»

Ahanix dBox

AnandTech -

Na AnandTech so objavili nov test oz. članek o ohišju. Tokrat so si ogledali ohišje manj znanega proizvajalca Ahanix, a to še ne pomeni nujno nekvalitetnosti ohišja. Da, ohišje je je videti prav zanimivo, pa tudi cena ni pretirana, znaša 90 dolarjev oz. 170, če se odločite za aluminijasto različico. Če vas ohišje zanima, si njegov opis na AnandTech preberite.

1 komentar

Test Radeona 9500 Pro!

več strani - ATI Radeon 9500 Pro je dolgo napovedovana kartica. Danes je prišlo končno dovolj daleč. Na AnandTechu so namreč dobili omenjeno kartico na test, ki so ga seveda z veseljem opravili ter zadevo dokumentirali na kar osemnajstih straneh. Vse te strani vam ponujajo, še posebej v primeru, da vam je dolgčas, veliko zanimivega branja tako, da kar na delo!

Dodatek (18:26): Radeona 9500 Pro so si prav tako ogledali na HardOCP.

23 komentarjev

Radeon boljši od GeForce3?

The inquirer - The inqurer poroča, da je na ECTS sejmu ATI predstavil nekaj res impresivnega. Predstavil naj bi namreč driverje, ki naj bi premagali Nvidiin GeForce3 tudi z Detonator 4 driverji! ATI načrtuje, da bo Radeon 8500 in 7500 v trgovinah v Evropi v prvem ali drugem tednu oktobra.
To je zelo zanimivo, ker je Tom's Hardwere in AnandTech oba poročala, da ima ATI hude probleme z driverji za Radeon 8500. Samo to je bilo pred enim mesecem... Nvidia se bo morala resno potruditi, če so The Inquirer-jeva poročanja točna. Nvidia namreč namerava Radeone II potolči le z Detonatorji 4, ki bi iz Trojk povlekli vse kar zmorejo. Je Nvidia dobila resno konkurenco? Upam...

2 komentarja

ATI Radeon 8800

Tweak3D - Na sejmu so predstavili tudi ATI Radeon 8800. To pa zato, ker ima ATI velike probleme z Radonom 8500. V preizkušnjo je namreč Radeon-a 8500 poslal stricu Tomu in AnandTechu. Oba sta rekla, da je kartica nestabilna in da naj ATI še nekaj časa dela na njej. ATI je očitno njun nasvet vzel resno (za razliko od Intela, ki ni hotel slišati nič o problemih svojega P3) in na IDF raje poslal Radeona 8800. Na žalost ne piše nič o tem, kako se je Radeon 8800 obnese.
Opozorilo vsem, ki ste nameravali kupiti Radeona 8500 med prvimi. Ne kupitega. Vsaj med prvimi ne! S kartico je nakaj očitno narobe, če dve priznani strani kot sta AnandTech in Tom's hardwere rečeta, da ne tiktaka ravno prav. Če je pa še sam ATI ne želi pokazati na sejmu si lahko predstavljate, da morajo še veliko popraviti. Kartica bi naj imela probleme s kompatibilnostjo. Ni znano če vse serije ali samo tist prve. Vseeno počakajte malo, da se dim razkadi in kupujte potem......

1 komentar

Radeon VE @ AnandTech

AnandTech - Ko smo že pri grafičnih karticah pa poglejmo, kaj dela Nvidiina glavna konkurenca. ATI je nedavno izdal Radeon VE grafične kartice, ki so že v prodaji za okoli s priporočeno ceno $199. Gre za precej oskubljene Radeone, ki so brez T&L enote, imajo le en renderirni cevovod ter le 64 bitno povezavo do pomnilnika. No, eno izmed teh kartic so testirali na AnandTechu, njihove ugotovitve pa si lahko ogledate tukaj.

0 komentarjev