»

Glasbena industrija lani cvetela

Slo-Tech - Glasbena industrija je lani zabeležila eno najboljših let, saj je s 17,4 milijardami dolarjev prihodkov zaostala le za letom 2008, ko so nabrali 17,7 milijarde dolarjev. V primerjavi z letom 2016 je lani prodajala zrasla za 1,4 milijarde dolarjev. Največ prihodkov je ustvarila pretočna glasba (streaming), ki se je okrepila kar za 39 odstotkov in sedaj predstavlja 43 odstotkov vseh prihodkov. Medtem se je prodaja klasičnih...

44 komentarjev

Google povečal dobiček, a razočaral

Slo-Tech - Google nadaljuje štafeto računalniških in internetnih velikanov, ki razkrivajo poslovna poročila za preteklo četrtletje. V svoji najavi so zapisali, da so imeli 15,4 milijarde dolarjev prihodkov, s čimer so ustvarili 3,45 milijarde dolarjev dobička, kar je za tri odstotke več kot v enakem obdobju lani. Analitiki so pričakovali nekoliko večje prihodke in za 20 odstotkov višji dobiček, zaradi česar je delnica izgubila skoraj štiri odstotke.

Večino prihodkov Google še vedno ustvari s svojimi stranmi (iskalnik, YouTube, Gmail), in sicer 10,5 milijarde dolarjev oziroma 68 odstotkov, kar je petino več kot lani. Prihodki iz naslova Adsense so se povišali za štiri odstotke na 3,4 milijarde dolarjev, preostanek v višini milijarde dolarjev pa gre na rovaš Google Playa,...

8 komentarjev

Google povečal prihodke in dobiček

vir: Google
The Wall Street Journal - Čeprav cena oglasov na spletu in mobilnih napravah v zadnjem času upada, na Googlove poslovne rezultate to ni imelo bistvenega učinka. V zadnjem četrtletju je podjetje poslovalo odlično in povečalo prihodke od prodaje na 12,95 milijarde dolarjev, kar je 22 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Če upoštevamo še Motorolo Mobility, ki so jo prevzeli sredi lanskega leta, so prihodki znašali 14 milijard dolarjev. Povečal se je tudi dobiček, in sicer se je povzpel za 16 odstotkov na 3,35 milijarde dolarjev. Googlova delnica je po objavi rezultatov pridobila skoraj pet odstotkov. Google približno dve tretjini prihodkov ustvari s svojimi stranmi, približno četrtino s partnerskimi stranmi, preostanek pa z drugimi storitvami.

...

4 komentarji

Google z rastjo prihodkov in dobička

vir: Google
Google - Google je razkril poslovne rezultate za zadnje lansko četrtletje, v katerem je povečal tako prihodke kot tudi dobiček. V zadnjih treh lanskih mesecih so prihodki podjetja znašali 14,4 milijarde dolarjev, če ne upoštevamo prevzete Motorole. Z njo vred bi zaslužili 15,2 milijarde dolarjev. To je 36 odstotkov več kot v enakem obdobju lani in osem odstotkov več kot četrtletje pred tem. Skupno so v celotnem fiskalnem letu 2012 prvikrat v zgodovini presegli magično mejo 50 milijard dolarjev prihodkov. V zadnjem lanskem kvartalu so ustvarili 2,9 milijarde dolarjev čistega dobička, kar je za 6,6 odstotka več kot v enakem obdobju leto poprej. Analitiki so pričakovali višjo rast dobička, še posebej po ogromni...

11 komentarjev

Google povečal prihodke in dobiček

vir: Google
Google - Google je objavil poslovne rezultate za tretje letošnje četrtletje, ki izkazujejo rast prihodkov in dobička. V zadnjih treh mesecih so se prihodki v primerjavi z enakim obdobjem lani povzpeli za 33 odstotkov na 9,72 milijarde dolarjev. Google je ustvaril 3,06 milijarde dolarjev dobička iz poslovanja (20-odstotna rast) oziroma pod črto 2,73 milijarde dolarjev čistega dobička.

Približno dve tretjini vseh prihodkov, to je 6,74 milijarde dolarjev, Google ustvari z lastnimi stranmi. Preostanek odpade na sistem AdSense, ki omogoča oglaševanja na partnerskih straneh, kjer si dobiček delita Google in avtor strani - na teh straneh je Google zbral 2,6 milijarde dolarjev. Povprečna stopnja obdavčitve dobička je znašala 19 odstotkov.

...

18 komentarjev

Google povečal dobiček

GOOG na polletnem vrhu

CNet - Google je pozno včeraj objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje fiskalnega leta 2010. V tem obdobju so njihovi prihodki znašali 7,3 milijarde dolarjev, kar skoraj za četrtino več kot v enakem obdobju lani. Dobiček se je z 1,6 milijarde dolarjev dvignil na 2,2 milijarde dolarjev, kar pomeni 7,64 dolarja na delnico oziroma letni P/E okoli 17. Po objavi rezultatov je tečaj delnice poskočil za devet odstotkov na vrednost 590 dolarjev, kar je šestmesečni vrh.

Razčlenitev po kategorijah pokaže, da Google dve tretjini prometa proizvede z lastnimi stranmi, ostalo pa s sodelovanjem s partnerji. Prihodki od storitve oglaševalske AdWords so se, denimo, povečali za 22 odstotkov. Google se sicer približuje trem mejnikom:...

3 komentarji

Google povečal dobiček

Gibanje cene delnice Googla v zadnjih treh mesecih

CNet - Google je objavil poslovne rezultate za preteklo četrtletje, v katerem so ponovno zabeležili izboljšanje poslovnega izida. Izvršni direktor Eric Schmidt ga je opisal kot izreden konec leta, ki je bilo podobno vlakcu smrti. Prihodki so v zadnjem kvartalu znašali 4,95 milijarde brez oz. 6,67 milijarde dolarjev s tako imenovanimi stroški pridobivanja prometa (traffic acquisition costs). Dobiček je v tem obdobju znašal 2,19 milijarde dolarjev, kar je za 35 odstotkov več kot v enakem obdobju leto prej.

Podrobnejša razčlenitev pokaže, da so strani v Googlovi lasti prinesle 4,42 milijarde dolarjev (66 odstotkov vseh prihodkov), medtem ko je preostanek odpadel na partnerske strani z AdSensom. Približno polovico prihodkov je Google pridelal izven ZDA.

Razkrili so še nekaj bilančnih...

0 komentarjev