»

Delavnica izdelave wireless anten - zadnji poziv!

Kiberpipa - Vse zainteresirane še enkrat vabimo na enodnevno delavnico izdelave wireless anten, ki bo v Kiberpipi v soboto, 16.2. - nekaj mest je še prostih! Prirejata jo Kiberpipa in odprto brezžično omrežje Ljubljane - WLAN-LJ skupaj z Radioklubom "Ljubljana" S53AJK.

O delavnici in prijavah smo na Slo-techu že pisali, prav tako pa si lahko o delavnici preberete na http://wifi.frubsd.org/. Vse, ki bi se želeli udeležiti delavnice in izdelati kakšno anteno, vendar nimate financnih sredstev, naj razveselimo, da bo za omejeno število udeležencev mogoča tudi brezplačna udeležba delavnice. Tako boste lahko pomagali pri sami izdelavi anten, vendar antene žal ne boste mogli obdržati. Prav tako se morate prijaviti na antene at kiberpipa.org.

Urnik dogajanja:
9:00 Začetek delavnice in osnovna predstavitev poteka dogajanja ter navodila.
10:00 do 11:30 Sklop predavanj: Predstavitev projekta WLAN-LJ/Kiberpipa.net (Andraz Sraka), Predstavitev radioamaterskega hobija in digitalnega paket omrežja...

7 komentarjev

Kiberpipa v januarju

Kiberpipa - Z naslednjim tednom vas po prazničnem zatišju ponovno vabimo v Kiberpipo s svežim zalogajem januarskega programa. V Kiberpipinem računalniškem muzeju je do 26.1. še vedno na ogled razstava prvih slovenskih računalnikov, kjer so razstavljeni nekdaj najbolj razvpiti Iskrini računalniki. Kaj se bo v Kiberpipi dogajalo v januarju, si poglejte v koledarju (pridržujemo si pravico do kakšnega dodatnega dogodka), v prihajajočem tednu pa vas čaka naslednje...

Na Pipinem odprtem terminu Analiza svetovnega socialnega omrežja v torek bo Jure Leskovec s Carnegie Mellon University predstavil rezultate analize pogovorov v omrežju Microsoft Instant Messenger. Analizirali so komunikacijsko omrežje in demografske značilnosti uporabnikov v mesecu juniju 2006. Dnevno so med 240 milijoni aktivnih uporabnikov zabeležili več kot 1 milijardo pogovorov. Rezultat je prva analiza svetovnega socialnega omrežja v tako velikem obsegu. O čem vse bo govora, si preberite tukaj.

Na sredinih Spletnih uricah

2 komentarja

Pipin odprti termin: Latex

Slo-Tech - V torek, 1. februarja ob 19.00, vas vabimo v Kiberpipo na Pipin Odprti termin: LaTeX. Predava Igor Kolar.

LaTeX je urejevalnik besedila, posebej pripraven za pisanje matematičnih in drugih strokovnih dokumentov. V dvournem predavanju si bomo ogledali vse potrebno za udobno delo. Pogledali si bomo vse od osnovnega oblikovanja dokumenta do tabel, matematičnih funkcij in slik.
LaTeX se veliko uporablja predvsem po tehničnih fakultetah (za besedila matematičnih izpitov na primer) in za pisanje znanstvenih člankov.


"Disklejmer": POT = Pipin Odprti Termin, Pipa = Kiberpipa = klet Kersnikove 6, Ljubljana. Več o legendarnemu LaTeXu pa izveste na tej strani.

35 komentarjev

POT: Kožuharjenje

Kiberpipa - V torek, 25. januarja ob 19.00, vas vabimo v Kiberpipo na POT: Kožuharjenje. Predava Matija Šuklje.

"Kožuharjenje" bo predavanje o tem, kako se da Linux okrasiti in prilagoditi posameznemu uporabniku. Vključevalo bo osnovno prilagajanje Bash, spreminjanje videza in občutka KDE ter Fluxbox in nekaterih drugih programov. V predavanje bo vključeno precej primerov in povezav do raznih strani s temami.

"Disklejmer": POT = Pipin Odprti Termin, Pipa = Kiberpipa = klet Kersnikove 6, Ljubljana.

7 komentarjev

Slo-Tech kepanje

Slo-Tech - Kot vidite, je v nekaterih slovenskih krajih že zapadlo nekaj centimetrov bele odeje. Pred časom smo se v forumu menili, da bi se ob prvem resnejšem snegu dobili v Tivoliju ter naredili Kepanje Deathmatch, kjer bi se moderatorji, administratorji ter člankopisci pomerili proti ostalim uporabnikom. Predlogi se za zdaj še sprejemajo, upam pa, da boste prišli v čimvečjem številu [:D].

Vabljeni vsi, ki bi iz svojega najljubšega admina naredili srednje defektnega snežaka. Klik!

20 komentarjev

Kiberpipa

Cyberpipe - Že lep čas se po ljubljanskih koluarjih šušlja, da se v mestu nekaj dogaja. Bolje obveščeni vedo povedati, da v kleti Kersnikove 6 že kak mesec kar pošteno vre (kljub klima napravi). V našem malem mestu se namreč pripravlja prvi pravi kibernetični center - Kiberpipa.

Pred dobrim letom se je zbrala četica različnih ljudi in skupin, ki se ji je zdelo, da bo treba nekaj narediti in zdaj se kažejo prvi rezultati. Stvar je v fazi, ki smo jo poimenovali "underconstruction", pomeni pa, da uradno še ni odprta, ampak se vseeno skoraj vsak dan nekaj šraufa, montira, instalira, zato si jo lahko vsak pride ogledat.
In kaj naj bi Kiberpipa sploh bila? V načrtu je knjižnjica, kino dvorana, prostor za DJje, delovne postaje (tudi za video editing) in seveda obvezni internet terminali. V njej bodo lahko delale različne skupine in predstavljale svoje delo, v kino dvorani tekle projekcije (anime, dokumentarci, ...), se dogajala predavanja, delavnice itd.
Kmalu se načrtuje v sodelovanju s slo-techom...

6 komentarjev