»

AMD se podaja v svet SSD-jev

Extremetech - AMD že dolgo ni več le procesorski in grafični gigant, ampak širijo svoj nabor izdelkov tudi na druga področja. Eno izmed teh so SSD-ji, kamor se podajajo s predstavitvijo svoje prve družine SSD-jev z imenom Radeon R7.

Predstavili so tri pogone, ki jih bo v resnici proizvajal OCZ, sedaj podružnica Toshibe, nekdaj pa samostojni proizvajalec SSD-jev. S tega stališča torej ne gre za nobenega novinca, ampak starega mačka, ki je imel sicer v preteklosti težave s svojimi krmilniki (zloglasna družina SandForce), danes pa je za slabši ugled kriva zgolj zgodovina.

Novi SSD-ji bodo na voljo s kapacitetami 120 GB, 240 GB (s 512 MB predpomnilnika) in 480 GB (z gigabajtom) in imajo Toshibin...

18 komentarjev

Toshiba ne bo krila vseh garancij OCZ-ja

Na vodilu PCIe osnovan RevoDrive

vir: Ars Technica
Ars Technica - Ko se je OCZ znašel v težavah, je na pomoč priskočila Toshiba. To niti ni bilo presenetljivo, saj se je OCZ proti koncu samostojnega obstoja posvetil praktično izključno pogonom SSD, ki so močan del ponudbe tudi pri Toshibi. Zatakne se, da je v preteklosti OCZ zaslovel predvsem po zaslugi delovnega pomnilnika in to nato še nadgradil z napajalniki (resne namene so kazali z nakupom PC Power & Cooling, izdelovalcem prestižnih, svojčas pri navijalcih zelo iskanih napajlnikov). Vse razen napajalnikov so, skupaj s hladilnimi izdelki, pred časom že ukinili, a so bili napajlniki ponekod še vedno naprodaj. Pojavi se vprašanje, kako je z garancijo teh ukinjenih izdelkov.

...

7 komentarjev