»

Nove Tiger plošče

X-Bit Labs - Podjetje Tyan večina izmed nas pozna kot kvalitetnega in uveljavljenega proizvajalca dvoprocesorskih matičnih plošč za AMD-jeve procesorje, ki pa se zadnje čase uveljavlja tudi na področju Intelovih procesorjev. Ker je Tyan podjetje, ki se ukvarja predvsem z dvoprocesorskim rešitvam, so tudi za ta trg ponudili dve plošči, ki lahko poskrbita za dva procesorja naenkrat. Izdelani sta na podlagi nabora VIA Apollo Pro133T in VIA Apollo Pro133A.
  • Plošča Tiger 230T (S2507T) bo zamenjala starejšo Tiger 230 (S2507D). Od slednje se razlikuje po podpori Tualatin procesorjem, drugačnemu tiskanemu vezju (PCB) in po integriranemu Promisovemu ATA/100 RAID krmilniku, ki bo poskrbel za diske. Ostale lastnosti ostajajo enake kot pri predhodniku: ATX format, 4 DIMM reže (podpora 2 GB PC100/PC133 SDRAM), tu pa so tudi AGP 4x ter 5 PCI rež, ter podpora standardu ATA.

  • Plošča Tiger 200T (S2505T) bo prav tako mišljena kot zamenjava za starejšo Tiger 200 (S2505). Nova plošča se od stare razlikuje po...

0 komentarjev

Gigabytova dvoprocesorska plošča za AthlonMP pripravljena

več strani - Podjetje Tyan, je do nedavnega držalo nekakšen monopol na področju AthlonMP matičnih plošč, zato so lahko navijali cene, kolikor se jim je dalo. Prvi korak, ki bi Tyanu privedel konkurenco, je naredilo podjetje MSI, vendar pa je njihova AthlonMP plošča pogorela. Tretji je bil na vrsti Supermicro, vendar njihove AthlonMP plošče nismo nikoli videli. Kljub dvema neuspelima poizkusoma, pa so se na koncu opogumili pri Gigabytu, kjer so predstavili dvoprocesorsko AthlonMP ploščo GA 7DPXDWJ, ki ponuja tudi 64-bitno PCI vodilo. Slike te plošče dobite na Akibi.
P.S. Temeljit opis Gigabytove plošče so spisali tudi na X-bit labsih.

0 komentarjev

Test Tyan Tiger MP matične plošče

2CPU - Tyan je v svetu AMD-jevih procesorjev kar dodobra poznan proizvajalec, saj je v tesnem stiku z AMD-jem in izdeluje kar dobre matične plošče. Podjetje se je proslavilo s svojo Thunder K7 matično ploščo, ki je AMD-jih prinesla kar nekaj svežine, saj je le-te izstrelila v orbito večprocesorskih sistemov. Čeprav so bili skrbniki strežnikov nad "gromom" navdušeni, pa so nosove vihali manj premožni, ki bi si na poceni način radi omislili poceni delovno postajo. Thunder plošča je to v marsikaterem pogledu preprečevala, saj je vsebovala Utra 160 SCSI krmilnik, 64-bitno PCI vodilo, zahtevala pa je tudi precej zmogljiv napajalnik (kar 450 W!). To je bilo za marsikaterega prehud zalogaj, zato se je Tyan odločil, da bo izdelal malce bolj oskubljeno, a še vedno dovolj privlačno dvoprocesorsko ploščo na AMD 760MP chipsetu. Tako je Tyan pred kratkim izdal Tiger MP ploščo, ki ni več tako požrešna, saj dobro deluje že na 300 W napajalniku, vendar pa še vedno hoče registriran DDR SDRAM pomnilnik....

0 komentarjev

Tyanova cenjša MP plošča

The inquirer - Tyan že dalj časa velja za enega izmed najboljših ponudnikov dvoprocesorskih matičnih plošč. Vendar pa so kljub temu njegove dvoprocesorke plošče imele tudi nekaj zoprnih pomanjkljivosti; kakovost se seveda dobro plača, zato se Tyanove matične plošče niso nikoli uvrstile med cenejše, problem pa je bila tudi velika požrešnost, saj so te plošče do nedavnega zahtevale kar 450 W napajalnike. Tyan se je zavedel pomanjkljivosti in izdal širšemu krogu potrošnikov bolj dostopno matično ploščo, ki se imenuje Tyan S2460 in je sedaj na voljo tudi v Evropi (za Slovenske kupce bo gotovo zanimiva Nemčija). Odlika plošče je tudi ta, da ne potrebuje jedrskega reaktorja, ampak lepo deluje na 300 W napajalniku .

0 komentarjev

Nova Tyanova dvoprocesorska platka

X-Bit Labs - Tyan se je specializiral kot proizvajalec dvoprocesorskih matičnih plošč za Athlon procesorje. Kmalu bo najavil svojo tretjo matično ploščo, ki se bo imenovala Tiger MP (S2460). Plošča bo bazirala na AMD 760MP chipsetu na prodajne police pa prišla sredi avgusta. Po besedah Tyana naj bi, zahvaljujoč svoji ceni (250 $), postala najbolj priljubljena dvoprocesorska plošča v družini. Bodoče kupce bo (poleg nizke cene) gotovo razveselila novica, da plošča za delovanje ne bo potrebovala 460W napajalnika. Specifikacij je preveč, da bi jih prepisoval, zato si jih oglejte sami.

2 komentarja

Prvi Dual Athlon sistem že naprodaj

več strani - Ampak ne ravno v kakšni ekskluzivno založeni japonski trgovini (kot bi verjetno pričakovali), temveč na nemškem eBayu. Neki tip je očitno dobil v roke Tyan Thunder K7 matično ploščo in sedaj celoten sistem prodaja preko on-line dražbene hiše. Fante za 8 tisoč DEM ponuja naslednjo konfiguracijo:
  • TYAN Thunder K7
  • 2x TBird 1.33GHz
  • 2x256MB PC2100 Apacer DDR SDRAM
  • Toshiba 10x/40x SCSI DVD-ROM
  • Plextor 12x SCSI CD-RW
  • 2x IBM 18.3GB SCSI HDD
  • ATX ohišje s 550W napajalnikom
Sanjski sistem, ni kaj, moti le uporaba navadnih TBirdov namesto prihajajočih strežniških Palominov. Verjetno ni hotel čakati do 4. junija.

Ko smo že pri dual Athlonih in njihovih cenah pa omenimo prihajajoče Dual plošče drugih proizvajalcev. Tyanka kmalu ne bo več osamljena, saj nam svoje...

0 komentarjev