»

Vdrli v račun Twitterjevega direktorja Jacka Dorseyja

The Verge - Hekerska skupina Chuckling Squad je v petek slabih dvajset minut na osebnem Twitter računu šefa tega podjetja, Jacka Dorseyja, objavljala rasistična sporočila in grožnje. Očitno pa je šlo za napad skozi ranljivost ponudnika mobilnih storitev in ne vdor v Twitterjev osrednji sistem.

Včeraj zvečer so se na osebnem Twitter računu soustanovitelja in šefa, Jacka Dorseyja, pojavila sporočila z rasistično in antisemitsko vsebino, eno pa je napovedalo tudi bombni napad na sedež podjetja. Za zlorabo računa je stala hekerska skupina Chuckling Squad, ki je v zadnjih tednih že izpeljala podobne napade na več osebnosti z YouTuba in Instagrama. Pri Twitterju so v dvajsetih minutah prevzeli nadzor nad situacijo in pobrisali žaljiva...

8 komentarjev

Napad na ProtonMail trajal teden dni

Slo-Tech - Švicarski ponudnik anonimne elektronske pošte ProtonMail je potreboval teden dni, da je odpravil posledice brutalnega internetnega napada in ponovno vzpostavil polno dosegljivost svojih storitev. Napad se je pričel minuli teden, danes pa so uspeli sanirati posledice, so zapisali v sporočilu za javnost. Pri odpravi škode, ki ni bila omejena le na ProtonMail, je sodelovalo več švicarskih in tujih podjetij.

Spomnimo, da je minuli teden ProtonMail, ki je največji ponudnik zasebne e-pošte na spletu, najprej doživel krajši DDoS napad, ki ga je sprožila skupina Armada Collective in zahtevala plačilo 15 bitcoinov (približno 6000 evrov) v zameno za milost. Pri ProtonMailu sprva niso želeli izplačati odkupnine, a ko se je napad krepil in začel povzročati...

8 komentarjev

Finski najstnik, odgovoren za božični DDoS napad na PSN, dobil dve leti pogojne

Slo-Tech - Lani na božični večer je hekerska skupina po imenu LizardSquad s pomočjo daljšega DDoS napada onesposobila tako PSN kot tudi XBox live. Številni igričarji so bili tako primorani božič preživeti kar s svojo družino (groza ...), Sony in Microsoft pa sta seveda poprosila policijo, da najde in kaznuje krivce za ta večmilijonski izpad dohodkov.

Preiskovalci so imeli nekaj sreče, ker se je Lizzardova ekipa uspela skregati z nekaterimi drugimi hekerskimi skupinami, kar je potem vodilo v medsebojno obračunavanje in končno razkritje njihove identitete na Twitterju in drugod. Malo jim je pomagal tudi varnostni raziskovalec Brian Krebs, ki je na svojem blogu tudi objavil identitete več članov te skupine (neke sorte njegov hobi, čeravno z njim tudi precej tvega)....

5 komentarjev

Prva aretacija zaradi božičnega napada DDoS na PSN in Xbox Live

Slo-Tech - Božični napad, ki je za 24 ur onesposobil Xbox Live in za skoraj dva dni Sony PlayStation Network, je hitro postal predmet preiskave organov pregona v več državah. Igre so namreč resna stvar, izgubljeni prihodki pa se hitro začno meriti v milijonih. V Veliki Britaniji so izvedli prvo aretacijo posameznika, ki je domnevno povezan z napadi, na Finskem pa FBI sodelovanja sumi...

23 komentarjev

Hekerji z napadom na PSN in Xbox Live nekaterim pokvarili božič

Slo-Tech - Od božičnega večera pa do danes sta bili igričarski omrežji PlayStation Network in Xbox Live nedosegljivi. Razlogi niso bili tehnične napake, temveč organiziran napad DDoS nanju, ki ga je izvedla skupina Lizard Squad.

Lizard Squad ni nova hekerskega skupina, saj je že v preteklosti napadala Microsoft in Sony. Minuli teden so vnovič zagrozili z napadom in na božični večer so grožnje tudi uresničil. Datum so izbrali zelo premišljeno, saj so konzole ali igre zanje v zahodnem svetu precej pogosto darilo. Nedelovanje omrežja pomeni, da so bili vsi ti prikrajšani za preizkus nove pridobitve. Sony in Microsoft sta urno priznala težave z omrežjem.

Na Winbeta so se pogovarjali s skupino o motivih za napad. Povedali so, da so želeli opozoriti na pomanjkljivo...

30 komentarjev

Spet hekerski vdor v Sony Pictures

Bloomberg - Neznani storilci so vdrli v računalniški sistem Sony Pictures, zaradi česar v podjetju v ponedeljek ni deloval računalniški sistem. Napadalci so pridobili dostop do vseh računalnikov in na vseh namizjih izrisali sporočilo, da jih je napadla skupina #GOP (Guardians of Peace). Sprva se je vest razširila po Redditu, kjer jo je objavil eden izmed zaposlenih v Sony Pictures, kasneje pa so jo povzeli svetovni mediji. Sony je vdor potrdil.

