»

V Kiberpipi ta teden: digitalni sprejemnik za 433 MHz, Kronokraktor, Bridging the Gap, VIP s Francijem Zavrlom

#190: Twenity – lansiranje - NOVOLETKA, 21. Dec 2011

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek 10.1. ob 19h, vas vabimo na prve Pipine odprte termine v novem letu, kjer bo Tomaž Šolc predstavil preprost in poceni digitalni sprejemnik za 433 MHz področje z USB priklopom in prilagitev za znano orodje “tcpdump“.

V sredo 11.1. ob 19h, si bomo na Spletnih uricah pogledali orodje Kronokrator, ki omogoča da ugotovite kam gre vaš čas, s čimer vam pomaga bolše obvladovati čas. Predava Boštjan Jenko.

V četrtek 12.1. od 18h, bo na oddelku za biologijo Biotehniške fakultete v predavalnici B4 na Večni poti 111 v Ljubljani potekal pogovor dr. Špele Petrič s prof. dr. Zlato Luthar in Majo Smrekar v okviru projekta Bridging the Gap. Interdisciplinarnost, katerih navidez skrajni primer...

2 komentarja

V Kiberpipi ta teden: Izdelava video igralnega avtomata, Minilo je 10 let, VIP z Milošem Ciričem

Otvoritev Kiberpipe, 9.11.2001

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek 8.11. ob 19h, bo na Pipinih odprtih terminih Izidor Makuc, ki skrbi za "hardwarski" del Kiberpipe, govoril o video igralnih avtomatih, ki so jih po letu 1990 izrinile igralne konzole ter osebni računalniki. Dandanes so igralni avtomati zelo popularni med zbiratelji ter navdušenci, ki jih izdelujejo doma v svojem prostem času. Pogledali si bomo torej, kako je predavatelj s pomočjo odprtih tehnologij sestavil igralni avtomat in kako lahko to naredite...

13 komentarjev

Kiberpipa: VIP večer z mag. Alešem Liscem

Večer za inovativne in podjetne: Matjaž Gantar, 13. Nov 2008

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V četrtek, 10.2., ob 19h vas vabimo na VIP večer z mag. Alešem Liscem. Aleš nam bo povedal ključne pogoje za uspeh v vsaki stroki, govoril o odnosih s strankami, teorijah kupcev pri nakupovanju izdelkov, ter o tem kako v nekaj dneh povečati svojo osebno produktivnost za 100%. Povprašali ga bomo tudi o njegovih podjetniških začetkih in največjih izzivih, ki so ga na tej poti čakali.

8 komentarjev

Kiberpipa: uporabniški vmesnik za dig. fotoaparate, Poslovni modeli, VIP

Managing business models by Alexander Osterwalder

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 11.1., ob 19h bo na Pipinih odprtih terminih predaval Miha Feuš, grafični oblikovalec, ki se ukvarja tudi z 3D modeliranjem. Predstavil nam bo svoje delo na razvoju koncepta uporabniškega vmesnika za fotoaparate.

V sredo, 12.1., ob 19h nam bo Ivan Župič, doktorski kandidat na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in raziskovalec ERP sistemov ter poslovne inteligence, predstavil poslovne modele za startupe. Predvsem bomo izvedeli, kakšni so poslovni modeli nekaterih poznanih firm, kaj poslovni model sploh je ter kako ga postavimo in implementiramo.



V četrtek, 13.1., ob 19h vabimo na Večer za inovativne in podjetne, tokrat s Tonetom Strnadom, ustanoviteljem in lastnikom družbe...

0 komentarjev

V Kiberpipi o virtualni demokraciji v EU in Play! in kino v slogu Petra Jacksona

Kiberpipin utrinek. Pravčasno si zagotovite svoj sedež:)

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Institucije Evropske unije ponujajo zainteresiranim posameznikom in javnostim vse več možnosti elektronskega sodelovanja pri sooblikovanju evropskih politik. Pri tem ostaja odprto vprašanje, katere državljanske vsebine in v kolikšnem obsegu so vključene v končne dokumente ter kako so upoštevane pri implementaciji politik. Na Pipinem odprtem terminu v torek ob 19h bo mag. Simon Delakorda predstavil probleme navideznega legitimiranja demokratičnega primanjkljaja EU, ki izhaja iz sistemsko vzpostavljenih omejitev participativne uporabe novih tehnologij. Aktualna razmerja političnih moči in modelov vladanja v EU bodo prikazana na primerih elektronskega sooblikovanja evropskih politik v EU in Sloveniji.

Veliko novodobnih...

4 komentarji

Kiberpipa v prihajajočem tednu

Kiberpipa - Naslednji teden bosta potekala kar dva Pipina odprta termina. V ponedeljek, 26.11., Kiberpipa gosti legendo Benjamina Mako Hilla, aktivista na področju prostega programja in svobodne kulture, ki med drugim dela kot raziskovalec v MIT Media Labu, aktivno deluje pri projektih Free Software Foundation, One Laptop per Child, The Debian GNU/Linux Project, Ubuntu, Wikimedia/Wikipedia, Software Freedom International, ... Po predavanju ob 19h sledi pogovor z druženjem.

Torkov POT, ki bo kot običajno ob 19h bo potekal v luči licence GPLv3, kjer bo dr. dr. Matija Damjan povedal nekaj o tem, kaj novega...

4 komentarji