»

Rezanje Socket A @ ProCooling

ProCooling - Vidim, da je rezanje socketa, ki je nujno zlo, če hočete s sondo dobiti kar najbolj točne rezultate pri merjenju temperature procesorja, na vas naredilo kar precejšen vtis. Prvič sem ta poseg videl na Overclockers Australia, vendar so tam objavili samo slike in nič drugega. No, kasneje so objavili tudi link na ProCooling, kjer naj bi po nekaterih podatkih prvi izvedli tak poseg. Poseg na tej strani je kar dobro opisan, saj vam natančno pokaže kako se morate lotiti problema in kakšno orodje morate uporabiti. Poleg...

0 komentarjev

CompuNurse Temperature Probe

GideonTech - Če je neka stvar preprosta še ne pomeni, da je zanič. To je dokazal že Senfu Thermal probe, ki je po učinkovitosti premagal precej bolj obetavnega ASUS I-panela. Po stopinjah Senfuja se odpravlja tudi CompuNurse, ki prav tako ne pretirava z razno raznimi eksotičnimi dodatki, ampak služi samo eni nalogi - odčitavanju temperature. Ker je zadnje čase precej govora o teh pripravicah, se bo marsikdo vprašal zakaj so vse te stvari sploh potrebne in zakaj senzor na matični plošči ni dovolj. Problem senzorjev na matičnih ploščah je, da so nameščene v sredini socketa (torej pod procesor), kar pa ne nudi ravno točnega odčitavanja. Ravno zaradi tega so tukaj t.i. temperaturne sonde (temperature probe). Vrnimo se spet k osrednji temi; CompuNurse omogoča odčitavanje temperatur od -40 pa do 90 stopinj C v 3 sekundnih razmikih z natančnostjo na 1 stopinjo C. Test CompuNursa najdete na Gideontechu. ...

0 komentarjev

Nič več pregretja

Slo-Tech - Predvsem lastniki vodno hlajenih računalnikov so nenehno v nevarnosti pregretja svojih procesorjev zaradi odpovedi kakšnega dela hladilnega sistema. In ravno takšnih bo v veliko pomoč ta članek na ProCooling. Gre za preprosto vezje, ki je preko temperaturnega tipala povezano direktno na napajalnik računalnika. Če pride do odpovedi hlajenja in se procesor začne pregrevati, bo vezje avtomatično izklopilo napajalnik. Tako lahko brez skrbi računalnik pustite vklopljen tudi ko niste v bližini. Priporočam ogled. Thnx, OZZY!

2 komentarja

Za pogumne

ProCooling - Merjenje temperature pri AMDjevih procesorjih je lahko včasih precej težavno, saj nimajo vgrajenega toplotnega tipala v samem jedru (Athloni 4 ga bodo imeli...). Pri večini novejših matičnih plošč se tipalo nahaja na dnu procesorskega podnožja, toda te temperature so po pravici povedano precej nenatančne. En način je nakup zunanje merilne enote (kakšen DigiDoc pride na misel), druga pa je za tiste bolj pogumne in spretne, saj vključuje rezkanje in modificiranje matične plošče. So pa zato tudi rezultati toliko bolj natančni. Priporočam, da si ogledate članek na ProCoolingu. Mene zmrazi že samo ob pomisli na kaj takega .

5 komentarjev

Peltierji @ ProCooling

ProCooling - Celi kopici drugih se pridružuje še en članek o peltierjevih elementih, tokrat na ProCoolingu. Verjamem, da dotične zadevice poznate že čisto vsi, če pa ne, pa bo dotični članek kar primeren, čeprav je mogoče malce preveč tehnično naravnan. Priporočam tudi naš članek, ki je sedaj star že več, kot eno leto, toda kljub temu mu nič ne manjka .

0 komentarjev

Intelova interna dioda proti socket diodi

Overclockers.com - Tudi v našem forumu se ljudje pogosto prerekajo o temperaturah procesorjev. Pri skoraj enakih pogojih eni navajajo nizke, drugi visoke temperature in se potem čudijo od kod razlika. Razlog je večinoma v načinu merjenja temperature procesorja, saj se na večini novejših plošč dioda nahaja kar v podnožju procesorja. Seveda ni potrebno poudarjati, da takšen način merjenja temperature ni natančen. Za primerjavo so na Overclockers.com objavili rezultate meritev internet in socket diode pri različnih hladilnikih. Socket dioda je v večini primerov kazala kar krepko manj in v primerjavi z interno precej bolj nenatančno. Zato vam polagam na srce, da v primeru, da si ne lastite kakšnega novejšega Intelča, ki ima interno diodo, vsaj uporabite priključke za zunanje diode in eno namestite tako, da se bo dotikala jedra procesorja. Tako bodo rezultati precej bolj natančni!

0 komentarjev

Black Cube ohišja

ProCooling - No, če smo že pri ohišjih si poglete test YYjevega Cube ohišja na ProCoolingu. Nekateri ste z njimi mogoče seznanjeni, za druge pa bo zadeva po vsej verjetnosti precej fascinantna. Gre namreč za črna serverska ohišja kockaste oblike in zares dobro zasnovo. Kaj naj reče... YYjev Cube je že od nekdaj moje sanjsko ohišje in upam, da si bom kdaj lastil enega. Nuff said .

2 komentarja