»

Prizadeven kitajec OnePlus 3

Slo-Tech - Mlado kitajsko podjetje OnePlus, ki je prijetno presenetilo s telefoni OnePlus One, One Plus 2 in OnePlus X, nadaljuje serijo telefonov z novincem po imenu OnePlus 3. Ta za sprejemljivo ceno, ki ga uvršča v srednji razred, prinaša zelo spodobne specifikacije.

Torej najprej k bistvu: OnePlus 3 bo stal 400 evrov, kar ni malo, je pa še vedno skoraj pol manj od iPhona ali najnovejših Galaxyjev. Ima štirijedrni procesor Snapdragon 820, grafični čip Adreno 530, 6 GB pomnilnika in 5,5-palčni AMOLED-zaslon z ločljivostjo 1080p. Vgrajenega flasha je 64 GB, kar bo moralo zadostovati, ker nima...

81 komentarjev

Samsung odprl pot do telefonov s 6 GB pomnilnika

Slo-Tech - Pametni telefoni imajo danes do 4 GB pomnilnika, največkrat kar 3 GB. Omejujoč dejavnik je kapaciteta posameznih čipov, saj jih zaradi pomanjkanja prostora v telefone ne moremo natlačiti poljubno mnogo. Komur je to premalo, ga bo razveselila novica iz Samsunga, da so začeli množično proizvodnjo 12-gigabitnih LPDDR4 DRAM jeder za mobilne naprave v 20-nm proizvodnem postopku. S tem je odprt lov na telefone s 6 GB pomnilnika.

A po drugi strani - celo najnovejši iPhone 6S zmore brez težav z 2 GB pomnilnika. Z veliko pomnilnika v pametnih telefonih je pač tako kot z vsemi dodatki. Lepo jih je imeti, a vsak prinese nekaj volumna, nekaj teže in predvsem nekaj porabe, da še hitreje prazni baterijo. Telefoni s 4 GB pomnilnika že...

57 komentarjev

Bo naslednji Nexus res 6-palčen?

Ilustracija, osnovana na fizičnem modelu

vir: Android Central
Android Central - Tekom vikenda je bilo moč slišati več neuradnih napovedi, da bo naslednji Googlov mobilni telefon, Nexus 6 (oz. morda Nexus X), kar 6-palčen. Videli smo tudi slike naprave s kodnim imenom Shamu in splošne napovedi pravijo, da bo šlo bolj ali manj za 6-palčnega Motorolinega Moto X. Nexus 6 naj bi po HTC-ju (Nexus One), Samsungu (Nexus S, Galaxy Nexus) in LG-ju (Nexus 4, Nexus 5) pripravljala prav Motorola, za kar naj bi se pri Googlu lahko zdaj, ko so podjetje prodali, odločili brez očitkov, da dajejo nepravično prednost svojemu izdelovalcu telefonov.

Po napovedih bomo novembra, ko naj bi bil novinec na voljo, v ohišju dobili 6-palčni...

38 komentarjev

Prvi telefon s Tizenom: Samsung Z

Samsung - Velika večina Samsungovih pametnih telefonov teče na Googlovem Androidu, ne pa vsi. Že lani so obljubljali telefon, ki ga bo poganjal operacijski sistem Tizen, ki je letos pozimi dobil oprijemljivejše specifikacije. Sedaj je Samsung Z kot prvi telefon s Tizenom tu, so sporočili iz Samsunga.

V notranjosti se ne skriva nič, česar ne bi bili že videli. Procesor s frekvenco 2,3 GHz ima štiri jedra, 2 GB pomnilnika, 16 GB prostora (razširitev z microSD-kartico), kamero z osmimi milijoni točk in sprednjo z dvema ter baterijo s kapaciteto 2600 mAh. Za interakcijo skrbi zaslon z diagonalo 4,8 palca, ki zmore prikazati 1280 x 720 točk. Za...

43 komentarjev

Galaxy Round: prvi ukrivljen pametni telefon

Slo-Tech - Samsung je izpolnil obljubo in danes predstavil prvi pametni telefon na svetu, ki ima ukrivljen zaslon. Imenuje se Galaxy Round in bo v domači Južni Koreji naprodaj od jutri, medtem ko bomo morali drugod nanj še nekoliko počakati. Stane milijon vonov, kar je približno 750 evrov.

Kot vidite že na prvi pogled, Galaxy Round ni v ničemer podoben prototipu, ki ga je Samsung kazal na CES-u januarja letos. Ta je imel zaslon napet čez rob, medtem ko je Galaxy Round v celoti vbočen (tako steklo kot tudi panel) in ima zato upognjen zaslon, ki pa ne gleda čez rob. Glavna funkcija, ki jo ta ukrivljenost prinaša, je Gravity Effect (poglejte videoposnetek). Če telefon leži na mizi in ga na eni strani zagugate, bo akcelerometer...

50 komentarjev

Samsung predstavil največji pametni telefon

Mashable - Samsung je danes predstavil nov pametni telefon, ki se ponaša s titulo največjega pametnega telefona. Doslej si je ta naziv prilaščal telefon z diagonalo 5,9 palca in podporo ločljivosti 1080p, medtem ko je bil absolutno največji Huawei Ascend Mate s 6,1 palca. Samsung Mega, kot se prikladno imenuje, ima 6,3- ali 5,8-palčni zaslon (odvisno od izvedenke, ki jo vzamemo). Samsung trdi, da podpira visoko ločljivost (HD), čeprav njihov tiskovni predstavnik ni znal ali želel povedati, ali zmore 720p ali 1080p.

Obe pa poganjata Android 4.2 (Jelly Ben). Večji model ima 1,7 GHz-procesor, šibkejši pa zgolj 1,4 GHz. Glavna kamera zmore zajeti osem milijonov točk, sprednja pa še vedno zelo spodobnega 1,9 milijona točk. Kapacitete imata 8 GB (obe) ali 16 GB (samo večja verzija), pomnilnika pa 1,5...

49 komentarjev

Samsung predstavil nov pametni telefon Galaxy Note

ZDNet - Poleg novega tabličnega računalnika je na berlinski konferenci IFA 2011 Samsung predstavil tudi nov pametni telefon, poimenovan Samsung Galaxy Note.

Ima velik 5,3-palčni zaslon HD Super Amoled, ki podpira tudi vnos s priloženim pisalom (stylus), lahko pa uporabljamo kar prste. Prikazna ločljivost znaša 1288 x 800 točk. Procesor tiktaka z 1,4 GHz, podatke skladišči v 1 GB pomnilnika. Na voljo sta modela s 16 ali 32 GB spominske kapacitete. Sprednja kamera zmore dva megapiksla, zadnja pa osem. Naprava podpira 4G, meri pa 9,6 mm v debelino in tehta 175 gramov. Poganja ga Android 2.3.5.

S tem modelom je Samsung do skrajnosti povečal pametne telefone, saj bi vsak...

67 komentarjev