»

BBM za Android in iOS je na voljo

Android Central - Končno je na voljo uradna, javna verzija BlackBerry Messengerja za operacijska sistema Android in iOS. Prvotni izid bi se moral zgoditi že v septembru, a je prišlo zaradi težav s pobeglo verzijo in preobremenjenostjo strežnikov do zamude. Zamude je konec, težave pa so očitno odpravljene. Preobremenitev strežnikov so rešili na preprost način, novi uporabniki se bodo za uporabo sporočilne storitve morali postaviti v čakalno vrsto, kar je dandanes precej popularen način predstavitve novih storitev, sploh na mobilnih napravah.



Za manjšo obremenitev strežnikov poskrbi še ena zanimiva poteza, sploh ko upoštevamo, da smo v letu 2013 ter da vedno več stvari delamo z oblaki. Na BlackBerry Messenger se bo lahko naenkrat povezovala le ena naprava, torej lastniki mobilnih telefonov in tablic recimo ne bodo mogli aplikacije namestiti na oba in se na obeh napravah prijaviti z istim računom. Prav to je mogoče pri praktično vseh konkurenčnih storitvah. Razlog za takšno potezo ni povsem jasen, a...

7 komentarjev

BBM za Android in iOS uradno zamuja

Nekoliko bo treba še počakati

vir: Android Central
Android Central - Poročali smo, da je bil prvotni namen RIM-a izid BlackBerry Messengerja (BBM-ja) za Android in iOS tekom vikenda, v soboto naj bi izšla različica za Android, v nedeljo pa za iOS. Slednja je na App Store prišla že v soboto, o različici za Android pa ni bilo ne duha ne sluha. Od takrat so očitno že odstranili različico za iOS (uporabniki, ki so jo namestili, jo bodo lahko uporabljali še naprej), saj so zakasnili izid obeh za nadaljnjih nekaj dni, vsaj do naslednjega tedna. Težava se skriva v pobegli, nekoliko starejši različici za Android. Ta je na strežnike storitve BBM pošiljala bistveno več podatkov, kot končni izdaji, popularnost med uporabniki pa je preobremenila strežnike - neuradna izdaja naj bi bila...

0 komentarjev

BlackBerry Messenger prihaja čez vikend

Android Central - Pekel je zamrznil, BlackBerry Messenger ne bo več ekskluziven zgolj za robidaste telefone. Poleg funkcije potisnih sporočil, uporabnih predvsem za elektronsko pošto, je BlackBerry Messenger ena izmed ključnih alinej platforme BlackBerry. Zaradi sodelavcev in poslovnih kontaktov, ki so uporabljali ta servis za hitro sporočanje, je prenekateri poslovni uporabnik tudi sam prešel na oz. nadaljeval uporabo BlackBerryjev, tudi ko niso bili več tako konkurenčni iOS-u, Androidu, Windows Phone, itd. (potisna elektronska pošta dandanes ni več nič posebnega). Zadnja trdnjava je bil tako BlackBerry Messenger, a tudi to se končuje.


Jutri, v soboto, bo javnosti na...

18 komentarjev

BlackBerry predstavil nizkocenovni telefon Q5

BlackBerry Q5.

vir: engadget
engadget - BB-jev nemški šef Throsten Heins nadaljuje s serijo smelih obrazov in optimističnih napovedi. Na včeraj začeti konferenci BlackBerry Live v Orlandu, Florida, je predstavil novo, nizkocenovno raličico njihovega QWERTY telefona Q10, imenovano Q5, in seveda "pričakuje, da bo prodajni hit". Q5 cilja predvsem na "nerazvite trge, kjer je penetracija pametnih telefonov še nizka", prodaja pa naj bi se začela že julija povsod razen v ZDA in zahodni Evropi.

To je zelo optimistično, glede na to, da njegov večji in bolj ključni brat Q10 še ni na voljo zunaj Velike Britanije in Kanade. V ZDA pride šele "enkrat poleti", potem pa v ostanek Evrope. Ta model naj bi se sicer prodajal dobro, z ocenami med 4 in 6 milijonov enot v maju, in...

4 komentarji

RIM: Android je kaotična greznica

Ars Technica - Ena izmed pomembnih lastnosti RIM-ovega tabličnega računalnika PlayBook je bila možnost poganjanja aplikacij za Android. Poleg nativnih aplikacij za platformo BlackBerry, ki so napisane v Javi, je z namenskimi predvajalniki moč poganjati tudi tiste za Android. RIM se možnosti nalaganja poljubnih aplikacij za Android poslavlja - s krepkimi besedami.

Alec Saunders podpredsednik za odnose z razvijalci je namreč kar prek Twitterja povedal, da prihajajoča verzija operacijskega sistema za blackberryje neuradnega nalaganja androidnih aplikacij ne bo podpirala. Glavni problem je piratstvo, zato ne želijo, da se platforma BlackBerry spremeni v "kaotično greznico kakor Android". Približno četrtina aplikacij za Android naj bi bila namreč piratskega izvora, zato bo možnost nalaganja aplikacij...

70 komentarjev

Protestniki v Londonu za komunikacijo uporabljajo blackberryje

Guardian - V Londonu že od sobote divjajo nemiri, v katere so se sprevrgle demonstracije zaradi policijskega uboja Marka Duggana. Zadnjo noč se je nasilje razširilo tudi v druga britanska mesta, med drugim Birmingham, Liverpool in Manchester. Kot vedno je zanimivo pogledati, kako se protestniki koordinirajo. Za razliko od arabske pomladi ne uporabljajo Facebooka, ampak BBM (BlackBerry Messenger), ki je aplikacija za hipna sporočila na blackberryjih.

Začelo se sicer je na Facebooku, kjer je bila kmalu po sobotnem streljanju postavljena spominska stran za Duggana. Nemire naj bi podžgal komentar za posnetke protestov v Tottenhamu in od takrat je na britanskih ulicah prava mala vojna.

Protestniki se sporazumevajo...

58 komentarjev