»

Abita uradno ni več

Logotip, ki ne bo več pogosto viden

Slo-Tech - Od prvih novic dobrega pol leta nazaj se je predvsem navijalski svet pripravljal na ta, roko na srce, žalosten dan. Vmes je sicer še bilo nekaj upanja, da se Abit pobere, a temu očitno ni tako. Po zadnjem neuspelem poizkusu, kjer so v digitalni foto okvir vgradili tiskalnik, je USI, lastnik Abita, včeraj dokončno obupal nad Abitom in zaprl firmo.Abit bo ostal v spominu predvsem navijalcem prvih penitum 4 in takratnih Athlon XP procesorjev, kjer so bile matične plošče iz NF7 in IC7 serije glavno orožje za vse, od nedeljskega navijanja, podiranja rekordov in celo težkih modifikacij domačega izvora.

Po Epoxu še Abit. Naslednji prosim!

22 komentarjev

Abit GeForce3

vir: Guru 3D
Hexus - Ena izmed redkih firm, ki še ni izdala svoje GeForce3 grafične kartice je Abit. Zakaj je Abit čakal, nihče ne ve. Fantom iz Hexus-a se je uspelo dokopati do nekaj informacij in fotografij prihajajoče 3-jke. Kot je v navadi za Abit bo kartica črna, se bo zelo dobro overclockala in, tukaj pa posebnost, imela bo serijsko vgrajen VIVO modul. Sicer je malo pozno, ampak... Če bo dobra jo bodo kupci vzljubili. Ali pa tudi ne?

0 komentarjev

Reklamna kampanija

več strani - Če ATI ne bo premagal Nvidie s svojim prihajajočim Radeonom II v performansah čipa, bo vseeno nekje ostal zmagovalec! Kje? Na marketinškem področju. Danes so se na Internetu začeli pojavljati reklamni napisi za Radeon grafične kartice. Nič posebnega, vas bo rekla večina. Saj je tudi Nvidia reklamirala svoj GeForce3. Ampak ne tako, kot ATI Radeon! Poglejte na spodnjo fotografijo in takoj se vam bo posvetilo o čem govorim!

11 komentarjev

Ekstremizem

Guru 3D - Bladerunner, ekstremist, je naredil vodno hlajenje za svojo GeForce3 grafično kartico. In to ne kar tako malo-tu-malo-tam, ampak res lepo hlajenje. En vodni blok je dal na pomnilnik, drugega pa na jedro samo. Vse je res lepo zbrusil in polakiral... in objavil. Ko pa je to umetnino zagledal CEO iz Nvidie se mu je ideja zdela tako genialna, da je od Bladerunnerja odkupil vodno hlajeno GeForce3 za dve GeForce3-jki in majico.

7 komentarjev

Test trojk

Tom's Hardware - Pri Tom's hardwere so tu pripravili test sedmih GeForce3 grafičnih kartic. Na test so vzeli ASUS V8200 deluxe (tudi na Sergiovem testu), Elsa Gladiac 920, Gainward CARDEXpert GeForce3, Hercules 3D Prophet III, Leadtek WinFast GeForce3 (tudi na Sergiovem testu), MSI Starforce822 in Visiontek GeForce3.
Ker je stric Tom bogat človek, si je lahko privoščil test na dveh različnih platformah. Na Athlon 1200 in Pentium 4 1500. Kartice so morale prestati naporne teste v Quake III Arena, Evolva, MDK2, Aquamark, Quake 3, DroneZ, MBTR, 3D Mark 2000 in 3D Mark 2001.
Ugotovitve? Najboljši pack ponuja ASUS, ker ima veliko dodatne opreme. Najboljše strojno opremljena kartica je Gainward CARDEXpert GeForce3, ki ima ogromno vhodov/izhodov... Najboljša value/performance pa naj bi bila MSI Starforce 822. Poglejte in preberite.

5 komentarjev

Canopus GeForce3

vir: Guru 3D
Guru 3D - Meni nepoznano japonsko podjetje, Canopus, bo izdalo GeForce3 grafično kartico. Kar je zanimivega pri tem je to, da le-ta ni kopija Nvidiine testne različice. S tem je Canopus dosegel, da ima kartica kar nekaj povsem specifičnih lastnost in dodatnih funkcij.
Za stabilno delovanje kartice jo bo treba priključiti na HD PS konektor, tako kot Voodoo5. Poleg tega je na kartici še PowerLED in zelo zanimivo hlajenje... Delovanje 2D grafike je bilo izboljšano tako, da je zadovoljivo tudi v ločljivosti 1600x1200.

3 komentarji

Ultimativni test

GamePC - Kaj je boljše od testa? Dolg test? Kratek? Ne, ne. Najboljši je primerjalni test. Ni ga lepšega kot videti točne razlike in prebrati prednosti ene in druge komponente. Točno to so tu pripravili fantje pri GamePC. Testirali so 7 (opa!) GeForce3 grafičnih kartic. Secirali so torej: Asus V8200 Pure, Asus V8200 Deluxe, Gainward PowerPack III, Hercules 3D Prophet III, Leadtek Winfast TD, Nvidia Reference GeForce3 in Visiontek GeForce3. Test je tudi zeloooo obširen, saj obsega 18 strani! Če boste v kratkem kupili GeForce3, si test morate prebrati. Če ne, pa si ga preberite kar tako, iz lastnega zadovoljstva.

2 komentarja

Nvidia se prodaja

X-Bit Labs - No ja, ne ravno Nvidia, ampak njen najnovejši GeForce3 čip. Izšel je že v začetku marca, ampak ga Nvidia ni spustila v prodajo. Domnevno zaradi driverjev, ki bi GeForce3 delali krivico. Tokrat je zares izšla. Kje drugje, kot na Japonskem. Zadnja verzija čipa, ki je tudi na grafični kartici je A05. NV20 (prototip GeForce3) je imel oznako A01. Prva grafična kartica ne tem čipu pa je prišla iz podjetja, imenovanega PixelView. Kartici je ime XX-Player MVGA-NVG20A in ima 64MB DDR SDRAM-a. Pomnilnik je zelo hiter, saj nosi oznako 3.8ns.
Prvotna načrtovana cena GeForce3 kartic je bila $500 in več. Cena je od marca občutno padla. Tako morate na japonske za dotično kartico odšteti okoli $400. Ne pozabite, da so vse stvari na Japonskem dražje. Kartica naj bi v Evropi in Severni Ameriki stala okoli $350. Kar pa je že spodobna cena za kartico te vrste. ELSA, Leadtek in ASUS bodo kmalu izdali svoje GeForce3 kartice, ki bodo verjetno imele še kakšne posebne dodatke. ...

2 komentarja