»

Ice Cream bo združil lastnosti Gingerbreada in Honeycomba, prihaja v prihajajočih šestih mesecih

Takšen izgled prihaja tudi na mobilne telefone

vir: engadget
engadget - Pri Googlu so uradno potrdili, da lahko popolnoma prenovljen uporabniški vmesnik, ki ga je za Honeycomb zasnoval Palmov prebežnik in snovalec vmesnika webOS-a, Matias Duarte, na mobilnih telefonih pričakujemo s prihodom Ice Creama, za mobilne telefone naslednika Gingerbreada. Ice Cream (oz. morda celo Ice Cream Sandwich) bo tako združil veji razvoja Androida (pravzaprav pri Honeycombu lahko govorimo o svežem začetku, ki se bo združil z vejo za mobilne telefone in prinesel svoje medene dobrote) in ponovno ustvaril enoten operacijski sistem za vse naprave.

V Ice Creamu tako lahko pričakujemo hologramski uporabniški vmesnik, prenovljen upravljalnik odprtih aplikacij, ki bo prikazoval predoglede le-teh, akcijsko vrstico na vrhu zaslona, najverjetneje pa ne statusne...

25 komentarjev

Test Detonatorjev XP 21.81

Overclockers Australia - Najnovejši XP Detonatorji so trenutno ena izmed najbolj vročih tem na internetu, saj naj bi po navedbah Nvidie prinesli kar občutno povečanje zmogljivosti vaših Nvidia grafičnih kartic (tukaj je mišljen predvsem GeForce 3), ki bo le-tem prišla še kako prav v boju z ATI-jevim mišičnjakom Radeonom 2, ki je v beta verziji in z zelo osnovnimi gonilniki pokazal kar obetavne rezultate in se ga Nvidia zato boji kot hudič križa. Kako pa se Detonatorji XP 21.81 obnesejo v praksi, pa so se prepričali na Aus3D, kjer so opravili primerjavo na malce bolj zmogljivem sistemu (Athlon 1,4 GHz in GeForce 2 GTS) in malce manj zmogljivem sistemu (Pentium III 550 MHz). In kako se stvar obnese v praksi? Hja, obstajajo nihanja, vendar pa se v povprečju verzija 21.81 obnese bolje, kot starejše, še posebej pa blesti na operacijskem sistemu WinXP, kar daje vedeti, da znajo WinXP bolje izkoristiti strojno opremo, kot pa stari Winodwsi 9x. ...

1 komentar

Detonatorji XP

Guru 3D - Ja, zmotil sem se. Dejansko se nisem zmotil jaz, ampak Marko, ki je poslal mail, da bodo Detonatori 4 izšli šele v začetku oktobra. Zdaj, ko so izšli, jih je Nvidia preimenovala v Detonatorje XP. Kako se obnesejo si poglejte tu. Stestirali so jih v Vulpine GLMark, Quake III Arena, 3D Mark 2001 in 3D Mark 2000. Za primerjavo so uporabili Detonatorje 3 verzija 12.41. Ugotovili so, da so 4-ice boljše od 3-jk. Sicer ne za veliko, ampak so. Test so seveda opravljali na GeForce3 grafični kartici, ker naj bi le-ta največ pridobila s temi posodobljenimi driverji.

2 komentarja

Od pr'jatla pr'jatu

Slo-Tech - Novico nam je poslal Marko Šterbenc. Marko: hvala, resno! Tu pa je njegova novica:

Za vse, ki nestrpno pričakujete nove Detonatorje 4 (verzija 21.81) imam novico, da uradno Nvidia ne bo izdala te verzije do 01. oktobra, ko naj bi lansirala tudi nove high-end artikle. Vir je mail, od kolega z nVidie, ki sem ga ravnokar dobil in je nepreveden:
If you would like to sneak at the huge performance increase that we managed by developing the new "Detonator 4" NVIDIA unified driver, please let me know and I'll make you a pre-release version (21.81 available). Our plan is to launch this driver together with a set of new high-end products on Oct. 1st. Please treat all info embargoed till that date.
Again we show that our Unified Driver model enables you to provide your customers a great advantage at no cost! Even for products already purchased some time ago.
Thomas Mertens - NVIDIA GmbH


Da bi ohranili verodostojnost pisma, smo ga prekopirali. Tu je prevod angleškega dela:
Če bi si rad...

