»

Ta teden v Kiberpipi: telefončkarji, spletno iskanje

Poganjanje Krakena v živo. Na sredini je trdi disk z A5/1 mavričnimi tabelami.

Kiberpipa - Prvi polni novembrski teden se v Kiberpipi začenja z rednim ponedeljkovim srečanjem Coursera Python skupine. Uvodno predavanje tokrat prevzema Domen Kožar (iElectric), vodja slovenske Python meetup skupnosti, ki bo predstavil Kiberpipin interni CMS "Intranet", spisan v razvijalskem ogrodju Django.

V torek pride zgodba, o kateri smo na Slo-Techu že precej pisali: varnostna raziskovalca Matej Kovačič in Jaka Hudoklin bosta spregovorila o o njuni analizi varnosti GSM telefonije v Sloveniji. Še do letošnjega poletja je bilo namreč zaradi rabe starejših šifrirnih algoritmov mogoče nepooblaščeno prestrezati SMS sporočila, oz. celo prevzeti mobilno identiteto uporabnika in v njegovem imenu...

0 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: SuperCollider, Globalna znanost

Postani E-starš (I.del), 22. Jun 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V sredo 22.8. ob 18h, vabimo da si v Kiberpipi ogledate kako zainteresirano občestvo za fascinantni programski jezik za sintezo zvoka počasi a vztrajno raste. Poletno redno tedensko druženje prinaša zanimive rezultate. Zopet lepo vabljeni v hlad Kiberpipine kleti na neformalno srečanje SuperCollider, kjer nas (začetnike in naprednike) bo zopet razsvetljeval Jakob Leben.

V četrtek 23.8. ob 19h, se nam lahko pridružite na Študentski sekciji slovenskega društva za kognitivne znanosti, kjer vas in vaše nevrone pričakuje tudi v ležernem avgustu. Na srečanju, ki bo tokrat nosilo naslov Globalna znanost, se bomo v družbi mednarodnih gostov pogovarjali o pomenu angleškega jezika v znanosti in o...

0 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: Finale MoMoSlo, Finale Spletne urice, No-LAN party, Postani E-starš

Java Web Applications with Tapestry 5, 07. Jun 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek 18.6. ob 19h, vas vabimo na finale MoMoSlo kjer lahko ob 19h pričakujete Hrvoje Živko, ki bo govoril o IBM Worklight, Ekipa DrugiVid nam bo predstavila projekt 2ndSight ob 19:30, Andrej Mihajlov nam bo predaval ob 20h o lokalizaciji iOS aplikacij, ob 20:30 pa nas čaka sklepni del - druženje v Metropolu namenjeno zbiranju vtisov, spoznavanju, druženju ter iskanju priložnosti za sodelovanje.

V sredo 20.6. ob 19h, bomo zaključili sezono Spletnih uric 2011/2012. Pridite na grand finale, predavanje bo, koncert bo, Dj bo, pijača bo, dobra družba bo! Več podrobnosti v toku tedna na https://www.facebook.com/SpletneUrice.


V četrtek 21.6. ob 20h, se bo v Kiberpipi od 20. ure dalje...

1 komentar

V Kiberpipi ta teden: Krvavo rdeče nebo: človeštvo v dobi geoinženiringa, Detour (1945)

Hvala za nevrone: Lilia Gurova, 24. Maj 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek 29.5. ob 19h, nas bo Toni Pustovrh, raziskovalec pri Centru za proučevanje znanosti na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani, spoznal s kratko zgodovino koncepta geoinženiringa ter različnimi geoinženirskimi tehnologijami, njihovimi potencialnimi tveganji in neželenimi posledicami. Govorili bomo o možnosti geoinženirskih tehnik za namerno sovražno uporabo, kot »podnebno orožje«, prizadevanjih za komercializacijo nekaterih geoinženirskih tehnik ter o prvih omejenih geoinženirskih poskusih. Končno bomo opredelili tudi morebitno bodočo vlogo geoinženiringa v luči globalnih katastrofalnih sprememb okolja in množičnih izumrtij v geološki zgodovini življenja na Zemlji.


V...

5 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: SuperCollider, SuperCollider delavnica, Nikoli za vedno

KDE 4.8, 31. Jan 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek 28.2. ob 19h, bomo v Kiberpipino umetniško-razvijalno rezidenco gostili trenutno dva najbolj aktivna razvijalca SuperCollider programskega jezika za real-time zvočno sintezo ter algoritmično kompozicijo. SuperCollider je močno programsko okolje in jezik, katerega korenine segajo v Smalltalk in funkcionalne jezike. Tim in Jakob bosta na predavanju orisala spremembe v verzijah 3.5 (ki je pravkar izšla) in 3.6 (ki jo planiramo izdati v sodelovanju s...

0 komentarjev

Delavnici dela s Pure Data in Super Collider

Goto 80 zvočni performans

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Kiberpipa organizira v nedeljo (3.10), ponedeljek (4.10.) in torek (5.10.) v okviru mednarodnega festivala zvočnih umetnosti EarZoom dve izobraževalni delavnici na temo uporabe audio programske opreme.



V nedeljo, 3.10. med 10:45 in 14:00 in v ponedeljek, 4.10., med 14:45 in 18:00, bo Hans-Christoph Steiner predstavil načine grajenja inštrumentov z odprto-kodnim programskim orodjem Pure Data. Na delavnici bodo predstavljeni načini zajemanja podatkov s...

6 komentarjev