»

Firefox 3 Release Party 2008 v Kiberpipi

Firefox 3 Release Party 2008

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Izid nove različice najbolj popoularnega odprtkokodnega spletnega brskalnika Firefox 3 se naglo bliža in ob tej priložnosti Kiberpipa in Društvo študentov informatike pripravljata veliko zabavo!

Na programu pa ne bo "le" zabava, temveč se bo marsikaj dogajalo že pred tem. Dogodek bo potekal v torek, 24. junija 2008, v Kiberpipi. Ob 11. uri se prične z novinarsko konferenco, od 15. ure dalje poskrbljeno za niz zanimivih predavanj, tako z gosti z Mozille (zagotovo med drugim ne smete zamuditi keynote-a Tristana Nitota, predsednika Mozilla Europe) kot drugimi. Vrhunec dneva bo seveda zabava od 21. ure dalje, kjer bo čas za sprostitev in klepet ob ritmih DJa. Poskrbljeno bo za obilico pijače in jedače, seveda ne bo manjkalo priložnosti za druženje, mreženje in spoznavanje.

Vse novosti o dogajanju in...

36 komentarjev

Kiberpipa zvoni samo štirikrat

Slo-Tech - V prihodnjem tednu se v Kiberpipi obetajo štiri poslastice.

Ponedeljek bo doc. dr. Tadej Kotnik s Fakultete za Elektrotehniko predaval o zdravljenju celic in tkiv s pomočjo elektrokemoterapije - kombinacije elektroporacije in kemoterapije.

V torek se bomo s Primožem spraševali Ali bo SELinux preživel:
SELinux ali Security-Enhanced Linux predstavlja dodatno varnost našega linux jedra, ki ga je razvila ameriška vohunska agencija NSA. Že dosedaj se je dodobra zakoreninil v razvojno drevo linux jedra.

Ste že slišali za XSLT? Če razvijate spletne strani in niste, potem nekaj zamujate. V sredo na Spletnih uricah boste izvedeli, da je XSLT za XML to kar je SQL za podatkovne baze. Naučili se ga boste uporabiti pri razvoju spletnih strani. Primeri bodo v PHPju in Pythonu!

Četrtek pa pridejo na račun tisti, ki bi radi svoje spletne (in druge) produkte tudi dobro prodali. Na Večeru za inovativne in podjetne bo gost Robert Rolih, predaval pa bo o direktnem marketingu. Vsi dogodki se...

19 komentarjev

Ideja za vodno hlajenje

Hard H2O - Ker med novicami že dolgo ni bilo nobene modifikacije, naj vam pokažem zelo lepo narejeno vodno hlajenje (v bistvu samo rezervoar za vodo). Obarvana voda, rezervoar iz pleksi stekla ter LED dioda in učinkovito vodno hlajenje lahko postane še paša za oči. Tole je sicer industrijska rešitev, a vsekakor jo lahko postavimo kot zgled vsem domačim modelarjem in "modifikatorjem™". Hard H2O.

4 komentarji

Morda bi bile stvari lahko celo slabše?

The Register - Za konec delovnega dné vam prilagam povezavo na kritiko e-tekmovanja, katerega pojavnost v Združenem kraljestvu je sponzoriral tudi Intel. Verjetno ste že bili priča slabi organizaciji; konec koncev se vam tudi domače računalo kdaj obesi -- a četudi bi ta pojav poskusili raztegniti na malce večjo skupino računalnikov, bi si le stežka predstavljali stanje, kakršno je vladalo na omenjenem tekmovanju. Menda so bili abaki katastrofalno pripravljeni (in hlajeni nič bolje), osebje (vodje) priganjali tekmovalce k sistemom, varnostniki pa so jim preprečevali dostop... So pa po besedah organizatorjev tekmovalci cel dan imeli na voljo zastonj pijačo in jedačo. Da, to odtehta vse... [>:D]

0 komentarjev

Natečaj Dremel

Dremel - Dremel - mini "multi-uporabno-in-opravilno" orodje je skoraj nuja za vsakega domačega moderja in modelarja. Ker se pri Dremlu tega zelo dobro zavedajo, da mi - modifikatorji - njihovo orodje uporabljamo zelo veliko, so se odločili za natečaj.

Vse kar morate storiti, je to, da jim na e-mail pošljete slike vaše mojstrovine ter vaše podatke in če imate dovolj lepo zmodificirano in preurejeno škatlo, boste morda celo dobili katero od nagrad. Prva nagrada je za kar $350 Dremlovih pripomočkov in vrtalnikov, tako da navalite!

0 komentarjev

4. Mednarodni modelarski miting, Moškanjci 2001

Slo-Tech - No, ker se po mojih novicah sodeč nekateri poleg računalnikov zanimate tudi za letala, je tale Boeingova novica kot nalašč za objavo:

V nedeljo, 16. septembra 2001 bo na letališču Moškanjci pri Ptuju 4. mednarodni letalski miting. Pričakujemo močno udeležbo tujih modelarjev s številnimi atraktivnimi modeli, prav tako pa bodo nastopili domači modelarji. V celodnevnem programu boste lahko občudovali modele letal in helikopterjev na tleh, še bolj pa boste navdušeni nad prikazom njihovih zmogljivosti v zraku pod kontrolo izkušenih pilotov. Miting se prične ob 9.00 uri zjutraj, sledi prosto letenje z modeli do 11.00, ko se prične uradni del mitinga z nastopi vseh udeleženih, ki bo trajal cel dan. Za pijačo in jedačo je poskrbljeno. Vabljeni !

Vee informacij tukaj.


Sam sem doma blizu Crngrobškega strelišča, kjer imajo modelarji kar pogosta srečanja in moram reči, da je kar zanimivo gledati, kakšne akrobacije lahko tako majhni modelčki opravijo. Ampak vsaj po mojem mnenju, pa še...

0 komentarjev