»

Nokia izdala posodobitev Black Lumia

Nokia Conversations - Microsoftova Nokia je uradno izdala Black Lumio, kakor imenuje novo verzijo operacijskega sistema, ki bo posodobila vse lumie z operacijskim sistemom Windows Phone 8. Najprej prideta na vrsto Lumio 925 in Lumio 1020, kasneje pa še ostale (v nekaj tednih).

Glavne novosti so sledeče. Glance Screen je prilezel do verzije 2.0, ki prinaša enostavnejši pregled na obvestili (klici, sporočila, e-pošta, opravila itd.) pri zaklenjenem telefonu in nove umirjene barve za tako imenovani nočni način, ko lahko telefonu določimo, da v nočnih urah njegov zaslon sveti manj bleščeče in očem prijazneje.

Prenovljena je tudi aplikacija za uporabo kamere, ki sedaj združuje tri funkcije (navadno fotografiranje, profesionalno fotografiranje s sprotnim...

37 komentarjev

Uporabniki Windows Phone 7 s svojimi telefoni najbolj zadovoljni

Zadovoljstvo uporabnikov, vir PCMag

vir: PC Magazine
PC Magazine - Po anketi, ki jo je opravila priljubljena računalniška revija PCMag, je zadovoljstvo uporabnikov mobilnih telefonov z operacijskim sistemom Microsoft Windows Phone 7 na enakem nivoju kot uporabnikov Applovega iOS, kar je občutno pred ostalimi konkurenti.

Skupno oceno si WP7 in iOS delita (8.7 na lestvici od 0 od 10), je pa WP7 višje ocene uporabnikov za zanesljivost, tekstovno sporočanje, spletno brskanje in igre, medtem ko je iOS prejel višje ocene za kakovost in razširjenosti aplikacij ter glasbeni predvajalnik. Uporabnik Androida so operacijskemu sistemu podelili skupno oceno 7.9; najvišjo oceno so podelili razširjenosti aplikacij, precej bolj nezadovoljni pa so s funkcijo...

55 komentarjev

Končno še untethered jailbreak za iPhone 4S in iPad 2 z iOS 5.0.1

MacRumors.com - Pred slabim mesecem dni so uporabniki Applovih naprav z iOS 5.0.1 dočakali untethered jailbreak zanje, kar je pomenilo, da jih je bilo mogoče "odkleniti" oziroma pridobiti skrbniški (root) dostop in na njih poganjati vse, tudi neavtorizirane aplikacije. Apple ima namreč grdo navado, da telefone omeji in dovoli le uporabo aplikacij, ki so jih sami podpisali in blagoslovili kot dovolj dobre. Žal je bil decembrski jailbreak omejen zgolj na naprave s čipi A4, zavoljo česar so ipadi 2 in iphoni 4S odpadli. Sedaj se je našel untethered (to pomeni, da naprave po vsakem ponovnem zagonu ni potrebno znova priključiti na osebni računalnik in postopka ponoviti) jailbreak tudi zanje.

Chronic Dev...

113 komentarjev

Applova predstavitev - povzetki prodajnih statistik

Tim Cook na odru

vir: engadget
engadget - Današnjo predstavitev, poimenovano Let's talk iPhone (pogovorimo se o iPhonu), je prvič v vlogi izvršnega direktorja vodil Tim Cook, ki je na tem položaju zamenjal Steva Jobsa. Cook je namesto Jobsa sicer že vodil nekaj predstavitev, a je bila poleg nove vloge v podjetju tokratna tudi ena izmed pomembnejših in težko pričakovanih.

Kot je za Applove predstavitve običajno, so začeli s splošnimi podatki, tokrat o samem prireditvenem prostoru ter o bolj običajnih rečeh, o prodajnih rezultatih in drugih uspehih svojih izdelkov. Predstavitev je potekala v nekoliko manjšem prostoru, v t.i. Town Hallu v Applovem kampusu v Cupertinu, kjer je Jobs že ustvarjal zgodovino - pred desetimi leti so v prav tem prostoru predstavili...

