»

Radeon350 na trgu marca?

The inquirer - Kljub še vroči včerajšnji novici o novem GeForceuFX, je pred vami novica o Radeonu 350, ki bo na voljo konec marca. Po poročanju The Inquerier naj bi bilo že znanih nekaj dejstev, ki zagotovo držijo. Poglejmo si jih:
  • hitrost procesorja: 400 MHz
  • hitrost pomnilnika (DDR): 800 MHz
  • za 6 Gb/s večja prepustnost pomnilnika kot pri Radeonu 9700 Pro
  • standardno 128 MB DDR pomnilnika, možno naročilo verzij z 256 MB
Postavlja se samo vprašanje, ali bo Radeon 350 v praksi hitrejši od GeForceaFX? Odgovor boste dobili marca, novica pa je na voljo že sedaj.

12 komentarjev

Novi gonilniki za nForce in ATIjeve Radeone

Guru 3D - Kot ste lahko prebrali že v naslovu, so na voljo zopet novi gonilniki, in sicer za nVidiin nForce in ATIjeve Radeone. Gonilnike za nForce dobite tukaj, gonilnike za Radeone pa tu. Radeonovi gonilniki so verzije Beta 6.13.10.6052 in so napisani za čipe:
  • Radeon 7000 / Radeon VE

  • Radeon 7200 / Radeon

  • Radeon Mobility

  • Radeon Mobility 7500

  • Radeon Mobility 7500 GL

  • Radeon 7500

  • Radeon 8500

  • Radeon 8500 DV Edition

Aja, pa še to: gonilniki so napisani za operacijski sistem Windows XP.

4 komentarji

Razplet zgodbe

3dcenter - Se spomnite včerajšnje novice o ATI Radeon-u 7000 in Radeon-u 7200? No, danes so na Internetu neuradne, vendar 99,9999% resnične govorice, da gre v resnici za prejšnje Radeone. Torej ne nove R200, ampak stare Radeon 1-ke. Torej je Radeon 700 v resnici Radeon VE in Radeon 7200 Radeon SDR/DDR. Tako, zdaj veste.

1 komentar

RV200 -> Radeon 2 VE?

X-Bit Labs - Čudna so pota ATI-jeva, še bolj čudna pa so pota njegovih kodnih imen. Za R300, katerega predstavitev je še kar precej oddaljena, so vsi mislili, da bi utegnil biti Radeon 3. Po krajšem raziskovanju strani, ki se ukvarjajo s 3D grafiko, pa se je izkazalo, da bo šlo za nekakšen Radeon 2 Ultra. Po skoraj enakih stopinjah se odpravlja RV200 (POZOR! To ni R200 ali Radeon 2), za katerega so vsi predvidevali, da bo šlo za nekakšno okleščeno verzijo Radeona 2 (nekako v stilu Nvidiine družine MX). Po krajših raziskovanjih se je izkazalo, da bi RV200 utegnil biti Radeon 2 VE. Radeon 2 VE bo naslednik Radeona VE in bo namenjen "poslovni grafiki". Izdelan bo v 0.15 mikronski tehnologiji, odlikoval pa se bo z asinhronim delovanjem pomnilnika in procesorja (drugače povedano: procesor in pomnilnik bosta lahko delovala z različno hitrostjo in ne bosta frekvenčno odvisna drug od drugega). Ker bo Radeon 2 VE "posloven" čip, se bomo morali odpovedati DirectX 8.1 Pixel in Vertex shaderjem. Pojavljajo...

0 komentarjev

Radeon SE je spet "na sceni"

vir: PC Pop
PC Pop - Bolj kot ATI zanika govorice o Radeon-u SE, bolj se te pojavljajo. Sodeč po tej novici, bo Radeon SE izšel. Stran je v kitajščini in vam bo pomagala bore malo, če si ne preberete prevoda v angleščino. Kakor sem že omenil, bo Radeon SE navita različica Radeon VIVO 64MB. O sposobnostih in moči čipa bomo še videli. Jasno pa je, da ATI ne namerava izdelati Radeon-ov SE v veliki nakladi. Izdal jih bo omejeno število in jih prodal le "izbranim" kupcem. Navadnim smrtnikom namerava prodati svoj Radeon 2, ki naj bi prišel na prodajne police ob koncu poletja, začetku jeseni. ATI z Radeon-om SE cilja na konkurenco Nvidiinemu GeForce2 Pro....

7 komentarjev

ATI najavil Radeona VE

X-Bit Labs - Po pričakovanjih je ATI najavil "dietno" različico Radeona, Radeon VE ( Value Edition ). Dotične kartice naj bi bile direkten tekmec Nvidiini megauspešnici GeForce2 MX, tako da se ne gre čuditi nekaj podobnim rešitvam. Radeoni VE bodo tako na voljo v okusih z 16 ali 32MB SDR/DDR pomnilnika. Seveda tudi ATI sledi ( slabemu? ) vzoru Nvidiie in je pomnilniško vodilo DDR pomnilnika le 64 bitno. Odgovor imajo pripravljen tudi na Nvidiino TwinView tehnologijo, tako bo mogoče Radeone VE dobiti tudi z dvema D-Sub ali DVI ( ali kombinacijo teh dveh ) izhodoma za monitorje.Sedaj še najpomembnejši vprašanji, cena in dobavljivost. Prva je dokaj obetavna, saj naj bi 32MB DDR kartica z vsemi dodatki stala okoli 129$, medtem ko je odgovor na drugo precej bolj črn. Dobavljivost teh grafikulj je postavljena na februar 2001, kar je zelo milo rečeno zelo zelo prepozno [:(].

4 komentarji