»

Test GeForceFX 5800 Ultra

vir: Guru 3D
Guru 3D - Pri Guru3D so se res potrudili in napisali izredno temeljit test najnovejše, zdaj že kar kontroverzne grafične kartice Geforce FX, narejene po referenčnem designu Nvidia. Test je dolg kar 24 strani, v njem se natančno posvetijo vsakemu detalju te kartice. Zaključek, odličen izdelek z odličnimi lasnostmi, najhitrejša kartica trenutno, draga ter glasna ob izbiri FX Flow hlajenja. Res zanimivo branje.

7 komentarjev

Radeon RefreshFix 0.98 Beta

Guru 3D - ATI je pred kratkim izdal Radeon RefreshFix različice 0.98, ki vam omogoča poljubno nastavljanje osveževalnih frekvenc v aplikacijah Direct3D in OpenGL (igrah) v Oknih XP in 2000. Programček je sicer še v različici beta, vendar pa vam utegne zelo koristiti, če ste se že naveličali zoprnih 60 Hz v igrah in nočete predčasno k okulistu po očala z 2 cm lečami. Programček si lahko snamete iz Guru3D-jevega arhiva.

1 komentar

Primerjava Detonatorjev

Slo-Tech - Ja, hej, tega opravila so se lotili tudi na Templin Techu, in sicer na Geforce2 grafični kartici. Za razliko od včerajšnje primerjave nVidiinih gonilnikov, ki so jo spisali na The Guru of 3D, so tukaj v primerjavi vse verzije "le" od 10.80 dalje. Sicer je pa postopek dobesedno enak - Q3A na treh različnih ločljivostih ter privzeti test v 3D Marku 2000 ter 2001. Testirna platforma je bila 1.33 GHz Thunderbird na (pazi to) EPoX 8KHA+ osnovni plošči, sparjeni z 256 MB PC2100 pomnilnika. Klik za rezultate. Nič, vidim, da bom spet moral zaposliti alien-wja, da bo pretestiral vse Detonatorje na GF3 Ti500 .

0 komentarjev

Ali ATI goljufa?

HardOCP - Zadnje čase so se na internetu pojavile razprave povezane z Radeonom 8500 in legendarno igro Quake 3 Arena. Tokrat ni bilo govora o tem, kakšna prihodnost čaka Radeon 8500, niti ni bilo govora o tem, kaj je premišljeval Carmack, ko je delal na Quaku 3. Ne, tokrat je beseda tekla o neverjetnem sožitju med Radeonom 8500 in prej omenjeno Quake 3 Arena. Osrednja tema razprav pa so bili gonilniki 5.13.01.3276 za Windows 2000, s katerimi naj bi Radeon 8500 pridobil kar opazne pospeške v Q3. Goljufanje ali optimizacija? Številnim uporabnikom to vprašanje ni dalo miru, zato so se lotili razstavljanja gonilnika na prafaktorje in odkrili besedico "uake 3", kar je kazalo na povezanost s prej omenjeno igro. Torej ima ATI le nekaj opraviti s Q3. Vendar kaj? Radovedni igričarji so še naprej vrtali po gonilnikih in spremenili besedico "uake 3" v "uack 3". Po spremenitvi tvarne strani besede, se je število FPS sicer nekoliko zmanjšalo, vendar pa se trenutno še vedno ne ve, ali je beseda "uake 3"...

11 komentarjev

Dobrote na Guru3D

Guru 3D - Morda že veste, morda pa tudi ne, da si na strani Guru3D poleg odličnih testov lastijo tudi nekaj uporabnih programčkov, ki vam lahko olajšajo marsikatero opravilo. Vas zanima kakšne naloge opravljajo ti programčki? Berite dalje:
  • Prvi program se imenuje GeForce Tweak Utility in je namenjen, kot ste lahko razbraili že iz imena, tweakanju GeForce grafičnih kartic. Trenutno je v različici 3.0.4 in ponuja kar nekaj zanimivih rešitev

  • Če imate Nvidiino kartico, potem bo za vas gotovo zanimiv tudi Detonator Destroyer, ki je v namenjen odstranjevanju Detonator gonilnikov, vendar zmore še kaj drugega. Poleg odstranjevanja, vam lahko poišče tudi datoteke, ki so ostale od prejšnjih različic Detonator gonilnikov, ki niso več v uporabi. Z odstranitvijo starih in neuporabnih datotek, boste svoj računalnik gotovo obvarovali pred marsikaterim rutinskim formatiranjem trdega diska in svežim nameščanjem operacijskega sistema

  • Zadnji program, ki sem ga opazil na Guru3D je Q3Bench, ki je trenutno še...

0 komentarjev

Avtomatizirano testiranje s Quake3

G256 - Fantje na G256so res pljunili v roke in naredili prav neverjetno uporabno aplikacijo z imenom Q3Bench. Zadeva v bistvu po ustreznih nastavitvah zažene Quake3 Areno, opravi serijo benchmarkov, ter potem poda povprečne rezultate testiranja. Seveda ni potrebno posebej poudarjati, da je tako testiranje s Quake3 Areno precej lažje in bolj prijetno opravilo. Zadevo bom še bolj podrobno pregledal in če bo res tako v redu, ko se trenutno zdi, bo brinzsko prišla v operativno uporabo na Slo-Techu.

0 komentarjev

Novi GTU

Guru 3D - Guru of 3D (BTW, kol sneženi logo) je izdal novo različico GeForce Tweak Utilitiya. Gre za zares zanimiv programček, s katerim lahko spreminjate kopico nastavitev za vašo kartico ter jo, seveda, overclockate. Sicer je za overclockanje ravno tako dober kakšen PowerStrip, toda ta programček je namenjen posebej eni kartici in tako ima kar nekaj prednosti. Dobite ga tukaj, pred uporabo pa si le dobro oglejte vso dokumentacijo!Predlagam, da pred uporabo obvezno pogledate NiggerBobov komentar k novici [>:D].

1 komentar