»

Tablica Lenovo Yoga z vgrajenim projektorjem

Mashable - Lenovo je prenovil svojo serijo tablic Yoga, kjer je največ pozornosti ukradel Yoga Tablet 2 Pro, ki ima poleg vseh običajnih pritiklin in nekoliko neobičajnega, a za serijo Yoga že znanega dizajna vgrajen tudi Pico projektor.

V pregibnem delu ima projektor, ki je sposoben projicirati razločno sliko v formatu 16:9 do diagonale 50 palcev (127 centimetrov). Njegov zaslon sicer meri 13,3 palca in zmore prikazati ločljivost 2560 x 1440 točk, a komur to ni dovolj, lahko sliko projicira kar na bližnjo steno. Seveda projicirana slika ni primerljiva s tisto profesionalnih projektorjev, a tudi 854 x 480 točk na 50 palcih je soliden rezultat za miniaturen projektor. Ob uporabi projektorja znaša avtonomija tri ure, kar je dovolj za ogled filma.

Notranjost je brez...

8 komentarjev

Samsungove novosti: Galaxy Note 4, Note Edge, Gear S, Gear VR

Slo-Tech - Tudi Samsung je na predvečer berlinskega sejma IFA pokazal nekaj novosti, ki jih lahko pričakujemo letošnjo jesen. Na prvem mestu je gotovo nova tablica Galaxy Note 4, ki se od predhodnika Galaxy Note 3 na prvi pogled ne razlikuje. Pa tudi na drugi pogled razlik ni kaj dosti drugače.

Zaslon je enako velik (5,7 palcev diagonale) in oblikovanje je enako, le aluminij je po novem na robovih namesto plastike. Zadnja stranica ostaja plastična. Zaslon vseeno zmore nekaj več, saj podpira ločljivost 2560 x 1440 (prej 1920 x 1080), a to je dvorezen meč, saj skrajšuje avtonomijo. Baterija namreč ni praktično nič zmogljivejša (3220 namesto 3200 mAh), le funkcijo hitrega polnjenja ima, s katero se do polovice napolni v pol ure. V notranjosti najdemo Snapdragon 805 z 2,7 GHz,...

71 komentarjev

Nokia X, X+ in XL: finski telefoni z Androidom

Slo-Tech - Pri Nokii je skoraj tako kakor na Balkanu - čeprav se nikamor ne preseliš, se vsake toliko let znajdeš v novi državi. Telefoni, ki jih izdaja finski velikan, zdaj že Microsoftova podružnica, so šli skozi marsikateri operacijski sistem - Symbian, MeeGo in Windows Phone, sedaj pa nam je Nokia pokazala še telefon z Androidom. Tu je Nokia X.

Pravzaprav so trije. Najmočnejši model je Nokia XL s 5-palčnim zaslonom, sledi mu Nokia X+ s 4-palčnim zaslonom ter najšibkejši model Nokia X, ki ima od X+ le nekaj manjšo kapaciteto pomnilnika. Prvi stane 110 evrov, drugi 100 evrov, tretji pa 90 evrov in naj bi bil naprodaj le v Vzhodni Evropi, Aziji in Južni Ameriki (bomo videli, ali to vključuje tudi Slovenijo). Po notranjosti in...

87 komentarjev

Nokia Lumia 1520 prinaša 6-palčno diagonalo

The Verge - Na splet so pricurljale slike in podatki o prihajajoči Nokiini napravi, ki se bo imenovala Lumia 1520. Težko bi jo uvrstili med telefone ali tablice, saj s svojimi značilnostmi sodi nekam vmes, kar angleško govoreči označijo kot phablet ali tablefon v prostem prevodu. To oznako si je naprava s kodnim imenom Bandit prislužil predvsem z veliko diagonalo zaslona, ki meri kar šest palcev in zmore polno HD 1080p ločljivost.

V notranjosti bo tiktal štirijedrni procesor Snapdragon 800 z 2 GB pomnilnika in 32 GB kapacitete. Kamera bo imela 16 milijonov točk, kar je že na zgornji meji smiselnega....

