»

XBMC izšel za Android

Pivos XIOS DS, eden izmed številnih Android medijskih predvajalnikov. Cene kitajskih alternativ se začno pri vsega 50 dolarjih.

vir: Slashdot
Slashdot - Razvojna ekipa XBox Media Centra (XBMC) je s pomočjo prijaznega sponzorja Pivos pravkar predstavila beta različico predvajalnika za Android. Čeprav deluje tudi na mobilnih telefonih in tablicah (s pomočjo Touched ali podobnega skina), je mišljena predvsem za val obstoječih in prihajajočih Android set-top boxov - oziroma večpredstavnostnih predvajalnikov, kot jim pravijo v večini naših spletnih trgovin.

Ima vse zmogljivosti namizne oz. konzolne različice, izvzemši strojno predvajanje videoposnetkov na vseh podprtih napravah, kar naj bi uredili kmalu (v stilu OpenMax predvajalnika za Raspberry Pi). Nato jih čaka odprava napak na specifičnih napravah, končno pa še globja integracija s...

5 komentarjev

Google I/O - Chrome za Android/iOS

Chroma za Android

vir: Mashable
Mashable - Ob boku najav novih izdelkov in skakanja na strop Moscone centra s padalom je Google na svoji razvijalski konferenci I/O predstavil še različici brskalnika Chrome za Android in iOS.

Android različica je na voljo že od februarja, tako da so jo zdaj zgolj promovirali iz bete (17) v stabilno različico (18). Spremembe so minimalne - par polikanih hroščev in manjših izboljšav vmesnika. Imetniki telefonov z Ice cream sandwitchom jo dobite v trgovini Google Play, ostali pa se bodo za zdaj morali zadovoljiti z mobilno Opero.

Bolj zanimiva bo različica za iOS, tudi že na voljo v App Storu. Spet je vse isto, s tem, da so dodali podporo za swipe geste za odpiranje in zapiranje zavihkov, sinhronizacijo vsega (odprti zavihki, zgodovina, zaznamki, shranjena gesla) z...

15 komentarjev

Firefox za Android z domačim vmesnikom

Firefox Beta za Android ima prenovljeno domačo stran in celoten uporabniški vmesnik, ki je bistveno hitrejši

Slo-Tech - Na voljo je novi Firefox Beta za Android, ki ga lahko že namestite in preizkusite. Prinaša nov uporabniški vmesnik z Androidovimi domačimi gradniki namesto XUL, zato je bistveno hitrejši od prejšnjih različic, podpira Flash in prinaša novo domačo stran s priljubljenimi stranmi ter prenovljen

16 komentarjev

Skype za Android je tu

TechCrunch - Skype je izdal različico svojega programa za videoklice tudi za platformo Android. Tako lahko odslej uporabniki telefonov s sistemom Android uporabljajo vse prednosti Skypa (brezplačno klicanje Skype-Skype, pošiljanje in sprejemanje hipnih sporočil itn.) Novi Skype podpira Wi-Fi, 3G (razen v ZDA), EDGE in GPRS, brezplačen prenos pa je mogoč z domače strani za mobilne platforme in z Android Marketa. Nekaj težav utegnejo imeti le uporabniki telefonov Samsung Galaxy S, ki se z novim Skypom ne razumejo najbolj - napako že preiskujejo.

Skype je tako podprt na mobilnih platformah Android, iOS in Symbian.

24 komentarjev

Microsoft in HTC sklenila patentni dogovor

PC World - Microsoft in HTC sta sklenila dogovor, ki pokriva kopico Microsoftovih patentov in dovoljuje njihovo uporabo HTC. Ta bo v zameno Microsoftu plačal licenčnino.

Patenti se nanašajo HTC-jeve mobilne telefone, na katerih teče Android. Podrobnosti podjetji nista želeli razkriti, tako da je višina licenčnine za zdaj neznana. Spomnimo, da je Apple pred dvema mesecema vložil tožbo zoper HTC, v kateri mu očita kršitve 20 patentov za Android. Microsoft nima v lasti patentov za operacijski sistem Android, ki ga je zasnoval Google, a so prepričali HTC, da bi platforma Android lahko kršila druge Microsoftove patente. To pomeni, da bi lahko Microsoft v kratkem podobno pritisnil tudi na ostale proizvajalce Androidnih naprav.

19 komentarjev