»

So mobilni telefoni nevarni za zdravje?

Slashdot - Britanski National Radiological Protection Board (NRPB) je opravil poročilo rezultatov štirih študij o vplivu mobilnih telefonov na zdravje z naslovom Mobile Phones and Health. Po besedah Sira Williama Stewarta, vodje NRPB, štiri študije povzročajo precejšnjo zaskrbljenost.

Desetletna študija na Švedskem je namreč pokazala, da so uporabniki mobilnih telefonov bolj nagnjeni k nastanku nemalignih tumorjev v ušesih in možganih, nizozemska študija pa je pri uporabnikih mobilnih telefonov pokazala spremembe v kognitivni funkciji. Študija izvedena v Nemčiji je pokazala povečanje rakavih obolenj v okolici baznih postaj, raziskovalni projekt EU pa je pokazal, da elektromagnetno sevanje, kakršnega oddajajo mobilni telefoni, lahko povzroči poškodbe celic.

Študije sicer še niso dale dokončnega dokaza o dejanski škodljivosti mobilnih telefonov, vendar pa njihovi rezultati vzbujajo zaskrbljenost in terjajo nadaljnje raziskovanje tega področja. Stewart zato preventivno priporoča da naj bi...

33 komentarjev

Gokar. Virus, ki okuži Outlook...

Vnunet - Iz F-Securevih laboratorijev opozarjajo, da je na pohodu nov virus. Gokar za razpošiljanje uporablja MSjev organizator Outlook ter poskuša deaktivirati antivirusne programe.

Razpošilja se kot sporočilo z različnimi temami ('If I were god and didn't believe in myself, would it be blasphemy?', 'The A- Team VS KnightRider ... who would win?', in 'I like this calm, moments before the storm') ter priponko s končnico PIF, SCR, COM, EXE ali BAT.

V Visual Basicu narejen virus v sistem naloži datoteko KAREN.EXE, navodila za odpravljanje pa najdete tukaj.

3 komentarji

Siemens dobavitelj 500.000 mobilnih WAP aparatov

Fujitsu Siemens - Še ena novica od Dominika. Siemens je podpisal dogovor z niozemskim mobilnim operaterjem Telfort o dobavi pol milijona mobilnih telefonov s standardom WAP. Telfort in Dutch Postbank bosta svojim uporabnikom zagotovila Siemensove mobilne telefone kot del kampanije, katere cilj je predstavitev mobilnega bančništva nizozemskemu tržišču.
Siemensovi aparati M35i bodo posebej prilagojeni, da bi uporabnikom računov v Postbanku omogočili uživanje v mobilnem bančništvu, dostopni pa bodo 500.000 imetnikom računov kot del njihove promocije.

Mobilno bančništvo se torej približuje in verjetno je samo še vprašanje časa, kdaj bo mobilno bančništvo preko WAP telefonov možno tudi v Sloveniji (Klik, ...)

6 komentarjev

Mobilni telefon je pištola !!!

Insane Hardware - Neverjetno, tudi to se dobi. Mobilni telefon, ki je v bistvu pištola kalibra .22 s štirimi naboji. Naboji so shranjeni v prostoru pod zaslonom, pod tipkovnico pa je sprožilni mehanizem, ki požene kroglo skozi anteno. Sprožimo pa vsako kroglo posebej in sicer s tipkami od 5 do 8. Citat:"If you didn't know they were guns, you wouldn't suspect anything," said Ari Zandbergen, spokesman for the Amsterdam police. "Only when you have one in your hand do you realize that they are heavier,” says Birgit Heib of the German Federal Criminal Investigation Agency. [:D]

6 komentarjev