»

Pametni učbeniki vedo, kdaj in če jih berete

The New York Times - Večno vprašanje pri poučevanju je branje učbenikov. Ali so študentje prebrali zahtevano literaturo, lahko do neke mere ocenimo iz njihovega znanja. Dostikrat je to tudi smisel, saj preverjamo znanje in ne število za knjigo preždetih ur, dasi na primer pri pouku književnosti zelo težko ugotovimo, ali je nekdo prebral knjigo ali pa Kresnice. Vse to bi bilo precej laže, če bi imeli digitalne učbenike. In v ZDA jih marsikod že imajo, kar je start-up podjetje CourseSmart s pridom izkoristilo.

Njihova ponudba je neke vrste Veliki brat za učitelja. Digitalni interaktivni učbeniki, ki jih imajo študentje, namreč sledijo, kdaj in koliko časa ti preživijo na neki strani (in ob tem bolj ali manj pravilno predpostavljajo, da jo...

32 komentarjev

Nova anketa: Koliko ste odšteli za tipkovnico in miško s podlogo?

Slo-Tech - V prejšnji anketi smo vas spraševali, ali ste na spletnih servisih že kupili posamezno skladbo. Razloga, zakaj je rezultat za ponudnike tako porazen sicer ne poznamo, vendar glede na to, da se pri nas zbira tehnološko izredno podkovana skupnost, lahko iščemo razloge tudi v tej smeri.

Ste na spletnih servisih (zabavaj.se, iTMS,) že kupili posamezno skladbo?
Ne.97%
(1100)
Da.3%
(31)
Skupaj glasov: 1131


Tokrat vas sprašujemo, koliko ste odšteli za tipkovnico in miško ter podlogo zanjo.

87 komentarjev