»

Izšel novi Kindle Paperwhite

ZDNet - Amazon je uradno predstavil novega Kindla, ki jim je na splet ušel že nekaj ur pred uradno predstavitvijo (kar so odkrili naši sosedje), tako da niso imeli druge možnosti, kot ga tekom dneva dokončn razkriti. Prihaja Kindle Paperwhite druge generacije.

Z novim Kindlom niso izumljali tople vode, temveč ga najpravičneje označimo kot evolucijo starega e-bralnika. Ne prinaša prestresljivih novosti, temveč stopenjsko izboljšavo starega. Zaslon s tehnologijo E-Ink ima boljši, večji kontrast kakor stari, procesor je močnejši (sedaj Freescale 1 GHz), osvetlitev je predrugačena, da je očem prijetnejša, izboljšali so tudi zaznavanje dotikov.

V njem najdemo tudi programske novosti. Najprej...

82 komentarjev

Cenejši stari nooki, prihajata tudi novinca

The Verge - Barnes & Noble je pred vsega tremi meseci znižal cene svojih bralnikov e-knjig in tabličnih računalnikov Nook, sedaj pa je pred vrati že nova pocenitev. Hkrati s pocenitvijo prihodnji teden prihajata tudi dva nooka.

Barvni Nook Color bo odslej stal 140 dolarjev oziroma 10 manj kot doslej. Cenejši bosta tudi tablici, in sicer bo Nook Tablet z 8 GB stal 160 dolarjev, verzija s 16 GB pa 180 dolarjev, kar predstavlja prihranek 20 dolarjev. Znižanje cen je bilo pričakovano, saj je Amazon s septembrskimi predstavitvami novih kindlov precej razburkal trg. Najšibkejši Kindle Fire HD namreč stane 200 dolarjev, stari kindle pa se je pocenil na 160 dolarjev. Barnes & Noko je torej moral odreagirati.

Poleg znižanja cen so tako...

1 komentar

Amazon predstavil nove kindle

TechCrunch - Amazon je na današnji novinarski konferenci predstavil novi bralnik e-knjig iz družine Kindle, ki se imenuje Kindle Fire HD. Poganja ga čip OMAP 4470 iz Texas Instruments in je po Amazonovih navedbah 41 odstotkov hitrejši od Tegre 3. Opremili so ga z 8,9-palčnim HD-zaslonom (dobi se tudi šibkejša verzija s 7-palčnim), ki zmore ločljivost 1920 x 1200 (254 ppi) in se za 25 odstotkov manj blešči. Shrani lahko do 16 GB podatkov in seveda podpira Wi-Fi. Od stare različice se razlikuje po dveh novih funkcionalnostih - stereo zvočnikih Dolby Digital Plus in WhisperSync Voiceu, ki omogoča sinhronizacijo med tekstovnimi in avdio e-knjigami. To pomeni, da knjigo poslušate v avto, potem pa doma nadaljujete branje tam, kjer ste...

48 komentarjev

Kindle Prime dobil možnost brezplačne izposoje e-knjig

The Wall Street Journal - Amazon je potihoma brez velikega pompa zagnal storitev Kindle Owner Lending Library (izjava za javnost), ki lastnikom Kindlom ob naročnini na storitev Prime omogoča omejeno brezplačno izposojo e-knjig. Odslej si bo namreč mogoče brezplačno izposoditi poljubno e-knjigo, ki jo bomo lahko imeli doma, kolikor časa bomo želeli. Pri tem je treba razumeti termin poljubno, saj ima storitev trenutno 5000 naslovov, med katerimi pa manjkajo uspešnice šestih največjih založnikov, ker Amazon z njimi še ni uspel skleniti dogovora. Dodatni omejitvi sta zgolj ena hkrati izposojena knjiga (pred izposojo nove jo je treba vrniti) in pa omejitev ene izposoje na mesec. Skupno si je torej moč povsem brezplačno izposoditi do 12 naslovov...

7 komentarjev

Prihaja Kindle za $114 + oglasi

Kindle med počivanjem. Namesto slik velikih pisateljic in pisateljev bodo prikazane posebne ponudbe strani Living Social.

vir: CNet
CNet -

Amazon je sinoči najavil cenejšo različico Kindla s ceno 114 dolarjev (ali 25 dolarjev manj od sedanjih 139 dolarjev). Na voljo bo od začetka maja in sicer zgolj v Wi-Fi verziji, njegova posebnost pa bo prikazovanje oglasov namesto ohranjevalnika zaslona.

Oglase bo zagotovilo podjetje Living Social, konkurent strani za skupinsko nakupovanje GroupOn (glej tudi slovenski BigDeal.si), ki jo je Amazon konec lanskega leta kupil za 175 milijonov dolarjev. Prvotne ponudbe se...

24 komentarjev