79 komentarjev

Windows Phone 7.5 Mango nared

engadget - Microsoft je danes izdal naslednjo različico svojega mobilnega operacijskega sistema Windows Phone 7 - različico 7.5 s kodnim imenom Mango. Z njim želijo odpraviti "občutek nedokončanosti", ki so ga platformi spomladi pripisali številni vodilni mediji. Novosti je bojda kar 500, ključne pa povzemamo tukaj.

Kontakte bo mogoče združevati v skupine (Groups). Skupino bo mogoče dodati kot posebno ploščico (live tile) na zaslonu, ji določiti poseben dizajn ter vsem članom skupine poslati e-sporočilo ali sms. Še bolje, zaradi integracije s popularnimi socialnimi omrežji (Facebook, Twitter, LinkedIn) bo mogoče kar na telefonu videti vse njihove posodobitve na omrežjih (funkcija...

65 komentarjev

Premiera nokij z Windows Phone v Evropi

Slo-Tech - Nokiini predstavniki že lep čas napovedujejo, da bodo svoje mobilne telefone z Windows Phone 7 izdali še letos. Glede na napovedi, da bo Nokia prva dobila različico operacijskega sistema s kodnim imenom Mango ter da naj bi bil ta za proizvajalce nared že septembra oziroma oktobra, je to torej smiselno. Napovedi o letošnjem izidu je ponovno potrdil podpredsednik Nokiine uprave, Victor Saejis.

A zatrdilo, da bomo še letos ugledali rezultate naveze med Redmondom in Espoom, niso bile edine napovedi. Povedal je, na kakšen način bodo novo poglavje v zgodovini podjetja začeli v trgovinah. Nokiini mobilniki z Windows Phone bodo namreč sprva ekskluzivno na voljo v le šestih evropskih državah: v Franciji, Italiji, Španiji,...

54 komentarjev

Microsoft ne bo prevzel Nokie

X-Bit Labs - Stephen Elop, izvršni direktor Nokie, je na letošnji konferenci All Things Digital popolnoma zanikal govorice, da se z Microsoftom dogovarjajo o prevzemu Nokiine mobilne divizije, ki skrbi za proizvodnjo mobilnih telefonov. Na konferenci, ki bo svoja vrata zaprla danes (začela se je 31. maja), je povedal tudi, da govorice nimajo nobene osnove ter da podjetji namesto pogovorov o prodaji svoje moči raje posvečata razvoju Windows Phone 7, da bi z njim postali konkurenčni Androidu in iOS-u.

Elop je povedal tudi, da bo za Nokio pomembna razlika med lastnimi mobilniki z Windows Phone 7 in konkurenčnimi, npr. HTC-jevimi, Samsungovimi, itd. Dejstvo je, da bo Nokia imela nekaj več svobode...

0 komentarjev

Odprto pismo Nokii in Microsoftu: Sodelujta

Slo-Tech - Odprto pismo, ki ga je v sredo Adnaan Ahmad iz hamburške Berenberg Bank poslal Microsoftovemu in Nokiinemu izvršnemu direktorju, je sprožilo veliko špekulacij. V pismu namreč Ahmad navaja nekaj možnih rešitev, kako povečati Nokiin upadajoč tržni delež na področju pametnih telefonov. Ključna ukrepa sta Windows Phone 7 in odpuščanje na Finskem.

Nokiin novi izvršni direktor Stephen Elop je bil pred tem zaposlen pri Microsoftu,...

76 komentarjev

Windows Phone 7 brez lastnih zvonjenj

pocketnow.com - Pri pocketnow.com so v testu AT&T-jevega HTC Surround opazili še eno močno podobnost med prvo izdajo Applovega iPhona in pravkar predstavljenim Windows Phone 7. Po večopravilnosti in kopiranju ter lepljenju besedila se namreč na seznam nepodprtih lastnosti pridružuje še nezmožnost nastavljanja lastne melodije za zvonjenje, najpogosteje gre tukaj za datoteko MP3. Vse tri lastnosti so manjkale prvi izdaji iPhone OS, kjer so pri Applu označevanje in kopiranje besedila dodali šele v iOS 3.0, večopravilnost v iOS 4, lastne melodije pa so bile sprva plačljive oz. izredno zapletene za uporabo, enostavne pa so postale šele z z izdajo iOS 3.1.

Zanimivo je, da vse te napake ponavlja Microsoft. Večopravilnost in kopiranje besedila sicer prihajata...

98 komentarjev