»

Naredite multitouch "škatlo"

engadget - Verjetno vsi bralci Slo-techa dobro poznajo multitouch tehnologijo, saj smo jo že predstavili. Zato le nekaj besed o njej: Tehnologija multitouch nam omogoča, kot že samo ime pove, da napravo krmilimo z dotikom, vendar za razliko od navadnih na dotik občutljivih zaslonov, tukaj lahko uporabimo več prstov hkrati za krmiljenje. Izvedbo te tehnologije so že velikokrat prikazali v produktih, kot je Microsoft Surface in Apple iPhone. Sedaj si lahko za praktično nič denarja izdelate svojo lastno multitouch površino. Potrebujete le spletno kamero, steklo, papir in kartonasto škatlo. Navodila za izdelavo in pregled delovanja pa najdete v tem videu.

Če ste zainteresirani, kliknite na to povezavo ter si prenesite vse potrebne programčke za delovanje take mize.

32 komentarjev

Spet podloge

Overclockers Australia - Če pogledamo, kaj so zadnje čase naredili proizvajalci mišk, in kako so se odzvali na to izdelovalci podlog, pridemo da naslednjih dejstev:
  • Navadne podloge so grde
  • Na lepih podlogah optične miške ne delajo pravilno
Na srečo imamo podjetje Everglide, ki lahko sledeče trditve zanika. Izdeluje namreč zelo lepe podloge, ki služijo našim optičnim miškam. Test par podlog so naredili fantje na OC Australia. Za test so se potrudili, na koncu pa podloge izpostavili pravemu "crash testu".
Vas zanima, kaj so ugotovili? Klik.

Mousepads away..

4 komentarji

Računalnik v steni

vir: HardOCP
HardOCP - Jao, računalnike smo že videli v kartonskih škatlah, potovalnih kovčkih, lesenih ohišjih, lego kockah, pribite na križ in tako naprej, toda to je menda prvič, da je nekdo računalnik vgradil v steno svoje sobe. Na žalost je zadeva spisana v enem izmed skandinavskih jezikov, toda slikice so dovolj univerzalne. Me prav zanima kako je z nadgradnjo in prezračevanjem .

11 komentarjev

Bejbe...

Insane Hardware - Seveda je na Computex mogoče gledati tudi kot na nadvse resen računalniški sejem, na katerem proizvajalci predstavljajo svoje novitete in načrte na prihodnost. Lahko pa ga pogledamo tudi z drugačnega kota, recimo bolj bejbastičnega. Ravno to so naredili fantje in InsaneHardware in nam (potem ko so pobrali oči s tal) svoj pogled na "dogajanje" tudi predstavili v posebnem članku. Kaj naj rečem... Computex je definitivno pravi raj za vse (nas) ljubitelje...

5 komentarjev

Še en zanimiv domači projekt

vir: HardOCP
HardOCP - Danes je očitno dan za razne projekte. Po OC Shootovem vodnem hlajenju je na vrsti projekt nekega študenta, ki se je dokončno naveličal stikanja po zadnji strani računalnika za prostimi USB priključki. Zadevo se je odločil spraviti v prosto 3.14" režo in to mu je tudi uspelo. Postopek izdelave je lepo poslikal in opremil s komentarji, tako da je njegov članek primeren tudi za kaj drugega, kot kratko zabavno branje. Priporočen ogled!

0 komentarjev

Kartonski računalnik

WC Extreme - Bah, kdo rabi draga ohišja s tono ventilatorjev in lepimi lučkami? Mogoče je to bonus, toda v osnovi je vse, kar rabimo, prostor, kamor zložimo računalniške komponente. In to je lahko v bistvu tudi navadna kartonska škatla! Ravno to so naredili fantje pri WC-Extreme (huh, njihov mora biti kar zabasan [:D])... celoten računalnik so stlačili v kartonasto škatlo, vse lepo poslikali in opisali in objavili članek na svoji strani. Mogoče pa bo komu celo zanimivo.

8 komentarjev