bo v bistvu navadni Kyro z navito uro, še vedno pa NE BO imel T&L enote.
Proces izdelave so premaknili na 0.18 mikrona, kar jim je omogočilo, da so frekvenco čipa/rama iz zares skromnih 115/115 spravili na 175/175. Pri Kyru sta pač frekvenca čipa in rama sinhronizirani, tako da navijanje te kartice ni ravno idealno, saj če odpove čip, RAM bi pa rad še gonil svojo naprej, enostavno ne gre! Količina pomnilnika bo ostala ista, torej 64 MB SDRAM.
Najboljše pa za konec! Namreč, prvi ki je napovedal kartico s Kyro II čipom je Hercules! Yep, you heard right! Ime se glasi: Hercules 3D Prophet 4500 64MB. To, da se je za Kyrota II odločil tudi Hercules (oziroma Guillemot), priča da ne gre za zajebantski produkt, ker dejansko se je o Kyru govorilo veliko in je kljub zares nizki uri delovanja pokazal kar precej. Iz vsega tega...

2 komentarja