46 komentarjev

Novosti s Computexa 2013

Asus Tranformer Book Trio, z dual bootom med Droidom in Windows 8.1.

engadget - V tajvanski prestolnici Taipei se je končal semenj Computex. Že prvi dan je bilo predstavljenih kup novih elektronskih naprav. Poudarek je bil predvsem na tablicah in poltablicah, saj naj bi oboje -- kot lahko zadnje čase beremo -- v naslednjih dveh ali treh letih dosegle in potem tudi presegle prodajo prenosnikov in namiznih računalnikov.

Domači Asus je kot glavno zvezdo pokazal Transformer Book Trio, skrajno disleksično napravo, ki lahko služi kot...

20 komentarjev

MWC: Štirje novi telefoni iz Nokie

Lumia 720

vir: The New York Times
The New York Times - V Barceloni na Mobile World Congressu je Nokia predstavila štiri nove telefone, in sicer dva pametna telefona in dva klasična mobilna telefona. Družino pametnih telefonov z Windows Phone 8 dopolnjujeta Lumia 720 in Lumia 520, medtem ko bodo nezahtevnim uporabnikom ponudili Nokio 301 in Nokio 105.

Lumia 720 je med novinci najnaprednejši telefon, a kljub temu ne predrag. Poganja ga dvojedrni procesor Snapdragon S4 z 1,0 GHz na Windows Phone 8. Ima 4,3-palčni...

31 komentarjev

Nokia predstavila Lumio 620

engadget - Nokia je predstavila svoj tretji pametni telefon, ki ga poganja Microsoftov operacijski sistem Windows Phone 8. Po Lumii 920 in 820 so izdali Lumio 620, ki cilja na kupce z nekoliko plitvejšimi denarnicami.

Lumia 620 in zaslon z dolžino diagonale 3,8 palca (ločljivost 800 x 480), dvojedrni procesor Snapdragon S4 Plus s frekvenco 1 GHz, 512 MB pomnilnika in kapaciteto 8 GB. Vgrajena kamera s petimi megapiksli omogoča snemanje videoposnetkov v ločljivosti 720p, medtem ko druga (sprednja) kamera omogoča le VGA. Za povezljivost je poskrbljeno z WiFi, WCDMA 3G, NFC (brezkontaktno plačevanje) in Bluetoothom 3.0.

Poglejmo še pragmatične karakteristike, od katerih bo odvisen uspeh naprave. Stal bo 250 dolarjev (ali evrov...

39 komentarjev

Prototip upogljivega telefona

Slo-Tech - Raziskovalna skupina iz Human Media Laba na kanadski Queen's University pod vodstvom Roela Vertegaala je predstavila prototip novega upogljivega telefona, ki kot zaslon uporablja tehnologijo E-Ink. Poimenovali so PaperPhone in zmore vse, kar počnejo klasični pametni telefoni - kliče, predvaja glasbo, shranjuje podatke itn. Od njih ga ločita upogljivost in zaslon.

Naprava ima zaslon z E-Inkom s 3,74-palčno diagonalo, pod katerim je tiskano vezje z uporovnimi senzorji upogiba. Ti omogočajo krmiljenje naprave z zvijanjem, saj jo lahko naučimo, kako se odzive na različne vzorce upogibanja in zvijanja, medtem ko vgrajena Wacomova tablica omogoča tudi risanje. Ko z napravo ne rokujemo, zaslon ne porablja energije, kar je ena od odlik E-Inka....

26 komentarjev

Samsung predstavil nova Galaxy Taba

2 mm tanjši od predhodnika, le delček mm tanjši od iPad 2

vir: AnandTech
AnandTech - Poleg najave o uporabi enotnih polnilcev v ZDA je na konferenci CTIA prišlo še do predstavitve nekaterih novosti. Samsung je tako predstavil svoj par konkurentov na trgu tabličnih računalnikov Galaxy Tab, ki se bosta pridružila Motorolinemu Xoomu pri uporabi Androida v različici 3.0, bolje poznanega tudi pod imenom Honeycomb. Različici se bosta razlikovali predvsem v velikosti zaslona, saj se bo večja ponašala z 10,1-palčno diagonalo, medtem ko bo drugi Galaxy Tab za približno palec manjši z 8,9-palčno diagonalo, brez da bi to vplivalo na ločljivost 1280 x 800 pik. V primeru 10-palčnika gre pravzaprav za prenovljeno različico, ki prihaja kot odgovor na predstavitev iPad 2, saj sta oba novinca za delček milimetra tanjša od...

0 komentarjev