»

PlayStation 3 prodan v 70 milijonih kosih

TechCrunch - PlayStation 3 je skoraj polnih šestih letih na policah trgovin 4. novembra presegel mejnik 70 milijonov prodanih kosov. S tem so se skoraj izenačili z Microsoftovim Xbox 360 (ki se prodaja približno leto dlje), vsaj glede na podatke iz Microsoftovega najnovejšega finančnega poročila - Xbox 360 naj bi ta mejnik presegel v septembru. Obenem so objavili še, da so v dveh letih prodali 15 milijonov krmilnikov Move. Izenačenje je zanimivo, saj je v prvih letih prodaje Xbox 360 večinoma dosegal boljše rezultate in je po mnenju večine imel boljši ekosistem, za povrhu vsega pa je, kot rečeno, v trgovine prišel približno leto pred PS3. Oba vseeno še vedno dodobra prekaša Wii, ki je bil do konca septembra prodan...

21 komentarjev

Prodanih 50 milijonov PlayStation 3

PS3 se niti z Move ne more kosati s predhodnikom

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Predstavniki Sonyja so sporočili, da je bila njihova konzola sedme generacije, PlayStation 3, prodana že v 50 milijonih primerkih. To številko so presegli 29. marca, a jo je treba vzeti s kančkom soli, saj Sony za uspešno prodajo šteje konzolo, ki je prišla v skladišče oz. na police trgovca. Možno je tako, da zaradi večje zaloge pri končnih uporabnikih še ni vseh 50 milijonov konzol, a je ta številka v vsakem primeru blizu. Za ta dosežek je Sony potreboval slabe štiri leta in pol, saj so konzolo svetu predstavili 11. novembra leta 2006. Izmed trojice konzol iz sedme generacije, kamor spadata še Xbox 360 in Wii, je PlayStation 3 še vedno v najmanj primerkih prodana konzola.

Kljub slabšim prodajnim rezultatom v zadnjem času je Wii daleč spredaj (glede na Wikipedijo...

8 komentarjev

Bo PS3 prehitel in preživel konkurente?

Se bo Sony res zavihtel nazaj na vrh?

vir: HotHardware
HotHardware - Dave Mercer, analitik pri Strategy Analytics Connected Home Devices, nekoliko presenetljivo meni, da bo do konca življenjske dobe trenutne generacije konzol najuspešnejši Sonyjev PlayStation 3, ki bo najverjetneje tudi preživel oba svoja konkurenta, Xbox 360 in Wii.

Mnenje je presenetljivo s stališča dosedanjih prodajnih rezultatov, saj je Sony trdno na zadnjem, tretjem mestu s 33,5 milijona prodanih konzol. Microsoft ima relativno lepo prednost z 39 milijoni prodanih Xbox 360, medtem ko je Nintendov Wii daleč spredaj s 67,45 milijona prodanih konzol. Skupno število prodanih konzol v celotni življenjski dobi naj bi za PS3 po mnenju Mercerja znašalo 127 milijonov, medtem ko naj bi se Wii prodal v le 103...

24 komentarjev

Decembra prvi Wii

PC World - Analitiki podjetja NPD Group so povedali, da je bila decembra najbolje prodajana konzola Nintendo Wii, ki je v ZDA dobila 3,8 milijona novih srečnih lastnikov. To je za polovico več kot leto poprej in absolutni rekord za število prodanih konzol v enem mesecu. Konkurenta Xbox 360 in PlayStation 3 sta prodala trikrat manj enot.

Tudi pri prodaji iger, ki so v resnici glavni vir zaslužka, je bil Wii daleč spredaj. Najbolj prodajana igra je bila New Super Mario Bros. Wii (2,82 milijona kopij), sledita pa ji Wii Fit Plus (2,41 milijona) in Wii Sports Resort (1,79 milijona). Na četrtem mesto so najboljši konkurentje, in sicer Modern Warfare 2 za Xbox 360 oz. PS3 (1,63 oz. 1,12 milijona kopij).

27 komentarjev

Nintendo s 66 % manjšim zaslužkom

Nintendo Wii

vir: engadget
engadget - Vse kaže, da se je vsaj v drugi četrtini letošnjega leta norija okrog Nintendove konzole Wii umirila. Kljub zastarelost v obliki šibkejše strojne opreme v primerjavi s PlayStation 3 in Xbox 360 (ter celo Applovim iPhoneom), se je prodajal odlično in ima po svetu skoraj 50 % tržni delež ob PlayStation 3 in Xbox 360. A količina prodanih Wiijev in Nintendove prenosne konzole DSi je upadla za kar 40 % v primerjavi z drugo četrtino lanskega leta. Za počasnejšo prodajo DSijev Nintendo deloma krivi Apple in njihov iPhone, za katerega zdaj priznavajo, da je na področju mobilnega igranja iger resen konkurent. Najbolj verjeten razlog za upad prodaje je, poleg recesije, prav velika...

17 komentarjev

Prodanih že 30 milijonov konzol Xbox 360

X-Bit Labs - Ta teden je Microsoft objavil, da so prodali že 30 milijonov konzol Xbox 360, s čimer držijo občutno prednost pred konkurentom PlayStation 3, katerih je Sony prodal približno 22 milijonov. Nedosegljiv na prvem mestu ostaja Nintendo Wii s 50 milijoni prodanih izvodov. Analitki iz NPD Group so izračunali, da so samo Američani skupno porabili 14,5 milijard dolarjev za Xboxe 360 in pripadajočo opremo. Najbolj plodno leto je bilo lansko, tudi letos pa jim ne kaže slabo, saj je prodaja porasla za 28 odstotkov. Po Microsoftovih podatkih so uporabniki prenesli tudi več kot milijardo iger in drugih večpredstavnostnih (filmov, nanizank itn.) vsebin z Xbox Live Marketplacea, ki ima sicer 20 milijonov članov.

6 komentarjev