»

Kako so v FBI-jevem imenu pošiljali elektronsko pošto

Slo-Tech - V petek je na več kot 100.000 elektronskih naslovov prispelo sporočilo, v katerih jih je domnevno FBI obvestil o vdoru v informacijski sistem in pozval k ukrepanju. Sporočila so povzročila precej zmede, ker so dejansko prihajala s FBI-jevega strežnika, dasiravno je bila vsebina lažna. Ni šlo za vdor v FBI-jeve strežnike v klasičnem smislu, temveč za zlorabo malomarno sprogramirane spletne strani.

Gre za spletno stran Law Enforcement Enterprise Portal (LEEP), ki omogoča prijavo v FBI-jev sistem različnim upravičencem, denimo drugim organom pregona. Pri registraciji morajo navesti svoj službeni elektronski naslov, na katerega dobijo potrditveno sporočilo, v katerem s klikom na povezavo dokažejo lastništvo elektronskega naslova. Do petka je portal registracijo omogočal komurkoli, nato pa je z naslova eims@ic.fbi.gov prejel kodo za validacijo naslova. Izkazalo se je, da je bilo to sprogramirano površno.

Vsebino elektronskega sporočila je namreč generiral kar brskalnik obiskovalca, ki...

0 komentarjev

Anonymous Slovenija domnevno vdrl v FBI - najbrž ne

International Business Times - Na strani pastebin.com so neznanci objavili elektronske naslove 68 agentov ameriškega FBI in njihova gesla ter naslov dveh internih strežnikov v FBI skupaj z odprtimi vrati, s katerih so podatke pridobili. Poleg tega so objavili še kratek profil FBI-jevega direktorja Jamesa Briena Comeya z vsemi osebnimi podatki, vključno s koordinatami njegovega prebivališča.

Povezava do razkritja je bila najprej objavljena na Facebookovem profilu skupine Anonymous Slovenia, podpisan pa je heker z vzdevkom Black-Shadow, ki se deklarira za člana slovenskega odseka Anonymousa, pomagala pa naj bi mu LulzSec in AntiSec. Dodaja, da objavljeni podatki niso vsi podatki, ki jih ima. Anonymous Slovenia dogodka ne komentira, FBI pa se še ni odzval.

Dodatek: Čedalje verjetnejše se zdi, da gre...

27 komentarjev

Anonymous objavil elektronska sporočila podpredsednika Vanguarda

Richard Garcia (desno).

ComputerWorld - Hekerska skupina Anonymous je objavila dober gigabajt podatkov, ki so jih domnevno odtujili iz podjetja, ki dela za ameriško vojsko. Najdemo jih, kot je to že običaj, na Pastebinu, skupaj s spremljajočim komentarjem.

Skupina je zapisala, da gre za elektronska sporočila Richarda Garcie, ki je podpredsednik Vanguarda in član upravnega odbora InfraGarda, pred tem pa je bil 25 let agent Zveznega preiskovalnega urada FBI. Vanguard je znani pogodbeni dobavitelj za vojsko, InfraGard pa povezuje zasebne izvajalce in FBI pri naročilih. Sorodna skupina LulzSec je že junija napadla spletne strani atlantske podružnice InfraGarda.

V na novo objavljenem paketu dokumentov najdemo zapisnike sestankov, pogodbe, sheme, NDA-je, osebne informacije in nekaj drugih...

21 komentarjev

Anonymous in AntiSec objavila odtujene podatke podjetja za internetno varnost FBI-ja

vir: E-week
E-week - Hekerski skupini Anonymous in AntiSec sta uresničili napovedi in na internetu objavili 400 MB dokumentov (večinoma preglednice, dokumente in načrte, a tudi fotografije in življenjepise), ki so bili domnevno odtujeni iz podjetja ManTech, ki pogodbeno sodeluje z ameriško vlado na področju računalniške varnosti kot podizvajalec (government contractor). ManTech navedb o odtujenih podatkih ni niti potrdil niti zanikal, zapisali so le, da napade jemljejo resno.

Anonymous je povedal, da so se za ManTech odločili, ker je FBI lani z njimi sklenil petletno pogodbo o nudenju storitev za internetno...

32 komentarjev

Nadaljnje preiskave prostorov domnevnih članov LulzSeca

ComputerWorld - Čeprav je hekerska skupina LulzSec za vikend objavila, da se bodo razpustili in prenehali delovati, organi pregona po celem svetu še vedno intenzivno raziskujejo identitete šestih kolovodij skupine. Prve sadove naj bi bila obrodila že tudi aretacija Ryan Clearyja iz Velike Britanije, ki sicer ni med vodilnimi člani skupine, a je policiji posredoval nekatere pomembne informacije.

Na podlagi teh informacij je ta ponedeljek ameriški FBI v kraju...

6 komentarjev