22 komentarjev

Test trojk

Tom's Hardware - Pri Tom's hardwere so tu pripravili test sedmih GeForce3 grafičnih kartic. Na test so vzeli ASUS V8200 deluxe (tudi na Sergiovem testu), Elsa Gladiac 920, Gainward CARDEXpert GeForce3, Hercules 3D Prophet III, Leadtek WinFast GeForce3 (tudi na Sergiovem testu), MSI Starforce822 in Visiontek GeForce3.
Ker je stric Tom bogat človek, si je lahko privoščil test na dveh različnih platformah. Na Athlon 1200 in Pentium 4 1500. Kartice so morale prestati naporne teste v Quake III Arena, Evolva, MDK2, Aquamark, Quake 3, DroneZ, MBTR, 3D Mark 2000 in 3D Mark 2001.
Ugotovitve? Najboljši pack ponuja ASUS, ker ima veliko dodatne opreme. Najboljše strojno opremljena kartica je Gainward CARDEXpert GeForce3, ki ima ogromno vhodov/izhodov... Najboljša value/performance pa naj bi bila MSI Starforce 822. Poglejte in preberite.

5 komentarjev

Detonatorji 12.41

Nvidia - Bombanija z detonatorji se je zadnje čase malce umirila, vendar Nvidia še vedno pridno "štanca" nove gonilnike. Danes so se pojavile nove verzije, (niso nobeni minor bug fixi, zato Primož tace stran) ki vključujejo optimizacije za GeForce3, Direct X, Pentium 4 in Athlone. Najdete pa jih na teh linkih:
  • Detonator3 v12.41 za Windows 9x

  • Detonator3 v12.41 za Windows 2000

  • Detonator3 v12.41 za Windows NT


  • Novi Detonatorji so tukaj, zato se testerji čimprej spravite testirati Nvidiine GeForce in spisati kakšen zanimiv članek.

    8 komentarjev

    3D Mark 2001

    Tweak Town - Kaj pravite na rezultat 5847 3D Markov. Ja, povsem običajno za 3D Mark 2000, a ta rezultat je bil dobljen z 3D Markom 2001! Sistem, na katerem je bil dosežen ta rezultat pa je bil 1.2 GHz Athlon navit na 1467 MHz, družbo na FICovi AZ11 matični plošči pa mu je delal Geforce 3 s 64 MB pomnilnika. Ni kaj, tako pošast bi tud jest mel .

    1 komentar

    Rezultati novih Detonator-jev 12.00

    VR - Zone - Včeraj smo objavili novico o novih Detonatorjih 12.00. Danes vam lahko postrežemo z rezultati. Tukaj si jih lahko ogledate v originalu. Drugače pa so nove driver-je (verzija 12.00) primerjali z verzijo 10.80. Testirali so jih na IWill KK266R, TBird 1Ghz, WinME, GF2 MX, DirectX 8.0 s programoma 3D Mark 2000 in 3D Mark 2001. V 3D Mark 2000 so novi (12.00), pri ločljivosti 1024x768x16, dosegli 5018, stari (10.80) pa 5110 točk. V 3D Mark 2001 so pri isti ločlijivosti novi (12.00) dosegli 2309, stari (10.80) pa 2317 točk. Verzija 10.80 torej še vedno ostaja najboljša v hitrosti.

    0 komentarjev

    Primerjava Nvidiinih referenčnih gonilnikov

    Overclockers Cafe - V popolni zmešnjavi, ki vlada na področju gonilnikov za Nvidiine kartice se je res težko znajti, tako da taki in podobni testi pridejo še kako prav. Na Overclocker Cafe so tako opravili primerjalni test med vsemi referenčnimi Nvidiinimi Detonatorji. Gonilnike so testirali v Quake3 Areni in 3D Marku 2000 in ugotovili, da so najhitrejši Q3 gonilniki Detonatorji 7.16, najhitrejši 3D Mark 2000 in stem Direct 3D pa Detonatorji 6.50. Za več informacij poglejte sem.

    0 komentarjev

    Primerjava Detonatorjev v Win2K

    Tweaker's Asylum - Na Tweaker's Asylum so se spravili primerjati razne verzije Detonator 3 gonilnikov, od 6.18 do 7.17. Rezultati so kar zanimivi, saj se izkaže, da najnovejši Detonatorji pač niso najboljši. Testirali so rezultat v 3D Marku 2000, Quake III Areni, Unreal Tournamentu ter MDK. Ogled priporočljiv za vse, ki ne veste katere Detonatorje namestiti. Saj res, stvar se nahaja na tej strani. [:8)]

    1 komentar