»

Nexus 6 skupaj držijo vijaki

Sezam, odpri se!

vir: iFixit
iFixit - Na zunanjosti Nexus 6 ne opazimo ničesar, kar bi nakazovalo pot v notranjost telefona, a to serijskih razsatvljalcev naprav pri iFixit ni ustavilo. Izkaže se, da je zadnja bela oz. polnočno-vijoličasta stranica precej na rahlo nalepljena na okvir, kjer se na drug strani nahaja tuljava za brezžično polnjenje in baterija. Odstranitev zadnjega pokrovčka obenem razkrije kar dvanajst vijakov Torx T3, ki sicer niso povsem standardni, a so vsaj vsi med seboj enaki. Telefon, ki je ne samo na zunaj, temveč tudi znotraj praktično identičen letošnjemu Moto X, je prejel 7 točk od desetih za popravljivost.

Točke je Nexus 6 pridobival za relativno lahko odpiranje, ki telefona ne poškoduje, ter...

27 komentarjev

Je proizvodnja Nexus 5 res končana?

V začetku februarja je bila predstavljena še živo rdeča različica, poleg črne in bele

vir: XDA-Developers
XDA-Developers - Vse od prvih govoric, da bo Nexus 6 sledil imenu in bo 6-palčen, je večina spleta tarnala, da je to za telefon bistveno preveč. Ankete so kazale, da je le nekaj odstotkom uporabnikov, sicer tehnično bolje podkovanih, obiskovalcev namenskih spletnih strani pač, všeč tako velik telefon. S predstavitvijo so se strahovi uresničili, a je pri mnogih vseeno ostalo upanje, da se Nexus 5 ne bo poslovil. Navsezadnje ima še vedno zelo konkurenčne specifikacije, torej bi ga Google zlahka prodajal še naprej. Upanje je vlivalo predvsem dejstvo, da je Nexus 5 še vedno na voljo na trgovini Play v izbranih...

50 komentarjev

Bo naslednji Nexus res 6-palčen?

Ilustracija, osnovana na fizičnem modelu

vir: Android Central
Android Central - Tekom vikenda je bilo moč slišati več neuradnih napovedi, da bo naslednji Googlov mobilni telefon, Nexus 6 (oz. morda Nexus X), kar 6-palčen. Videli smo tudi slike naprave s kodnim imenom Shamu in splošne napovedi pravijo, da bo šlo bolj ali manj za 6-palčnega Motorolinega Moto X. Nexus 6 naj bi po HTC-ju (Nexus One), Samsungu (Nexus S, Galaxy Nexus) in LG-ju (Nexus 4, Nexus 5) pripravljala prav Motorola, za kar naj bi se pri Googlu lahko zdaj, ko so podjetje prodali, odločili brez očitkov, da dajejo nepravično prednost svojemu izdelovalcu telefonov.

Po napovedih bomo novembra, ko naj bi bil novinec na voljo, v ohišju dobili 6-palčni...

38 komentarjev

WSJ: Nexus 9 prihaja kmalu

Poletne napovedi za Nexus 9 - procesor ustreza

vir: Android Central
Android Central - Neuradnih poročil in napovedi o novi tablici iz družine Nexus je bilo že ogromno, bolj ali manj pa so si enotni, da bo napravo po dolgem času izdeloval HTC, da bo zaslon imel diagonalo okrog 9 palcev ter da bo šlo za napravo nekoliko višjega cenovnega razreda. HTC naj bi namreč pripravljal svojim telefonom podobno konstrukcijo s čim manj režami ter s kovinskim ohišjem. Novo tablico sicer pričakujemo že skoraj eno leto, saj lani jeseni, ko smo dobili Nexus 5 (zamenjavo za Nexus 4), nismo dobili naslednika Samsungovega Nexus 10. Že takrat se je napovedovalo, da bo zanj poskrbel Samsung, nato smo dobili govorice, da bo 10-palčno tablico pripravil kar Asus, še pred Google I/O pa so se pojavile napovedi, da bomo videli ~9-palčnega HTC-jevega Nexusa. Takrat se...

21 komentarjev

Nexus 5 je prispel

Android Central - Ugibanj, kdaj bo Google predstavil novo generacijo mobilnega telefona iz družine Nexus je konec. Z današnjim dnem je namreč javnosti uradno predstavljen Nexus 5, 5. predstavnik linije Nexus in obenem prvi, ki ima 5-palčni zaslon (ime Nexus 5 bi torej lahko obdržali še nekaj generacij). Skupaj z njim je predstavljen še Android 4.4 KitKat, nismo pa bili deležni predstavitve druge generacije Nexus 10, katerega slike so že pobegnile na splet. Predstavitev mobilnika je bila sicer relativno tiha, saj Google sploh ni pripravil prireditve.

Vsem, ki so sledili govoricam,

65 komentarjev

Bo nov Nexus 10 Asusov?

Dodatni dokazi, da bo Asus izdeloval še drugo Googlovo tablico

vir: Android Central
Android Central - Pred začetkom poletja so bile glasne govorice, da Samsung potrebuje le še zeleno luč, da začne s proizvodnjo nove generacije 10-palčne tablice iz programa Nexus. Prvi Nexus 10 je prav tako Samsungovo delo in je prva 10-palčna tablica, ki ima ločljivost kar 2560 x 1600 pik ter je tudi ena izmed prvih naprav, v kateri teče procesor z jedri ARM A15. Naslednik naj bi po tistih govoricah par jeder v procesorju nadgradil s četverico (če ne kar s procesorjem, osnovanim na arhitekturi big.LITTLE, torej s štirimi jedri A15 in štirimi A7), zaslon pa morda povečal na 11 palcev. A tekom poletja, ko Sasmung še vedno ni pokazal svojega novinca, smo dobili napovedi, da bo tudi za večjo tablico po novem odgovoren Asus.

Asus je namreč zelo uspešno izdelal...

1 komentar

Googlov novi telefon razprodan v minutah po odprtju trgovin

Google Nexus 4

Slo-Tech - Včeraj, 13. novembra je Google v svoji spletni trgovni Google Play v izbranih državah začel s prodajo svojega najnovejšega telefona Google Nexus 4. Po poročanjih je v Avstraliji 16GB različica pošla v vsega 22 minutah, 8GB različica pa je bila na voljo skoraj dve uri. V Veliki Britaniji in ZDA je zaloga pošla še hitreje, saj je že nekaj minut po začetku prodaje po Twitterju zakrožila novica, da telefona ni več na zalogi. Navala kupcev niso zdržali niti strežniki spletnega velikana, saj je mnoge kupce na spletni strani pričakalo obvestilo o napaki.

Hkrati z Nexusom 4 se je začela tudi prodaja Googlove 10 plačne tablice Google Nexus 10. Zaloga le-te je v spletni trgovini zdržala več ur za 32GB izvedenko, 16GB pa naj bi v nekaterih...

96 komentarjev