»

Delavnica obratnega inženiringa Android Reversing

Slo-Tech - Društvo DragonSec SI pripravlja izobraževalno delavnico na temo obratnega inženiringa Android aplikacij oz. Android Reversing, ki bo potekala v treh zaporednih delih.

Delavnica bo potekala 29. februar, 14. marec in 28. marec, oz. vsak drugi četrtek med 17h in 20h, začenši z 29. februarjem. Delavnica bo v predavalnici 22 na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani.

Miha Frangež iz društva DragonSec SI bo podrobno razložil postopek obratnega inženiringa Android aplikacij. Prva delavnica bo osredotočena na analizo omrežnega prometa mobilnih aplikacij, druga na statično analizo Android programov ter zadnja na dinamično analizo programov s pomočjo orodja Frida.

Udeležba dogodka je brezplačna, je pa potrebna prijava na strani dogodka.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na events@dragonsec.si.

6 komentarjev

Konferenca DevopsDays za administratorje in razvijalce

DevopsDays

Slo-Tech - Prvi DevopsDays v Sloveniji oziroma regiji bo potekal v Ljubljani 4. in 5. aprila 2014.

Beseda Devops je okrajšava za "Developer Operations" ter pomeni procese, orodja in ljudi, ki nudijo podporo (programskemu) razvoju. Pod devops spadajo sistemi za nadzor nad verzijami kode, avtomatsko testiranje, neprestana integracija, neprestano nameščanje sistemov, monitoring, samodejno skaliranje in podobno.

Objavljen program vsebuje trenutno aktualne teme, ki jih bodo predstavili predavatelji iz ZDA, Argentine, Izraela, Latvije, Madžarske in Slovenije. Govorilo se bo o rešitvah kot so git, Groovy, Graphite, Jenkins, Puppy in razpravljalo o devops izzivih v različnih operacijskih sistemih in okoljih. V popoldanskem času se bo konferenca nadaljevalja po principu openspace, kjer bo imela publika možnost aktivnega sodelovanja ter klepeta s predavatelji.

Dogodek je organiziran prostovoljno. A ker je stroške treba pokriti, prijava ni...

13 komentarjev

Delavnica PHP Symfony2

Symfony2 delavnica

Slo-Tech - Symfony2 je v zelo kratkem času postal eno izmed najbolj priljubljenih PHP ogrodij. Razvijalci ga uporabljajo za gradnjo spletnih aplikacij vseh velikosti, prav tako pa se zaradi njegove modularnosti po njem zgledujejo marsikateri konkurenti. Tudi Slovenija ni izjema in uporaba Symfonyja2 pri nas strmo narašča.

V D·Labs smo se zato odločili, da v Slovenijo povabimo dva svetovno priznana predavatelja in Symfony2 strokovnjaka, člana KnpLabs, ter z njima priredimo 3-dnevno praktično delavnico, ki se bo dogajala med 3. in 5. aprilom v Ljubljani. Iz Niša nas bo obiskal Saša Stamenković, ter iz Nantesa David Jegat, ki nam bosta v treh dneh predstavila kar nekaj primerov osnovne in napredne uporabe ogrodja.

V večji meri se bodo delavnice udeležili D·Labsovci, vendar pa smo za Symfony skupnost prihranili nekaj mest, ki jih bomo za simbolično ceno 100€...

1 komentar

Dogodek - D.Talk: Why Ruby 2.1 & Rails 4 are more awesome than ever

D.Talk

Slo-Tech - V sredo, 9. oktobra ob 19.00, se bo na Celovški cesti 32 v Ljubljani, v veliki zeleni stavbi pričela prva sezona dogodkov z naslovom D.Talk. Vsak mesec se bomo pogovarjali o najrazličnejših tematikah pomembnih za vsak start-up, med katerimi bomo spoznali moderna razvojna orodja, vlogo uporabniške izkušnje pri končnem produktu ali pa se bomo pogovarjali o uspešnih poslovnih modelih.

Sezono bomo pričeli z razvojnimi orodji ali natančneje s pregledom novosti v programskem jeziku Ruby 2.1 in pripradajočem frameworku Rails 4. Naslov prvega D.Talka bo zato Why are Ruby 2.1 & Rails 4 more awesome than ever?, predaval pa bo Jan Berdajs, izkušeni Ruby razvojnik v podjetju D.Labs, privrženec odprte kode,...

0 komentarjev

MSŠD - ASP.NET delavnica "reloaded"

Kodirnica - Zaradi velikega interesa za prvo delavnico, smo se odločili, da jo ponovimo in tako ponovno priredimo:
Začetniško delavnico o tehnologiji ASP.NET 1.1. Potekala bo v računalniški učilnici LRI2 na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani v sredo, 11.5. 2005, od 17:00 do 21:00.

V slabih štirih urah si bomo ogledali:
- ustvarjanje začetnega projekta ASP.NET
- uporabo vgrajenih kontrolnikov
- branje in pisanje v podatkovno bazo MSSQL
- uporabo DataGrida
- izdelavo lastnih uporabniških kontrol
- avtentikacijo obrazcev
- …

Za lažje razumevanje snovi je zaželeno predznanje osnov:
- HTML-ja
- objekto orientiranih programskih jezikov
- sintakse SQL

Udeležba je za vse brezplačna, število mest pa žal omejeno, zato pohitite s prijavami na kodirnici.

17 komentarjev

Namestitevena delavnica Linuxa

Slo-Tech - V Kiberpipi se bo v soboto 29. januarja od 10 ure zjutraj pa do 22 ure zvečer odvijala brezplačna namestitvena delavnica Linuxa.

Udeleženci s seboj prinesejo računalnike in pod vodstvom strokovnjakov se jim nanje pomaga namestiti operacijski sistem Linux - Pingo 3.1, hkrati pa so deležni še nekaj zanimivih in koristnih predavanj iz uporabe Linuxa. Mimogrede, predavateljska zasedba je ena najboljših, ki jih lahko vidite v Sloveniji. Da pa bi bil dan popoln se za sprostitev odigra še nekaj mrežnih prostih iger.

Delavnica poteka v sodelovanju z društvom uporabnikov Linuxa in je seveda brezplačna, vendar se je zaradi omejenega števila udeležencev nanjo potrebno prijaviti na naslovu if11@lugos.si.

Urnik in seznam predavanj ki bodo na na delavnici pa si lahko preberete na tej strani.

7 komentarjev