»

T-2 z junijem draži storitve

Cenik od 1. 6. 2014

vir: T-2
T-2 - Iz družbe T-2 so sporočili, da bodo s 1. junijem spremenili ceno (nov cenik) svojih storitev, ki se bo dvignila. Pojasnjujejo, da so se za tako potezo odločili, ker jih vanjo silijo "pritiski na dvige cen, ki so jih operaterji deležni v zadnjem letu". Dodajajo, da težave rešujejo tudi z notranjo optimizacijo (varčevanjem), a ta ni več zadoščala. T-2 je cene nazadnje dvignil 1. februarja lani, ko so podražitve znašale evro ali...

58 komentarjev

Japonci dobili najhitrejše optične povezave do interneta za domače uporabnike

Computerworld - Ko je Google v Kansas Cityju postavil optično omrežje za domače uporabnike, ki je nudilo hitrosti do enega gigabita na sekundo, so letvico dvignili zelo visoko. Sedaj so jo više pomaknili Japonci, saj je Sony v Tokiu postavil optično omrežje, ki zmore dvakrat toliko. Japonski ISP So-net Entertainment, ki je v Sonyjevi lasti, je zagnal omrežje Nuro, ki v Tokiu in šestih okoliških prefekturah domačim uporabnikom in majhnim podjetjem ponuja dostop do interneta s hitrostjo 2 Gbps/1 Gbps (download/upload) po standardu GPON (Gigabit-capable Passive Optics Networks, ki v teoriji podpira hitrosti do 2,448 Gbps), kar je ta hip najhitrejša komercialna povezava do interneta za končne uporabnike na svetu. Z dvoletno vezavo bo Nuro stal 4980 jenov mesečno (40 evrov), priključnina pa stane 400 evrov.

Japonska je ena izmed...

109 komentarjev

T-2 draži dostop do interneta

T-2 - Slovenski ponudnik telekomunikacijski storitev T-2 je napovedal, da bo s 1. februarjem dvignil cene svojih storitev. Podražil se bo internetni dostop prek optičnega omrežja in VDSL-omrežja, in sicer vsi paketi razen najdražjih.

Zapisali so, da se bodo cene za osnovne hitrosti dostopa do interneta povišale za en evro, cene za nadstandardni dostop pa za dva evra. Primerjava starih cenikov (VDSL, optika) z novimi (VDSL, optika) pokaže, da je osnovna hitrost za T-2 le 10/10 na optiki in 1/256 kb na VDSL, vse ostalo pa štejejo kot nadstandard. V številkah to pomeni sledeče. Najpogostejša paketa prek optike bosta odslej stala 23 evrov (10/10, prej 22 evrov, +5 odstotkov) oziroma 29 evrov (100/10, prej 27 evrov, +7 odstotkov). Pri dostopu prek VDSL, če je ta polno ali skupno razvezan, se bo večini...

94 komentarjev

EU bo investirala 9,2 milijarde v širokopasovni internet

vir: BBC
BBC - Evropska komisarka za digitalno agendo Neelie Kroes je prejšnji teden napovedala velike investicije, s katerimi želi Evropska komisija pospešiti gradnjo širokopasovnega internetnega omrežja na celini in s tem dolgoročno izboljšati konkurenčnost gospodarstva. Evropska komisija naj bi projektu subvencioniranja širokopasovnih povezav v letih 2014-2020 namenila 9,2 milijarde evrov, od česar naj bi bilo 6,4 milijarde evrov namenjenih neposredno vlaganjem v samo infrastrukturo, preostanek pa bo namenjen ustvarjenju enotnega evropskega trga za storitve, ki širokopasovne povezave uporabljajo - e-zdravstvo, internetna varnost, skupni boj proti otroški pornografiji, inteligentna energetska omrežja itd.

Do konca leta 2020 naj bi po...

65 komentarjev

T-2 z januarjem dviguje cene

Slo-Tech - Podjetje T-2 je objavilo, da bo s 1. januarjem 2011 zvišalo cene svojih storitev, da bi jih uskladili z naraščajočimi stroški, predvsem na področju programskih novic. Pri tem poudarjajo, da so se stroški povečali bolj, kot bodo dvignili cene za svoje uporabnike. Podražili se bodo TV-programi in klici v tuja omrežja, medtem ko bodo ceno dostopa do interneta poenotili - ob čemer bodo cene tudi nekoliko poskočile.

Programska shema televizijskih programov M, ki vključuje 80 programov, bo dražja za en evro, medtem ko bo obširnejša shema L s 190 programi dražja za dva evra. Cene drugih televizijskih paketov se ne bodo spremenile.

Dostop do interneta preko optičnega omrežja s hitrostjo 10/10 Mbps bo po novem stal 22 evrov (doslej 19 evrov), medtem ko bo za hitrost 100/10 Mbps...

118 komentarjev

T-2 pocenil optiko

Nove cene pri T-2

T-2 - September je tu in z njim novosti, ki so jih za svoje uporabnike obljubili pri ponudniku dostopa do interneta T-2. Po uvedbi paketa asimetrične optike 100/10 Mbps za 20 evrov so sedaj še nekoliko znižali cene nekaj svojih paketov. Na forumih se je o tem šušljalo že nekaj dni prej, sedaj pa so tudi na svoji spleti strani zapisali nove cene. Paket 50/50 Mbps bo po novem stal 30 in ne več 50 evrov, 100/100 Mbps pa se je s 100 evrov pocenil na 40 evrov. Cena najšibkejših paketov ostane nespremenjena. Paketi brezčasna optika so imeli doslej na izbiro le hitrosti 10/10 ali 100/100, po novem pa so dobili še vse vmesne - 20/20 za 44, 50/50 za 46, 100/10 za 36 in cenejših 100/100 Mbps za 56 evrov. Novi paketi bodo na voljo od 1. oktobra.

91 komentarjev