»

Tajska blokira YouTube

BBC - Na Tajskem so precej jezni, če kdo žali njihovega kralja. Nek švicar je recimo pred časom za to nespodobno dejanje dobil 10-letno zaporno kazen, po novem pa so skregani tudi z Google-om, saj so blokirali njihovo storitev YouTube. Na strani je namreč nekdo objavil posnetek, v katerem se pojavlja kraljeva slika, iznekažena z grafiti. Tajske oblasti so zahtevale takojšnjo odstranitev omenjene video vsebine, s čimer pa se Google ni strinjal, zato so se Tajci odločili, da bodo povezavo do strani iz njihove države onemogočili.

Stvari zaenkrat stojijo na mestu, bo pa zanimivo opazovati, ali bo Google podobno kot v primeru kitajske cenzure za ceno kapitala popustil, ali pa bo ostal zvest demokratičnim načelom. Novica izvira z BBC-ja.

14 komentarjev

Counter Strike 1.6 LAN-tekmovanje v Koloseju

Slo-Tech - Ljubiteljem igre Counter Strike se obeta divje veselje in sicer v verigi cyber-cafejev SISTEM DELL FMC v Koloseju v Ljubljani, Mariboru in Celju. Organizatorji namreč na omenjeni lokaciji prirejajo LAN Counter Strike tekmovanje v dvojicah. Za več informacij si oglejte izvirno novico tukaj, prijave pa se zbirajo v lokalih SISTEM DELL FMC v Koloseju Ljubljana, Koloseju Celje in Koloseju Maribor.

26 komentarjev

Microsoft umika aktivacijo

The inquirer - Ob izidu Windows XP in Office XP je dejstvo, da je ta dva izdelka potrebno aktivirati, če ju želimo uporabljati več kot 30 dni (pustimo na strani Corporate edicije, s katerimi se vsakdanji uporabniki naj ne bi srečali) dvignilo veliko prahu, potem pa smo se na vso stvar nekako navadili. A v nekaterih državah Microsoftu že pošteno teče voda v grlo, saj je Linux vedno bolj popularen. Na tajskem je Microsoft tako uporabil nekaj drastičnih ukrepov, saj bo, naprimer, OEM verzije Windows XP in Office XP prodajal za pičlih 36 dolarjev (slabih 8.000 SIT), na zahtevo tajske vlade pa bo iz svojih izdelkov celo odstranil aktivacijo -- seveda le na Tajskem. Več o tem.

23 komentarjev

Devet dni CS-ja

Slo-Tech - Ne vem, kaj si mislite vi, a ko sem sam prebral tak naslov sem mislil, da gre za kak LAN party. Ko pa sem bral dalje sem videl, da gre za nekaj povsem drugega. 14-letni Romun Michel Savin je devet dni (ja, devet dni) neprestanoma igral vsem znano igro Counter-Strike. Po devetih dneh se je zgrudil in odpeljali so ga v bolnišnico. Zdravniki so rekli, da je bil psihično in duševno povsem izčrpan. Kot pravi njegova mama se ni niti umival, izgubil pa je skoraj 9 kg. Doma je baje celo kradel denar in se lagal, da bi lahko prišel do interneta in igral Counter-Strike. Hja ... pa naj še kdo reče, da igre niso nevarna droga. [:D] Izvirna novica.

7 komentarjev

Kiber-kavarna na 5300 metrih

vir: Google
CNN.com - Tsering Gyaltsen - vnuk Gyaltsen Sherpa, človeka, ki je sodeloval pri prvi odpravi na Mount Everest leta 1953 - namerava postaviti najvišje ležeči "cybercafe". Na območju glavnega kampa pod najvišjo goro Sveta se je namreč namenil postaviti kiber-kavarno, ki bo do interneta dostopala preko radijskih in satelitskih povezav ter se napajala preko sončnih celic. Vse skupaj bo (oziroma izgleda da je že) locirano na približno 5300 metrih visoko. "Namen te postojanke?" boste vprašali - očiščenje gore Everest ton odpadkov, ki jih tam vsako leto pustijo številni "turisti". Zgodba na CNN-u.

mrTwelveTrees, ki je na to novico opozoril pa pravi še: "Neuradno lahko dodam, da sem v neki radijski oddaji slišal, da naj bi uporaba cyber cafeja stala tam okoli...

10 komentarjev

Plagiator 2: Komodor 2 na 6

Vnunet - Torej, če lahko spravimo spletni strežnik v plastične in trdoglave lego kocke, zakaj ne bi enakega programčka spravili še na stare sive Commodorje 64? Iii, nekaj zanesenjakom je to uspelo. Še več: ne le to, da so morali sami poskrbeti za neobstoječ omrežni adapter, poleg http hudiča (torej, http daemon :]) so v splet pošiljali še "AudioStream" neposredno iz kasetnega predvajala. Kli64k!

1 komentar

Umiranje na obroke zaradi interneta

Slo-Tech - Internet je morda res najboljša stvar po narezanemu kruhu, vendar pa Tomi dokazuje, da vse le ni tako lepo:
To je namreč doživela mačeha nekega 22- letnega Kitajca, zasvojenega z internetom. Ker je bil brezposeln, ji je ukradel večjo vsoto denarja, ki ga je zapravljal po cyber-kavarnah. Ko je ženska to odkrila, je sledil prepir, nakar jo je počasi zastrupljal, na koncu na truplo skril. Epilog še ni znan, novico pa najdete tukaj.

0 komentarjev

Smrt

Guru 3D - No, to je pa žalostna in zaskrbljujoča novica. Na Tajskem je nek moški umrl zaradi prekomernega igranja Counter Strike-a. Tu ne gre za 80 letnega dedija, ki bi izdahnil začudenja nad Steyr Aug puško, ampak 22 letnega računalniškega zanesenjaka, ki je cel dan (s tem mislim 24 ur) preživel pred računalnikom in igral CS v cyber cafeju. Ker ga je 24 ur stalnega umiranja v igri in groznega laga tako znerviralo, je ubogi človek doživel infarkt! Odpeljali so ga v bolnišnico, a zaman. Bil je že mrtev.
Eden izmed tajskih časopisov, ki so objavili zgodbo, poroča, da v nekaterih zelo popularnih Tajskih cyber cafejih ponujajo zraven plastenke vode tudi tabletko amfiteminov, ki držijo igralca pokonci dlje. Torej... minuto tišine prosim za ubogega CS fanatika. Slava mu!

10 komentarjev