Po besedah pristojnih v Sony Pictures so hekerji pridobili dostop do enega strežnika in ga uporabili kot izhodišče za napad. Hekerji namigujejo, da so imeli tudi pomoč od znotraj. Zaposleni so dobili navodila, naj se na računalniški sistem sploh ne...

7 komentarjev

DDoS-napad na Sony PSN in prizemljitev letala zaradi potegavščine

Sony - Zgodovina se ironično ponavlja in Sonyjev PlayStation Network (PSN) je bil ponovno tarča hekerskega napada. To pot napadalci niso dobili osebnih podatkov naročnikov, ampak so zgolj prekinili dosegljivost storitve.

Med vikendom je bil Sony PSN žrtev klasičnega koordiniranega DDOS-napada, zaradi česar so bili njegovi strežniki več ur nedosegljivi. Sony je potreboval nekaj ur, da je situacijo uredil, zagotavljajo pa, da napadalci niso pridobili osebnih podatkov naročnikov. Tako ni šlo za vdor, ampak zgolj za napad. Napadalcem je uspelo doseči le, da bo za danes načrtovana posodobitev omrežja na sporedu nekoč kasneje.

Odgovornost za napad je prevzela skupina Lizad Squard, ki je v preteklosti že napadala internetne strani in strežnike, med drugim tudi Xbox Live....

7 komentarjev

Napadena grška stran Sonyja

Sophos - Zgodba o napadih na Sony postaja že prav bizarna, vodenje statistike pa precej zapleteno opravilo. Začelo se je z napadom na PSN in napadom na SOE ter nadaljevalo z napadoma na So-net in tajske strani Sony, sedaj pa so napadalci uspešno izvedli še napad na grške strani Sony BMG, poroča Sophos.

Uporabili so znano metodo vrivanja SQL, ki sodi med najosnovnejše napadalne metode, zaščita pred njo pa v začetne tečaje gradnje spletnih strani. Napadalci so pridobili bazo podatkov o uporabniki strani sony.gr, med drugim njihova uporabniška imena, prava imena in elektronske naslove, kar so takoj priobčili na stran pastebin.com. Odgovornosti za napad še ni prevzela nobena spletna frakcija, podatke pa je objavil heker z nadimkom b4d_vipera.

24 komentarjev

Sony ni pričal pred Kongresom, uradno mnenje IP

Slo-Tech - Minila sta dva tedna, odkar je Sony opazil vdor v svojo storitev PlayStation Network (PSN). Prvikrat so v torek, 19. aprila, opazili, da se je nekaj strežnikov ponovno zagnalo, česar niso načrtovali. Dan pozneje so v preiskavi dnevniških datotek našli indice, da je bil omrežje napadeno in uporabniški osebni podatki odtujeni. Dokaze o tem so pridobili šele 25. aprila in dan pozneje so uporabnike obvestili o vdoru. Zgodba s tem še zdaleč ni končana. Sony je obljubil, da bo prenovljena in bolje zavarovana verzija PSN še ta teden spet dosegljiva, in do sredine tedna se to še ni zgodilo. So pa napovedali izid novega popravka za strojno programsko opremo (firmware) na konzolah na verzijo 3.61, ki bo uporabnike tudi prisilila v zamenjavo gesla.

Sonyjevi inženirji medtem delajo nadure. BBC je objavil, da je Sony najel tudi zunanje izvedence iz več podjetij, ki bodo pomagali v preiskavi in gradnji varnejšega omrežja. Da bi razjasnili podrobnosti o napadu, so na zaslišanje predstavnike...

13 komentarjev

Sony zavoljo varnosti primoran izključiti tudi SOE, ukradene nadaljnje številke kreditnih kartic

Fortune League je ena izmed iger za Facebook, ki za delovanje potrebuje SOE.

vir: BBC
BBC - V zanimivem obratu v razvoju sage o vdoru v Sonyjev igralni sistem in začasni ukinitvi PlayStation Networka (PSN) je Sony včeraj ugasnil tudi omrežje Sony Online Entertainment (SOE), koder se igrajo igre MMOG. Čeprav je Sony na začetku zatrjeval, da tečeta PSN in SOE na ločenih podsistemih, je včeraj igralce pričakalo obvestilo, da so pri preiskavi vdora v sistem odkrili težave, zaradi katerih so morali nemudoma prekiniti delovanje storitve.

Nekaj ur pozneje je Sony potrdil, da so bile pri napadu na SOE odtujene številke kreditnih kartic uporabnikov in datumi veljavnosti, ne pa tudi varnostne kode. Teh naj bi bilo 12.700, večinoma pa gre za uporabnike iz Evrope (zlasti Avstrijce, Nemce,...

22 komentarjev