»

Benchmark maraton

Nostalgija :)

vir: Tom's Hardware
Tom's Hardware -

Na Tom's Hardware so se tokrat zares potrudili. Spisali so namreč test vseh procesorjev, ki jih je sploh moč dobiti. Primerjali so benchmark rezultate, reci in piši, petinšestdesetih različnih procesorjev s hitrostmi od 100 MHz do najnovejših zverin s 3066 MHz. Test so, kot se spodobi, pričeli z legendarno štiriosemšestko (486 DX), nakar so si ogledali vse Penitum, Celeron, K5, K6, Athlon in Duron procesorje. Vas zanima, koliko so procesorji v devetih letih resnično napredovali? Nadmočen test!

23 komentarjev

Tsk tsk, Toshiba!

Vnunet - Toshiba bo zamenjala okrog devet tisoč svojih žepnih računalnikov tipa e740 po celem svetu, zaradi odkritja napake na rezervni bateriji. Se sliši grozno? Pa ni tako zelo. Zakaj torej gre?

Če ima vaša Toshiba serijsko številko med 72014641L ter 92041620L, ima tudi serijsko napako. Problem je v rezervni bateriji, ki se ne vklopi samodejno ob izpadu napajana prve, kljub temu da bi se morala. Gary Evans, Toshiba, je še poudaril, da ima napako res približno devet tisoč izdelanih naprav, a da jih večina še ni zapustila skladišč in da naj bi končni uporabniki dobili izjemno malo "defektnih" toshib. Povedal je še, da je možnost izgube podatkov majhna, a da bodo vseeno brezplačno zamenjali vse napave z napako. Če imate torej Toshibo z napako, jo nesite brž zamenjat, sicer pa se malce informirajte na tem naslovu. [:D]

0 komentarjev

AMD-jeve $$$ "strategije"

X-Bit Labs - Po nekaj dneh prisilnega dopusta vam lahko končno poročam, kaj bo naredill AMD glede precej neprijetnega dejstva, da celo Athlon XP in Duron procesorji brez problemov delujejo v večprocesorskih sistemih. Kot gotovo že veste, se Athlon XP in MP različica na papirju razlikujeta med sabo po ničemer, razen po tem, da so MP različice 50 $ dražje in omogočajo delovanje v večprocesorskih sistemih. Ker se je pozneje izkazalo, da to zmorejo tudi navadni Duroni in Athloni XP, se je AMD znašel v precej neprijetnem položaju, saj precej trpi prodaja dražjih MP izvedenk, poleg vsega tega pa je zaradi tega neprijetnega dejstva (da "navadni" procesorji podpirajo SMP) propadel tudi načrt o Duronih MP. Kakšna je torej AMD-jeva strategija za prihodnost? Običajnim Athlonom in Duronom porezati "SMP peruti", kakopak. To naj bi se sicer zgodilo šele pri novih Thoroughbred in Appaloosa jedrih, vendar ne dvomim, da se da procesorje prikrajšati za SMP tudi s kakšnim drugim trikom.
Če že kupujete...

0 komentarjev

Test za defektne AMD procesorje

Heise - Pred približno mesecem dni je prišlo ven, da so nekatere AMD K6-x, Athlon in Duron procesorje takrat proizvedli z napako in so kljub temu prišli v prodajo. Napaka se je pokazala med delom z video datotekam ter z grafičnimi datotekami. AMD je takrat seveda najavil, da bo vse take procesorje takoj zamenjal. Sedaj je ven prišel programček, ki stestira vaš AMD mlinček in pokaže, če ima napako. Program je dolg samo 30Kb in se ga dobi tukaj.

1 komentar

AMD izdelal 10 milijonov Athlonov

The Register - AMD-jeva tovarna v Dresdenu, ki trenutno zaposluje 1700 delavcev je v 13 mesecih obstoja naredila 10 milijonti Athlon procesor. Tovarna trenutno deluje s 60 % zmogljivostjo, ki pa se bo do konca leta, ko se prodaja računalnikov zelo poveča, stopnjevala do 100 % zasedenosti proizvodnih zmogljivosti. Upajmo, da nas bo AMD še dolgo časa razveseljeval s svojimi Athlon in Duron procesorji, ter predstavljal resno konkurenco Intelu.

0 komentarjev

Fujitsu Siemens bo uporabljal AMD-jeve čipe!

Tom's Hardware - The Inquirer's je ugotovil, da bo Fujitsu Siemens v Evropi začel z reklamiranjem v mesecu juniju in juliju, reklamiral pa naj bi svoje izdelke (sestavljene računalnike), ki bodo vsebovali Advanced Micro Devices' (AMD) Athlon in Duron procesorje. Proizvajal naj bi tudi sisteme z dvema procesorjema. Nadaljeval pa bo tudi s sodelovanjem z Intelom. Sistemi z dvema Foster procesorjema naj bi se pojavili že maja!

0 komentarjev