»

Old Reader ne bo več na voljo javnosti

Neljubo sporočilo o spremembi pogojev

Slo-Tech - 13. marec je bil za uporabnike Googlove storitve Reader, zelo priljubljenega bralnika RSS virov, temačen dan. Takrat so pri Googlu namreč objavili, da bo s 1. julijem Google Reader zaprl svoja vrata. Mrzlično se je začelo iskati nadomestek tako za storitev za končne uporabnike, kot za API-je, ki jih je prek Googlovih strežnikov uporabljalo kar nekaj podobnih izdelkov. V dobrih treh mesecih se je kot ena izmed boljših zamenjav za uporabnike izkazal The Old Reader.

Na prvi pogled je po ukinitvi Google Readerja vse potekalo normalno, a so se kmalu pojavile prve tehnične težave, stran ni več blestela v hitrosti, itd. Razlog za to je poplava novih prijav in uporabnikov ter izredno majhna ekipa, ki skrbi za The Old Reader - Dmitry Krasnoukhov in Elena Bulygina (skupaj z nekaj občasnimi pomočniki), ki bralnik virov RSS razvijata v prostem času. Poplava uporabnikov in sledeče težave so prišle tako daleč, da nobeden izmed njiju nima...

10 komentarjev

Google Reader se poslavlja

vir: The Verge
The Verge - Uporabniki Google Readerja so včeraj ob odprtju tega bralnika RSS virov zagledali neljubo sporočilo - bralnik bo s 1. julijem prenehal obstajati. Google je namreč pripravil manjše spomladansko čiščenje, saj so odrezali osem bolj redko uporabljanih storitev. Izmed osmerice je daleč največ negodovanja požela bodoča ukinitev Readerja. Preostalih sedmerica, ki jo Google ukinja, so Google Voice za Blackberryje (prihodnji teden), že zdaj Snapspeed Desktop, po 30. aprilu Google Cloud Connect, s 16. septembrom pa se poslavlja četverica, podpora za zunanje uporabnike API-ja CalDAV, Search API za Shopping, GUI Builder in Building Maker. Večinoma gre za relativno neznane aplikacije oz. API-je.

Razlog za ukinitev Google Readerja naj bi se skrival v vedno manjših številkah uporabnikov. A...

36 komentarjev

Sony Reader Wi-Fi PRS-T1

PC Magazine - Sony je svoj e-bralnik na tržišče postavil že pet let nazaj, ampak prodaja nikoli ni zares stekla (300.000 enot v treh letih, 800.000 v petih). Tudi po tem, ko so e-bralniki postali zares popularni, sta si levji delež prodaje razdelila uporabniku bolj prijazna, cenejša in boljše oglaševana Amazon Kindle in Barnes&Noble Nook.

Sony je zdaj spremenil strategijo - ukinili so vse stare modele in...

3 komentarji

Greplin na voljo vsem

TechCrunch - Spletna stran Greplin je končala beta testiranje in je odslej na voljo vsem uporabnikom. Gre za iskalnik, kamor lahko prijavimo račune na socialnih in drugih personaliziranih straneh (na primer Facebook, Twitter, Gmail), nato pa nam omogoča iskanje po vseh teh drobcih informacij o nas, ki jih imamo razdrobljene po spletu.

Poleg omenjenih strani podpira še Google Apps, Dropbox, LinkedIn, Google Calendar, Google Docs, Evernote, Yammer, Salesforce, Box.net, Basecamp, Google Voice, Google Reader in Google Contacts.

Greplin je na internetni zemljevid zlezel avgusta, ko so zbrali 700.000 dolarjev od poslovnih angelov. Pri postavljanju strani so imeli nekaj težav s stabilnostjo, zato so morali...

2 komentarja

Izid Firefox 4 se seli v leto 2011

Ena izmed bolj vidnih novosti v Firefox 4 je nov vmesnik

vir: CNet
CNet - Težko pričakovani izid 4. večje izdaje Mozillinega glavnega brskalnik,a Firefox, se je nekoliko prestavil in tako padel v leto 2011, medtem ko je bil prej napovedan za konec letošnjega leta. Brskalnik, ki je zdaj že v 6. javni beta različici, bo prvo javno kandidatko za izid (različico RC1) po trenutnih načrtih ugledal zgodaj v letu 2011, čemur bo v kratkem sledil izid stabilne različice, če seveda ne bodo našli večjih težav v različici RC1.

Prihodnja beta različica, že 7. po vrsti, bo vsebovala prav vse lastnosti, ki jih pri Mozilli načrtujejo za novo različico brskalnika, a jim povzročajo težave prenovljeni pogoni za izrisovanje Javascripta. Na spletni strani arewefastyet.com si lahko...

51 komentarjev

Google Reader

Google News - Programerji, ki razvijajo najboljši spletni iskalnik Google, nadaljujejo svoje osvajanje virtualnega sveta. Njihov najnovejši izum je storitev Google Reader - program za branje novic, na voljo v formatu RSS (Really Simple Syndication). Za razliko od ostalih programov iste sorte, je Googlov umotvor opremljen z iskalnikom, tako da ni nujno, da sami vnesemo RSS dovode v program.

Storitev je zaenkrat še v testni fazi in je bila zasnovana za uporabnike, ki uporabljajo spletni poštni predal Gmail. Google Reader nam bo v desnem oknu prikazal del novice, ki jo lahko v celoti preberemo na spletni strani, kjer je bila objavljena. Kaj vse vam nudi Google Reader, lahko izveste tukaj.



OPOZORILO:...

1 komentar